Hünkar Beğendi Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 g dana kuşbaşı et
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 domates rendesi
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Beğendi için;

  • 2 adet topan közlenmiş patlıcan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 bardak süt (ölçülü)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuşbaşı doğranmış etlerimizi su salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Suyu tamamen çekince hala sertse kontrollü kaynamış su ilavesi yapıyoruz. Yumuşamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz, biraz yumuşayınca sarımsakları doğrayıp ekliyoruz.
  • Ön pişirme yaptığımız etleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Etler istediğimiz kıvama geldiğinde salça ve domatesi ekleyip pişene kadar ara ara karıştırıyoruz.
  • Baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Ayrı bir tavaya tereyağ ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta kaşığın arkasıyla bastıra bastıra karıştırıyoruz ki patlıcanlar iyice ezilsin.
  • Kontrollü şekilde sütü ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Çok sulu ve çok katı olmayacak şekilde kıvam aldığında süt eklemeyi bırakıyoruz.
  • Kaşar peyniri ve karabiber, tuz ilavesini yapıp peynirler eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına önce beğendimizden sonra etlerimizden koyup servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder