Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr ıspanak
- 3 rendelenmiş patates
- 1 büyük kuru soğan
- 1 kucuk çay bardagı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Beşamel sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi Yapılışı
Lezzetli bir fırın yemeği hemde beşamelliiçine giren patates ıspanağın o buruk tadını yok ediyor.
- Ispanağı doğrayıp yıkayalım ve süzelim.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- İçine rendelenmiş patatesi katıp ara ara karıştırarak kavuralım.
- Ispanağı da ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pul biber, karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
- Borcamı hafif yağlayalım içine ıspanağı yayalım.
- Beşamel sosu için tereyağında unu hafif kavuralım içine süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
- Beşamel sosu yemeğin üzerine yayalım. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun