Malzemeler
- 250 gram karides (ayıklanmış, temizlenmiş)
- 5-6 adet kuru domates (ılık suda 10 dk beklet, yumuşasın)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 1 dilim limon
- 1 tutam pul biber (isteğe göre acı da olur)
- 1 tutam kekik veya fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- Taze maydanoz (üzeri için)
Nasıl Yapılır?
- Kuru domatesleri yumuşayınca doğrayalım.
- Karideslerin fazla suyunu kağıt havlu ile alalım.
- Tavaya zeytinyağını alıp, sarımsakları hafifçe çevirelim.
- Karidesleri ekleyip, yüksek ateşte 2-3 dakika pişirelim.
- Kuru domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ekleyelim.
- Limonu ve kekik/fesleğen serpiştirelim. 1 dakika daha pişirelim.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder