7 Ocak 2020 Salı

Intel DG1 ekran kartı ve Tiger Lake işlemciler tanıtıldı!

CES 2020 kapsamında birçok marka ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Intel’in harici bir ekran kartı üzerinde çalıştığını, bunun için rakibi AMD’de çalışan yönetici Masooma Bhaiwala’yı bünyesine kattığını sizlerle paylaşmıştık. Bugün yapılan konferans ile birlikte Intel DG1 ekran kartı ve Tiger Lake işlemciler için ilk ipuçları tüketicilerle paylaştı.

Intel DG1 ekran kartı ve Tiger Lake işlemciler görücüye çıktı

İşlemci üretimi kısmında birçok sıkıntı ile uğraşan Intel, Ice Lake işlemcilerin 10 nm geleceğini söyleyerek kullanıcıları heyecanlandırmıştı. Her ne kadar AMD’nin 7 nm üretim sürecinden geçen Zen 2 mimarili Ryzen 3000 işlemcilerine kıyasla bu anlamda geri kalınmış olunsa da, nm konusunda adım atılması kullanıcıları sevindirdi. Tiger Lake işlemcilerin ise 10 nm+ üretiminde geçmesi planlanıyor.
Intel CEO’su Bob Swan‘ın şirket hakkındaki röportajını sizlerle paylaşmıştık. Bob Swan’a göre Intel, sadece işlemci üreten bir şirketten daha fazlası olmayı hedefliyor. Bu anlamda harici ekran kartı üretimi için düğmeye basıldı. AMD ve NVIDIA’nın ardından piyasada nasıl bir hareketlenme olacak merak konusu.
Intel DG1 ekran kartı, Intel’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Mimarı Raja Koduri tarafından geliştirilen Xe grafik mimarisine dayanıyor. Konferans sırasında Destiny 2 oyununun DG1 ile çalıştırıldığı bir video gösterildi ancak ekran kartı hakkında detaylı açıklamalar yapılmadı. Şimdilik net özellikler bilinmese de 3 farklı türde kart geleceği açıklandı.
  • Xe LP (Entegre + Giriş seviyesi)
  • Xe HP (Orta Seviye, Meraklılar, Veri Merkezi / Yapay Zeka)
  • Xe HPC (Yüksek seviye)
Burada LP kelimesi Low Power yani düşük güç tüketimini belirtirken, HP ise High Power yani yüksek performansı belirtiyor. HPC ise en yüksek seviyede performans sunmayı hedefliyor. LP modelinin güç tüketiminin 5W ile 20W arasında olduğu belirtildi ancak kart ihtiyaç durumunda 50W‘a kadar ölçeklendirilebiliyor. HP modeli ise 75W ile 250W arasında değişirken, HPC modelinin daha üst seviyede olacağı belirtildi.

10. nesil Intel Core Tiger Lake işlemciler

Sunumda tanıtılan tek ürün Intel DG1 ekran kartı değildi. Firma 2020 yılında gelecek olan 10. nesil Intel Core Tiger Lake işlemciler hakkında da bilgi verdi. 10 nm+ üretim sürecinden geçecek olan Tiger Lake işlemciler, 10. nesil Ice Lake işlemcilerin gelişmiş versiyonu. Konferans sırasında Intel, Tiger Lake CPU’larının gelişmiş yapay zeka hızlandırma, harici seviyede entegre grafikler (Intel’in Xe mimarisi tarafından destekleniyor) gibi özellikleri barındıracağını da söyledi.
Yeni işlemciler ile birlikte gelen özellikler arasında Thunderbolt 4, Gigabit Ethernet ve WiFi 6 teknolojileri yer alıyor. Entegre Xe grafiklerinin, Ice Lake işlemcilerde bulunan Gen 11 GPU’lara göre 2 kat daha fazla performans artışı sağladığı belirtiliyor. GPU tarafına ek olarak Intel, Tiger Lake platformu için en yeni ekran ve I / O teknolojilerini de ekleyecek. Yeni işlemciler ile birlikte tamamen yeni bir önbellek tasarımı, yeni transistör optimizasyonları ve hem yazılım hem de donanım alanındaki en son güvenlik güncelleştirmeleri kullanıcılara sunulacak.
Intel, bu yıl içerisinde Tiger Lake sevkiyatlarını yapacağını açıkladı. Bunun yanında yeni işlemciler için referans anakart tasarımı da tanıtıldı. Intel’in Genel Müdür Yardımcısı Gregory M. Bryant, referans anakart PCB’lerinin en küçük anakart tasarımı olduğunu belirtirken, bir Tiger Lake CPU’yu da sahnede gösterdi.

Bonus: 10. nesil Intel Core Comet Lake işlemciler

Intel’in bu yıl piyasaya süreceği Comet Lake işlemciler de bir yandan hazırlanıyor. Henüz resmi tanıtımlar gerçekleşmese de sızdırılan testlere dayanılarak işlemcilerin özellikleri belirli oldu. 2020 yılında 4. nesil Ryzen işlemciler ile yarışacak Comet Lake işlemciler, piyasaya iddialı girmenin peşinde.
10. nesil intel Core Tiger Lake işlemciler
10. nesil ile birlikte LGA 1151 sokete veda edilirken, LGA 1200 soketli anakartlar kullanıcılara sunulacak. Yani elinizde Z370, Z390, B360 ve B365 model anakartlar varsa, 10. nesil işlemcileri kullanamayacaksanız. Yeni işlemciler ile birlikte gelecek anakartlar  ilk etapta yüksek ihtimalle Z490 ve B460 modelleri olacak.

Asus’tan 14 inçlik oyuncu bilgisayarı!

CES 2020’de birçok bilgisayar üreticisi, yeni dizüstü bilgisayar modelini duyurdu. Asus da bu şirketlerden biri oldu ve düzenlediği etkinlikle beraber en yeni oyuncu dizüstü bilgisayar modellerini duyurdu. Bu modeller arasından Asus ROG Zephyrus G14 en çok dikkat çeken modellerden biri oldu. Asus ROG Zephyrus G14 özellikleri ve sunmuş olduğu tasarımsal avantajlarıyla dikkat çekiyor. Uzun zaman ardından tanıtılan 14 inçlik oyuncu bilgisayarı olması bu dikkatleri daha da çoğaltıyor.

14 inçlik oyuncu bilgisayarı Asus ROG Zephyrus G14 özellikleri

Zephyrus G14, güncel oyuncu bilgisayarlarına kıyasla daha hafif ve daha kompakt bir yapıya sahip. 17.9 mm. kalınlığındaki bilgisayarın ağırlığı ise 1.9 kilogram şeklinde.Bilgisayar tasarım tarafında da kapağa döşeli şekilde gelen nokta LED aydınlatmalar yer alıyor. Bu tasarıma şıklık katan detaylar arasında yer alıyor.
Bilgisayarın ekran tarafında ise iki farklı seçenek mevcut. 14 inçlik ekran, WQHD çözünürlüğünde ve 60 Hz yenileme hızı ile tercih edilebiliyor. Diğer seçenek ise Full HD çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı.
Donanım tarafında ise bilgisayarın kalbinde dördüncü nesil sekiz çekirdekli AMD Ryzen işlemci yer alıyor. ROG serisine özel olarak geliştirilen bu işlemciye grafik tarafında ise RTX GPU‘ları eşlik ediyor. Ayrıca bilgisayar, bataryası ile birlikte 10 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Soğuk Kış Günlerinde Vücudunuzu Tazeleyecek 5 Vücut Peelingi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vücudunuz, tıpkı saçlarınız ve yüzünüz gibi özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle gün boyu kalın kıyafetler altında nefessiz kalan cildinizi ölü hücrelerden arındırmak hiç olmadığı kadar önemlidir. Peki vücudunuzu ölü hücrelerden arındırmanın en etkili ve keyifli yolunu biliyor musunuz? Elbette ki ev yapımı vücut peelingleri!

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz vücut peelinglerini sizler için derledik. İşte kış ayları boyunca vazgeçilmeniz olacak birbirinden güzel 5 ev yapımı vücut peelingi...

1. Hindistan Cevizli Peeling
Geniş bir kasenin içerisinde yarım su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı deniz tuzu, çeyrek su bardağı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı lavanta yağı ve 2 tatlı kaşığı E vitaminini karıştırın. Karışım macun kıvamı aldığında minik kavanozlara bölebilir ve güneş görmeyen bir yerde 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Haftada bir kullanabileceğiniz bu peelingi lavanta yağı yerine farklı yağlarla hazırlayabilir, peeling keyfinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

2. Zeytinyağlı Peeling
Geniş bir kasenin içerisinde yarım su bardağı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı bal ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırın. Karışım macun kıvamı aldığında minik kavanozlara bölebilir ve güneş görmeyen bir yerde 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı buzdolabında saklamamanız gerektiğini de hatırlatalım! Haftada bir kullanabileceğiniz bu peelingi esansiyel yağlar ekleyerek farklı kokularda da hazırlayabilirsiniz.

3. Portakallı Peeling
Bir blender’ın içerisinde yarım su bardağı deniz tuzu, yarım su bardağı zeytinyağı, 1-2 kalın dilim limon ve 1-2 kalın dilim portakal ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye dek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kavanozlara bölerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak kısa süre içerisinde tüketmeye özen göstermeniz gerektiğini hatırlatalım. Haftada bir ya da iki kez uygulayabileceğiniz bu peelingi çeşitli meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.

4. Vanilyalı Peeling
Sıradaki peeling vanilya aşıklarına geliyor! Geniş bir kasenin içerisinde 2 su bardağı esmer şeker, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ayçiçek yağı ve 1 yemek kaşığı vanilya özünü karıştırın. Bu karışımı bir kavanoza koyarak güneş görmeyen bir yerde 2 ay boyunca saklayabilirsiniz. Haftada bir gün uygulayabileceğiniz bu peeling sayesinde vanilya kokusu tüm banyonuzu saracak!

5. Türk Kahveli Peeling
Geniş bir kasenin içerisinde 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı çekilmiş Türk kahvesi, yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı toz tarçını karıştırın. Hazırladığınız karışım macun kıvamı aldığında minik kavanozlara bölebilir, güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Haftada bir ya da iki kez uygulayabileceğiniz bu peelingi dilerseniz kahve telvesiyle hazırlamanız da mümkün!

6 Ocak 2020 Pazartesi

Brokoli Sapı Cacığı Tarifi

Brokoli Sapı Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 brokoli sapı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Servis için
  • Pulbiber
  • Zeytinyağ
  • Brokoli çiçeği

Brokoli Sapı Cacığı Tarifi Yapılışı



  1. Brokoli saplarının kalın olan dışını soyalım ve çok çok minik şekilde doğrayalım.
  2. Yoğurdu geniş bir kaba alıp çırpalım içine doğranmış brokoli saplarını ekleyip karıştıralım.
  3. Dilerseniz ezilmiş sarımsakta ilave edebilirsiniz.
  4. Servis için kaselere ayırdıktan sonra cacıkların üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağ gezdirip pulbiber serpelim.
  5. Brokoli çiçeğiyle süsleyerek ikram edelim. İstediğiniz her malzemeyi damak tadınıza göre çoğaltıp azaltabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Etli Soğan Yahnisi Tarifi

Etli Soğan Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Soğan Yahnisi Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencereye alalım.
  2. Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
  4. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
  5. Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz. Benim su miktarım yeterli geldi.
  6. Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim.
  7. Etlerle beraber 2-3 dakika kavuralım.
  8. Salçayı ekleyip 2-3 dakikada böyle kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  9. Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet şifa olsun.

Kestaneli İç Pilav Tarifi

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 250 g haşlanmış kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam maydanoz
  • İsteğe bağlı tarçın

Kestaneli İç Pilav Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak tavamıza teremyağımızı alalım ve ocağın altını açarak eritelim.
  2. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
  3. Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneyi ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
  4. Daha öncesinde güzelce yıkadığımız ve 20 dakika kadar ılık suda beklettiğimiz pirincimizin suyunu süzerek tenceremize alalım ve kavurmaya devam edelim.
  5. Pilavımıza lezzet vermesi için şekeri, karabiberi ve damak tadımıza göre tuzu ekleyelim.
  6. Ardından sıcak suyu da ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz sıcak suyun bir kısmını tavuk suyu olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle pilavınızın lezzeti daha fazla artacaktır.
  7. Son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  8. Pilavımızı göz göz olana kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakalım.
  9. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım ve kapağın altına havlu kağıt koyarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  10. Pilavımız demini aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim. Dilerseniz bu aşamada tarçında ekleyebilirsiniz.
  11. Daha sonra pilavı güzelce karıştıralım ve artık servis etmeye hazır. Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Çorbası ️ Tarifi

Arpa Şehriye Çorbası ️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tablet et bulyon ( tavuk bulyonda olur )
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 er çay kaşığı baharatlar (kırmızı biber, isot ve nane kullandım. Nane pişmeye yakın üstüne)
  • Dilerseniz sarımsak da ekleyebilirsiniz, baharatları 1 tatlı kaşığı da atabilirsiniz damak zevkinize göre 😍

Arpa Şehriye Çorbası ️ Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağda salçamızı kavuruyoruz sonra kaynamış suyumuzu ilave ediyoruz.
  2. Hemen ardından tuzunu ve tablet bulyonu, baharatları atıp karıştırıyoruz ve kaynayan suyumuza arpa şehriyeleri atıp, kısık ateşte 10 dakika kaynatıyoruz.
  3. Pişmeye yakın nanesinide atıp karıştırıyoruz ve çorbamız hazır.
  4. Şehriyeler kendisine gelmesi için biraz bekledikten sonra çorbamız hazır.
Herkese afiyet olsun 🥰

Chocolate Chip Kurabiye Tarifi

Chocolate Chip Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 220 g tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 2 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Küçük 1 tutam deniz tuzu
  • 1 avuç parça çikolata
  • 2 avuç damla çikolata

Chocolate Chip Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı eritilir, kızdırılmadan çırpılacak bir kaba alınır.
  2. Üzerine şeker eklenir ve mikserle 2 dakika çırpılır.
  3. Yumurtalar eklenerek yine çırpılır. Boza kıvamına gelir.
  4. Azar azar elenmiş un eklenir. Vanilya ve karbonat da unla birlikte elenerek eklenir. Bir yandan çırpılmaya devam edilir. Unun uçmamasına dikkat ediniz.
  5. Son olarak küçük bir tutam deniz tuzu da eklenerek karıştırıldıktan sonra,
  6. Parça ve damla çikolatalar katılır. Spatula ile hamura iyice karıştırılır.
  7. Hamur 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  8. Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye geniş aralıklarla, dolu dolu bir yemek kaşığı olacak şekilde hamur pay edilir.
  9. Hamur yayıldığı için aralıkla oldukça geniş tutmaya dikkat edilmeli. Fırın 160 derecede fanlı sadece alt taraftan ısıtmalı olarak çalıştırılır.
  10. Isınmış fırına kurabiyeler atılır. Kontrollü olarak yaklaşık 15 dakikada kurabiyeler pişecektir.Kurabiyelerin kızarmamasına dikkat edilmeli.
  11. Pişince hemen fırından çıkarılmalı. İlk çıktığında yumuşak olacaktır, üzeri sertleşene kadar yaklaşık 20 dakika dinlendirilmeli.
Herkese afiyet olsun 👩🏻‍🍳🍪🍪

Kaz Etli Pilav Tarifi

Kaz Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kaz eti (kemikli hali)
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç

Kaz Etli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Kaz eti tuzlanmış ve kurutulmuştu ben sadece biraz suyun altına tuttum suda bekletmedim sonra düdüklü tencerede 1 saat pişirdim.
  2. Pilav aşamasında tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu kavurdum.
  3. Sonrasında haşlanmış kaz etini de bu karışıma atıp 5 dakika kadar kavurdum sonrasında 3 su bardağı kaz etinin suyunu koydum ve yıkanmış pirinci ekledim.
  4. Kaz tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemedim. 10 dakika sonra kaz etli pilavımız hazır.
  5. Bu arada bu et ölçüsü aslında 4 su bardağı pirinci de kaldırır çünkü bayağı etli oldu.
  6. Kalabalık aileler 4 su bardağı pirinçle de yapabilir çünkü malum kaz eti pahalı bir et ve kolay bulunmuyor. Sevgiler.

İçi Nutellalı Müthiş Lezzetli Pankek Tarifi

İçi Nutellalı Müthiş Lezzetli Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket toz vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
İçi için;
  • Nutella

İçi Nutellalı Müthiş Lezzetli Pankek Tarifi Yapılışı



  1. İlk öncelikle nutella bir pişirme kağıdına daire şeklinde sürülür ve 1 saatliğine dondurulmaya bırakılır.
  2. Sonra geniş bir kap içerisine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kendi içinde bir tur karıştırılır.
  3. Ardından şeker, süt ve yumurta da ilave edilir. Bir çırpma teli yardımı ile hiç pürüz kalmayacak şekilde iyice karıştırılır.
  4. Tava ocağa alınır ve güzelce ısıtılır. Isınan tavaya tereyağı dökülür ve eritilir. Hazırladığımız pankek harcından küçük bir kepçe yardımı ile yağlanan tavaya yuvarlak formlarda dökülür.
  5. Bir tarafı göz göz olup iyice kabarana kadar dokunmadan pişmesi beklenir. Alt tarafı pişen pankeki bir spatula yardımı ile dikkatlice ters çevrilerek diğer kısmı da pişirilir. Bu şekilde pankek harcı bitene kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Ek Gıda 7 + Yoğurt Çorbası Tarifi

Ek Gıda 7 + Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Su
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Ek Gıda 7 + Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

Süt ve süt ürünlerini ilk defa deneyecek olanlar mutlaka 3 gün kuralına uyalım ve de mutlaka bebeğimizin cildini kontrol edelim. Aksi bir kızarıklık olursa derhal doktora başvurup alerji testi yaptıralım ❤️ Gelelim tarifimize 🥄
  1. Yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın.
  2. Un ekleyin tekrar karıştırın
  3. 1 çay bardağı su ekleyin ocağa alın.
  4. Kıvam ayarlamak için takviye su ekleyin
  5. Bir tutam nane ve zeytinyağı ekleyin. Kuzularımıza afiyet şifa olsun 

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta(buğday nişastası)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı benmari çikolata

Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 1 paket oda sıcaklığında margarin, 1 su bardağı nişasta, yarım su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı pudra şekeri, yarım paket kabartma tozu, aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  2. Tırtıl kurabiye aparatı var onunla tepsiye sıkın fırın tepsisine dizin.
  3. 170 derece fırına koyun üzeri beyaz kalacak şekilde olacak.
  4. Yaklaşık yarım saat herkesin fırın ayarı değişiyor, dikkat edin.
  5. Üzerine pudra şekeri serpin servis yapın. Afiyet olsun

Tarhana Çorbasını Bir De Böyle Deneyin Tarifi

Tarhana Çorbasını Bir De Böyle Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı kuru tarhana
  • 120 gram domates rendesi
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre su
  • Kuru nane
  • Tuz

Tarhana Çorbasını Bir De Böyle Deneyin Tarifi Yapılışı

  1. Ezmiş olduğumuz sarımsaklarımızı ve küçücük doğradığımız biberlerimizi 2 3 dakika zeytinyağın da kavuruyoruz.
  2. Üzerine salçamızı ekliyoruz, domates rendemizi de ilave ediyoruz.
  3. Tuz ve kuru nane ekleyip domates sosumuzu kaynatıyoruz.
  4. Bir litre suyu sosumuza ekliyoruz en son kuru tarhanamızı da ekleyip sürekli olarak karıştırıyoruz.
  5. Tarhananın topak şeklinde kalmamasına dikkat etmeliyiz çok iyi karıştırmalıyız.
  6. Fokurdamaya başladı mı şifa deposu tarhana çorbamız hazır