Malzemeler
- 300 g dana kuşbaşı et
- 1 büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 domates rendesi
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Beğendi için;
- 2 adet topan közlenmiş patlıcan
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 bardak süt (ölçülü)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuşbaşı doğranmış etlerimizi su salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Suyu tamamen çekince hala sertse kontrollü kaynamış su ilavesi yapıyoruz. Yumuşamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz, biraz yumuşayınca sarımsakları doğrayıp ekliyoruz.
- Ön pişirme yaptığımız etleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Etler istediğimiz kıvama geldiğinde salça ve domatesi ekleyip pişene kadar ara ara karıştırıyoruz.
- Baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tavaya tereyağ ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta kaşığın arkasıyla bastıra bastıra karıştırıyoruz ki patlıcanlar iyice ezilsin.
- Kontrollü şekilde sütü ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çok sulu ve çok katı olmayacak şekilde kıvam aldığında süt eklemeyi bırakıyoruz.
- Kaşar peyniri ve karabiber, tuz ilavesini yapıp peynirler eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Servis tabağına önce beğendimizden sonra etlerimizden koyup servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder