3 Aralık 2019 Salı

Escobar’dan 350 dolarlık katlanabilir telefon!

Katlanabilir telefon denildiğinde akıllara Galaxy Fold ve Mate X geliyor olsa da, yeni modeller tanıtılıyor. Pablo Escobar’ın “biyolojik” kardeşi Roberto De Jesus Escobar Gaviria’nın şirketi Escobar Inc, Escobar Fold 1 modeli ile katlanabilir telefon üreten firmalar arasına katıldı. Fiyatı ve özellikleri ile dikkat çekiyor.
Escobar Fold 1 olarak adlandırılan telefon, 349 dolar fiyat etiketine sahip ve Android işletim sistemi ile çalışıyor. 7.8 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan bu katlanabilir telefon, gücünü Snapdragon 8 serisi bir işlemciden alıyor.

Escobar Fold 1 özellikleri ve fiyatı

6 GB RAM’e sahip olan telefon 128 GB ve 512 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı sunuyor. Parmak izi okuyucuya sahip olan telefonun arka tarafında 20 Megapiksel + 16 Megapiksel çift kamera kurulumu yer alıyor.Cihazın tanıtım videolarında kadınlara yer verilmesi oldukça dikkat çekerken, tanıtım materyallerinde Samsung’a ve aynı zamanda Steve Jobs üzerinden Apple’a göndermeler yapılması dikkatlerden kaçmıyor.
İlk etapta 100 bin adet üretildiği belirtilen telefonda, SIM kilidi bulunmuyor. Yani, dünyadaki tüm GSM operatörleri ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Tüm bunları bir kenara bırakırsak, telefon “kırılmaz” olarak tanımlanıyor.Escobar’ın kardeşi bu telefonu kırmanın Galaxy Fold’dan daha zor olduğunu garanti ediyor. Ekranın özel bir plastikten yapıldığı ve bu nedenle darbelere karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor.

Üfelemeç Çorbası (Antalya) Tarifi

Üfelemeç Çorbası (Antalya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baş soğan
  • 1 küçük kase un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Çay kaşığı ucu tarçın
  • Karabiber

Üfelemeç Çorbası (Antalya) Tarifi Yapılışı

  1. Soğana ince ince doğrayıp tereyağın da kavuralım salçayı ekleyip biraz daha kavuralım yapacağınız kişi sayısına kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  2. Başka bir tabağa un koyalım üzerine az az su ekleyerek görselde ki gibi minik minik ufalayalım.
  3. Kaynayan suya ufaladığımız unu ufalaya ufalaya koyalım ve karıştıralım.
  4. Hamurlar pişip çorba koyuluncaya kadar pişirelim.
  5. Çorba çok koyu olursa su, suyu duru olursa biraz daha un ekleyelim.
  6. Limonla servis edelim. Afiyet olsun

Kaşarlı Ve Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi

Kaşarlı Ve Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet sade maden suyu
Harcı için ;
  • 1 kg ıspanak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 dilim kaşar peyniri
Üzeri İçin ;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Kaşarlı Ve Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları yıkayıp 2 parmak kalınlığında doğradıktan sonra tencereye koyup 2 su bardağı su ekleyip haşlayalım.
  2. Haşlanan ıspanakları süzüp elimizde sıkıp suyunu süzelim.
  3. Tavamıza sıvı yağı ekleyip ıspanakları alalım ve kaçıralım. Baharatlarımızı da ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım.
  4. Börek için sosumuzu hazırlayalım. Her yufkayı sosumuzu iyice sürelim ve tepsiye kırışık şekilde yerleştirelim.
  5. 3. kata gelince ıspanaklı harcımızı koyup üzerine kaşarlarımızı yayalım.
  6. Ve kalan yufkaları sırasıyla soslayıp dizelim. En son üzerine yumurta sürüp susamları dökelim.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim ve servis edelim 😊😋

Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi

Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • 4 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Derler ki pilavı iyi yapan (lezzetli ve tane tane) usta aşçı olmuş demektir 😆😆
Eğer bir insan pirinç pilavını güzel yapabiliyorsa bütün yemekleri yapabilir demekmiş 🙊🙊 hatta eskiden saraylara aşçı alınırken pilavına bakılırmış 👌👌
Klasik pirinç pilavı tarifi sayfamda olmadığı için bende tarifimi paylaşmak istedim. Çünkü her tarifi bizlerden görmek, yapmak isteyen takipçilerimiz oluyor ツ ;)
Bence pilav yapmak çok kolay ama ayrıntılı şekilde anlatacağım ;)
İşte tektane nefis ayrıntılı tel tel pirinç pilavı yapımı 😙😙 👌👌☟☟
  1. Pirinç bir kaba alınır. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz konulup üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup karıştırılır ve 1-2 saat bekletilir.
  2. Pirinç süzülüp soğuk su ile zedelemeden kırmadan süzgeçte alt üst yapılarak iyice yıkanıp nişastasından arındırılmış olur. Süzülmeye bırakılır iyice süzülecek su kalmasın. ;) ;)
  3. Sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınır. Şehriye konulup kavrulur. Kavrulduktan sonra pirinç eklenir aynı anda tereyağ da eklenir yada suyunu konulunca eklenir. Baştan şehriye ile eklerseniz terayağ yanar pilav beyaz olmaz. Devamlı karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte pirinç iyice kavrulur.
  4. Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyu veya su ilave edilir. 1 bardak pirinç için 1. 5 su bardağı su konulur. Eğer tel şehriye ile yapacaksanız ekstra su eklemesine gerek yok ama arpa şehriye ile yapıyorsanız şehriyeler için de az bir miktar su ilave edilir. Burada ben 3. 5 su bardağı su kullandım.
  5. Pilavın suyunu ilave ettikten sonra tıkırdamaya başlayınca başlayınca limon suyu, şeker ve tuz konulur bir iki tur erimesi için karıştırılır. Bundan sonra karıştırma yapılmayacak.
    ✍  Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor.
    ✍  Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor.
  6. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekip  demlenmeye bırakılır. Suyunu iyice  çektikten sonra 1 tur karıştırılır kapağı kapatılır.
  7. İyice suyunu çektiğinden emin olunca çekmiş ise altı kapatılır. Üzerine 2 kat olacak şekilde havlu peçete konulup  kapağı kapatılır. Bez ile sarılarak en az 15-20 dakika dinlendirilir.
  8. Dinlendikten sonra açılınca ilkten güzelce bir karıştırıp sonra servis edilir.
    ✍  Pirinci hangi bardak ile ölçtüyseniz aynı bardakla su miktarını ayarlamanız yeterlidir ;). ;)
✎  NOT : Klasik ıslatılmış pirinç ile pilavı bu şekilde yapıyorum. Ama ıslatmak İçin vakit yoksa ve acil yemek yanına tel tel pirinç pilavı yapmak istiyorsanız Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı tarifime de bakabilirsiniz 👌👌
Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavına buradan ulaşabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Nefis Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi

Nefis Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ/sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tarhana
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 su bardağı sıcak su(Et ya da tavuk suyu eklenebilir)

Nefis Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar.
Eğer tarhana çorbasını sevmeyen bir çocuğunuz varsa bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Hem sütle besin değerini de yükseltmiş olursunuz.
  1. İlk önce toz tarhanayı 1 bardak sütle kasede karıştırıp eritelim.
  2. Tencereye yağları alalım eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2 dk kavuralım.
  3. Salçayı ekleyip 1 dk da öyle kavuralım.
  4. Daha sonra tenceremizi ocaktan alalım ve sütte erittiğimiz tarhanayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım topaklanmayı önlemek için.
  5. Daha sonra sıcak suyu ekleyip yine tel çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim. Çorbanın koyuluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. En son pişince tuzunu atalım. Kuru nane ile süsleyip servis edelim.
    Afiyet olsun.

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayalım, tenceremize alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra etimizi kuş başı doğrayalım, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştıralım.
  5. Domates püresini ilave edelim. Garnitürün suyunu süzelim ve onuda ekleyelim.
  6. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyelim, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
  7. Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  8. Üzerine unu ekleyerek bir kaç dakika kavuralım.
  9. Kavurduğumuz unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  10. Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  11. Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  12. Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°C fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  13. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim. Afiyet olsun.


Kaşık Kaşık Yediren Zeytinyağlı Nohut Salatası Tarifi

Kaşık Kaşık Yediren Zeytinyağlı Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 3 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 tane beyaz soğan
  • Birkaç tane Kornişon salatalık turşusu
  • Bir tutam Maydonoz
  • Zeytinyağı
  • 1 Limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Kaşık Kaşık Yediren Zeytinyağlı Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Doyurucu- Besleyici Lezzeti Şahane Nohut Salatası 💐
  1. Nohutlar 1 gün önceden ıslanmaya bırakılır. Ertesi gün haşlanır.
  2. Patates ve havuçlar da ayrı bir tencerede haşlanır.
  3. Soğanlar ince uzun söğüş (yarım ay şekilde) doğranır.
  4. Maydonozlar, kornişon turşusu da eklenir.
  5. Elimde olmadığı için bu sefer ekleyemedim ama varsa közlenmiş kırmızı biber de ekleyin çok yakışıyor.
  6. Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyu karışımı sos yapılır en son salatanın üzerine gezdirilir.
  7. Hepsi karıştırılır. Afiyetle kaşık kaşık yenir 😋

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr. Tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı tahin
  • İsteğe göre kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhaba sizlere çok lezzetli olan tahinli kurabiyeyi tarif etmek istiyorum.
  1. Önce yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, tahini, pudra şekerini koyun ve karıştırın.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin.
  3. Kabartma tozunu da ekleyin.
  4. Kırılmış cevizleri de koyun ve yoğurun.
  5. Evde eğer dondurma kaşığınız varsa, dondurma kaşığının içine doldurup fırın tepsisine kalıp olarak çıkartın.
  6. 175 derecelik ısınmış fırında üstleri kızarmadan pişirin.Soğumalarını bekleyin.
  7. Soğumazsa kurabiyeleri alırken dağılır.Soğuyunca servis tabağına alın.
  8. Çok lezzetli bu tahinli kurabiyeleri yapmanızı ısrarla tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Lahana Kapama Tarifi

Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yaprak lahana
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 limon suyu

Lahana Kapama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak zeytin yağımızı ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine ince ince doğramış olduğumuz sarımsak ve soğanlarımızı kavuruyoruz.
  3. Salçamızı ve 2 tane rendelemiş olduğumuz domatesimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Biraz kavurduktan sonra üzerine öncesinde ıslatmış olduğumuz pirincimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İsteğimize göre baharatlarımızı ekliyoruz
  5. En son maydanozumuzu ekleyip 2 su bardağı sıcak suyumuzu içine sıktığımız 1 limon suyunu ekliyoruz.
  6. İçimizin çok pişmesine gerek yok fırınımıza attığımızda pişmeye devam edicektir
  7. Pirincimiz demlenirken altına hafif yağ sürdüğümüz borcamımıza haşlanmış olan lahanalarımızı seriyoruz yanlardan görselimdeki gibi yapraklarımızı sarkıtıyoruz ben altını 3 kat lahana yaprağı serdim.
  8. İçimizin demlenmesi bitince lahanamızın üzerine içimizi seriyoruz yan yaprakları içimizin üzerine kapatıp kalan lahana yapraklarımızı da içimizin üst katına seriyoruz
  9. Hazırlanan lahanamızın üzerine 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı salça ve 2 yemek kaşığı zeytinyağımızı karışım yapıp lahanamızın üzerine döküp 200 derecelik fırınımızda 20 dakika pişiriyoruz afiyetler olsun ♥️

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 2 dal taze soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 tatlı kası tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
  • Alabildiği kadar un (Hemen hemen 2 su bardağı kadar kullandım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
  4. Sütü ve tuzu ilave edin.
  5. Dereotu ve soğanı ince ince doğrayın ve ve onuda ilave edin.
  6. En son unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğurun.
  7. Eğer unu fazla kaçırdıysanız biraz süt ilavesi yapabilirisiniz.
  8. Hamuru 8 bezeye ayırın.
  9. Tezgahı hafif unlayarak hamuru merdane yardımıyla açın.
  10. Hafif yağlanmış tavaya koyun ve arkalı önlü pişirin. (her yeni bazlama da sıvı yağ dökün)
  11. En son tereyağ sürün. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun

Çilek Kokulu Çilekli Toz Pudingli Kurabiye Tarifi

Çilek Kokulu Çilekli Toz Pudingli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane toz çilekli puding
  • 1 tane vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çilekli bulgaristan nişastası (kullandım eğer elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz. Ama inanılmaz lezzet katıyor tadı kokusu harika hemde renk olarak istediğim sonucu aldım.)
  • Alabildiğince nişasta
  • Üzerine pudra şekeri

Çilek Kokulu Çilekli Toz Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Tereyağı yumurta ve sıvı yağı bir kaba alıp iyice karıştırıp elinizle ezin toz pudingi ekleyip karıştırın.
  2. Nişasta vanilya kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar nişasta ekleyip iyice yoğurun minik toplar yapıp tepsiye dizin.
  3. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  4. Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Tahinli Balkabağı Tarifi

Tahinli Balkabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim balkabagı
  • 2 su bardağı şeker
  • 7-8 adet karanfil
  • Yarım türk kahve fincanı su

Tahinli Balkabağı Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar iri bir şekilde doğranıp şekeri ve suyu ekleyip ocakta hafif bal kıvamını alana kadar pişirip fırına vermeden önce karanfil ekleyip 180 derecede 15 dk pişiriyoruz.

5 Dakikada Nefis Mi Nefis Küp Patates Omleti Tarifi

5 Dakikada Nefis Mi Nefis Küp Patates Omleti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

5 Dakikada Nefis Mi Nefis Küp Patates Omleti Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğruyoruz, kızartma tavasına alıp kızartıyoruz, kızardıktan sonra yağını süzüp, az yağ bırakıyoruz.
  2. Ardından bir kasede çırptığımız yumurtayı döküyoruz.
  3. Yumurta pişince tuz ve kırmızı biber ekleyip tabağa alıyoruz 😚
    Tadı inanılmaz lezzetli yumurta sevmeyenler bile bayılıyor aşırı doyurucu ve şipşak yapacağınız bir tarif. Şimdiden afiyet olsun