Kuru Domatesli Karides Sote (10 Dakikada – Hafif Lezzetli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram karides (ayıklanmış, temizlenmiş)
  • 5-6 adet kuru domates (ılık suda 10 dk beklet, yumuşasın)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 dilim limon
  • 1 tutam pul biber (isteğe göre acı da olur)
  • 1 tutam kekik veya fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze maydanoz (üzeri için)

    Nasıl Yapılır?

  • Kuru domatesleri yumuşayınca doğrayalım.
  • Karideslerin fazla suyunu kağıt havlu ile alalım.
  • Tavaya zeytinyağını alıp, sarımsakları hafifçe çevirelim.
  • Karidesleri ekleyip, yüksek ateşte 2-3 dakika pişirelim.
  • Kuru domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ekleyelim.
  • Limonu ve kekik/fesleğen serpiştirelim. 1 dakika daha pişirelim.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder