Kupta Ispanaklı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Ispanak Püresi;
- 8 kök ıspanak yaprağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
Hamuru için;
- 3 adet orta boy yumurta
- 1, 5 su bardağı tozşeker (Tatlı sevenler birazıcık arttırabilir)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ıspanak püresi
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 paket toz krem şanti
Arası için;
- İnce muz dilimleri ve damla çikolata(bunlar sizin tercihinize kalmış. Koymasanızda olur)
Sos için;
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket istediğiniz çikolata( bitter veya sütlü)
- (Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz)
Kupta Ispanaklı Tatlı Tarifi Yapılışı
Kuplara 1’er kaşık kek koyup biraz üzerilerini bastıralım. Bunun üzerine krema, ince dilimlenmiş muz, tekrar kek ve tekrar krema şeklinde kupları dolduruyoruz. En üstede hazırladığımız sosumuzdan paylaştırıp tatlımızı tamamlıyoruz. 1 gün dolapta bekletirseniz daha da lezzetli oluyor. Afiyet olsun.