Su Böreği Yufkaları Haşlamadan Yapılan Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su (60 ml)
- 2 küçük tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ekleyin)
- 4 su bardağı un (yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir kontrolü ekleyin az yada fazla gelebilir)
İç harcı için;
- 1 kâse lor ve tulum peyniri
Aralara sürmek için;
- 1 su bardağı zeytin yağı (isterseniz yarısı sıvı yağ yarısı eritilmiş tereyağ kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
- 3,5 su bardağı bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
Su Böreği Yufkaları Haşlamadan Yapılan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına suyu tuzu ve yumurtaları alıp, tuz eriyinceye kadar karıştırın üzerine unu azar azar ekleyip yoğurun hamurun kıvamı şöyle mantı hamuru kıvamında gibi sert bir hamur olacak.
- Daha sonra hamuru 11 eşit bezeye bölüp üzerine örtün ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlendirmezseniz çok zor açılır sert bir hamur olduğu için.
- Sonra yağlanmış tepsiye 1 adet açmış olduğunuz yufkayı açıp derin üzerine yağlayın her yanını mutlaka yağlayın aksi halde birbirine yapışabilir.
- Sonra 1 adet daha yufkayı üzerine buruşturarak serip tekrar yağlayın böylece 5 adet yufkayı üst üste dizin.
- Arasında iç harcı serpin geriye kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerini yağladıktan sonra kare kare olarak dilimleyin normalde su böreği dilimlenmeden fırına verilir ama buna su ekleyeceğimiz için aralara güzelce suyun geçmesi için keseceğiz mutlaka sizler de kesin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fanlı fırına verip en alt katta olsun şöyle bir 10 dakika kadar pişirdikten sonra fırını 180 dereceye düşürüp, alt üst ayarda altı üstü biraz kızarınca kaynar suyu üzerine dökün ve tekrar fırına verin iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder