1 Şubat 2020 Cumartesi

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr ıspanak
  • 3 rendelenmiş patates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 kucuk çay bardagı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Beşamel sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi Yapılışı

Lezzetli bir fırın yemeği👌 hemde beşamelli😄içine giren patates ıspanağın o buruk tadını yok ediyor.😊
  1. Ispanağı doğrayıp yıkayalım ve süzelim.
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  3. İçine rendelenmiş patatesi katıp ara ara karıştırarak kavuralım.
  4. Ispanağı da ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  5. Pul biber, karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  6. Borcamı hafif yağlayalım içine ıspanağı yayalım.
  7. Beşamel sosu için tereyağında unu hafif kavuralım içine süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  8. Karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  9. Beşamel sosu yemeğin üzerine yayalım. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun😚❤

Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağ
  • Tuz, pul biber

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve brokoli çok erimeyecek şekilde haşlanır.
  2. Bir servis tabağına brokoliler tane tane yapılıp dizilir.
  3. Üzerine havuçları ister jülyen ister halka doğrayın.
  4. Üzerine limon suyu ,zeytinyağ ve tuz serpin .
  5. Hazırladığınız sarmısaklı ve mayonezli yoğurdu gezdirin pul biber serpip servis edin.
    Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs veya 4-5 adet but(kalçasız)
  • 1,5 litre su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3-4 adet tane karabiber
  • ¾ çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
Terbiye için,
  • 1 kaşık un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı su

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk ve suyunuzu çorba tencerenize alın.
  2. Defne yaprağı, tane karabiberi ve tuzu ekleyip, tavuğuzu haşlayın (15-20 dk).
  3. Tavuğu haşlama suyundan çıkarın, soğutun. Eti kemiklerinden ayırın, küçük doğrayın ve ince liflere ayırın.
  4. Tavuk suyunuzu tekrar ateşe alın, sıcak bir bardak su ve tavuk etlerini ekleyin, kaynayınca şehriyeleri ekleyerek karıştırın.
  5. Diğer yandan küçük yanmaz tavanızda 1 kaşık unu kavurun, bir kasede yumurta sarısı, un ve suyu iyice çırpın.
  6. Çorbanıza alıştırmak için bir kepçe kaynayan sudan terbiyenize ekleyin, iyice karıştırın.
  7. Kaynayan tavuk suyuna; terbiyeyi, ince akıtarak ve çorbanızı karıştırarak ekleyin(bir anda dökmeyin kesilmesin).
  8. 2 dk kadar orta hararetli ateşte kaynatıp, tuz ve karabiberini kontrol edin, ateşten alın.
  9. Çorbanızı 5 dk kadar dinlendirin, sıcak servis yapın.
Not : Tavuklarınızı derili haşlıyorsanız, çorbanıza yağ koyma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz. Eğer tercihiniz daha yağlı bir çorba ise, terbiyeyi ekledikten sonra arzu ettiğiniz yağı(margarin hariç) ekleyiniz.

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı nohut
  • 1 kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Nohutu bir gece önceden suda bekletiyoruz.
  2. Soğanı, biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  3. Ardından salçaları koyup kavuruyoruz, nohutu ve baharatları ekleyip üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp düdüklü tencerede 30 dk pişiriyoruz. afiyet olsun

Waffle Tarifi

Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Üzeri için:
  • Nutella
  • İri kıyılmış fındık
  • Hindistan cevizi
  • Çeşitli meyveler (Ben Muz, çilek, kivi ve nar kullandım)
  • Çikolatalı sos
  • Beyaz çikolatalı sos

Waffle Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Daha sonra sütü, yağı koyalım çırpmaya devam edelim.
  3. Kabartma tozu, vanilin ve unu da katıp karıştıralım.
  4. Koyu kek hamuru kıvamında bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzu kenara bırakıp dinlenmesini beklerken diğer malzemeleri hazırlayalım. Meyveleri doğrayalım bir tabağa alalım.
  6. Hindistan cevizi ve fındığı da hazır edelim.
  7. Tost makinesini açalım son ısı ayarını ayarlayalım.
  8. Isındıktan sonra bir kepçe dolusu hamurdan alalım ve tost makinesine koyalım eşit bir şekilde dağılmasını sağlayalım kapağını 40 sn boyunca hiç açmayalım daha sonra açıp yönünü değiştirelim ve kızarana kadar tost makinesinde bekletelim.
  9. Kızarmış olan waffle hamurumuzu alalım üzerine ilk Nutella sürelim ve meyvelerle süsleyelim.
  10. Son olarak fındık ve Hindistan cevizini de serpiştirdikten sonra çikolata sosuyla süsleyelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😊

Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi

Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı ceviz iri kıyım
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 1, 5 su bardağı un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1- 2 limon damlası
Üzeri için
  • 1 paket krem santi
  • 2 çay kaşığı kuru haşhaş

Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker köpürtülür. Yoğurt, sıvı yağ ,portakal kabuğu rendesi ,ceviz,haşhaş, irmik eklenir 1 su bardağı un onun üzerine kabartma tozu karbonat eklenir karıştırılır.
  2. Un ilavesiyle kıvam aldırılır. Yağlanmış borcama dökülür 180 pişirilir.
  3. Şerbet için: kaynatılır hazır edilir. 10- 15 dk kaynatılır ılımaya bırakılır
  4. Krem şanti tarifindeki gibi 1 su bardağı süt ile çırpılır ben doctor otker kullanıyorum kıvamlı oluyor tavsiye ederim santiyi çırpıp buz dolabına kaldıralım.
  5. Pişen tatlımıza ılıyan şerbeti dökelim ben kesip şerbet döküyorum daha eşit çekiyor
  6. Şerbeti dinlendirip soğuyan santiyi sürelim.
  7. Üzerine kuru haşhaş serpelim bu aşamada dilimler kayboluyor ama 1 tane kenardan çıkarınca hepsini teker teker almak kolay olur merak etmeyin 😊 Afiyet olsun şimdiden deneyecek arkadaşlara 

Tahinli Kek Tarifi

Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tahin
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 2, 5 su bardağı un

Tahinli Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce oda sıcaklığında yumurtayla şekeri krema kıvamı alıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından süt, yağ ve tahini ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. 2, 5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip spatulayla karıştıralım.
  4. Tepsiye döktükten sonra üzerine tahin gezdirip çatal yardımıyla süsleyelim.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 40dk kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet Olsun😊

Küllü Kurabiye (Kakaolu) Tarifi

Küllü Kurabiye (Kakaolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 2. 5 bardak un
Üzeri için
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Küllü Kurabiye (Kakaolu) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında margarine malzemeler eklenir hamur elde edilir.
  2. Hamur 20 dk dinlendirilir.
  3. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Diğer yandan kakao ve pudra şekeri karıştırılır.
  4. Ilıyan kurabiyeler karışıma bulanır servis edilir.
    Afiyet olsun

Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi

Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için
  • 1 paket etimek
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1, 5 bardak su
  • 2 damla limon suyu
Muhallebi için
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • 1 su bardağı
  • 3 bardak süt
  • 1 paket vanilin
Üzeri için
  • 1 kilo kabak
  • 1. 5 bardak şeker
Üzeri için
  • Ceviz

Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Önce buzluktan çıkardığım kabakları bir sudan geçirerek üzerindeki buzları erittim.
  2. Yayvan bir tencereye alarak 1. 5 bardak şeker ilave ederek altını orta ateşte pişin.
  3. Şerbeti için, suyu şekeri ve 1-2 damla limon ilave edin. Kaynatın.
  4. Borcamın tabanınaetimekleri dizin, şerbeti eşit şekilde etimekleri ıslatın ve ılıdıktan sonra buzdolabına koyun.
  5. Muhallebi için, tencereye un, şeker, nişastayı ilave edin ve homojen karışım için karıştırın.
  6. 3 bardak sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşınca 1 paket vanilini ilave edin.
  7. Muhallebi ılıyıncaya kadar bekleyin ve üzeri kuruyup topaklanmaması için ara ara karıştırın.
  8. Ilıyınca buzdolabından borcamı çıkartarak muhallebiyi üzerine dökün.
  9. Üstü için, kabak tatlısı 1 gün dilendikten sonra blenderdan geçirin.
  10. Püre olduktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve üzerini düzleştirin ve buzdolabına koyun. üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Köstebek Pasta Tarifi

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (50 gram)
  • 3 su bardağı un
Kreması İçin;
  • 1 paket muzlu cremola
  • 1 paket sade krem şanti
  • 2, 5 su bardağı süt
  • (Eğer bu ölçekteki krema yetmez diyorsanız krema malzemelerini iki katına çıkarabilirsiniz. )

Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım. Sonra yağı ve sütü ekleyelim.
  2. Ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyelim, iyice çırpalım. Tepsimize (kare olursa daha iyi) yanmaz kağıdımızı serelim ve çırptığımız karışımı dökelim.
  3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda kek hamurunu kabarana kadar pişirelim. (25-30 dakika kadar) Arada kontrol etmeyi de unutmayalım 😉
  4. Kekimiz pişene kadar kremamızı yapalım.
  5. Öncelikle bir kabın içine cremolayı ve krem şantiyi dökelim.
  6. Ardından sütümüzü ekleyelim ve krema kıvamına gelecek kadar çırpalım. Hazırladığımız kremayı dolaba koyalım.
  7. Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra çay bardağıyla küçük parçalar çıkaralım. (tepsi boyutuna göre kaç tane olacağı değişebilir)
  8. Parçalarımızı çıkardıktan sonra kalan yerleri robotta toz haline gelene kadar çekelim ve düz bir tepsiye dökelim.
  9. Kekimizden bir tane alıp, kaşık yardımıyla kremamızdan üstüne sürelim.
  10. Daha sonrasında krema olan tarafı toz halindeki kekimize batıralım. (kremanın üstü tamamen toz olacak şekilde) Kalan diğer kekler içinde aynı şeyi yapalım.
Ben kremayı genelde bir ölçek yapıyorum ve yeterli oluyor ama toz genelde kalıyor. Kalan tozu dolapta saklayıp bir dahaki sefere kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun 

Sucuklu Kaşarlı Yumurtalı Bazlama Tost Tarifi

Sucuklu Kaşarlı Yumurtalı Bazlama Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bazlama
  • Sucuk ve kaşar (İsteğe göre miktarı değişir)
  • 1 yumurta

Sucuklu Kaşarlı Yumurtalı Bazlama Tost Tarifi Yapılışı

  1. Bazlamanın içini açın.
  2. Sucuk ve kaşarı istediğiniz kadar içine dizin.
  3. Bu şekilde tost makinesine koyun. Çıtırdamaya başlayınca çıkarın dışına tereyağını sürün
  4. Tekrar içini açın ve yumurtayı içine kırın ve kapatın.
  5. Tekrar tost makinesine koyun ve bir kaç dk daha yumurtanın pişmesini ve bazlamanın kıtır olmasını bekleyin.
    Ve tostunuz hazır
    Afiyet olsun 🤗

Kıymalı Enginar Yemeği (Yedikten Sonra Vazgeçilmeziniz Olacak) Tarifi

Kıymalı Enginar Yemeği (Yedikten Sonra Vazgeçilmeziniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ enginar
  • 1/2 (yarım) dereotu
  • 1 bağ taze soğan yaprağı
  • 1 baş soğan
  • 250 gram kıyma

Kıymalı Enginar Yemeği (Yedikten Sonra Vazgeçilmeziniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Enginarı soyup, doğrayıp düdüklüde kaynatalım. Öte yanda kıymayı kavuralım.
  2. Soğanı ekleyelim 3 dk sonra soğan yapraklarını ekleyelim.
  3. Kavrulunca düdüklüde yumuşamış enginarların içine ekleyelim. Dereotunu da içine ekleyip 10 dk. kaynatalım. Afiyet olsun. Çok şifalı ve lezzetli bir yemektir.

Hızlı ve Öfkeli 9 fragmanı yayınlandı! Büyük sürpriz!

Hızlı ve Öfkeli 9 veya asıl adıyla Fast and Furious 9‘un merakla beklenen uzun fragmanı yayınlandı. İlk fragmanın yayınlanması filmde neler göreceğimizi gözler önüne sererken, dokuzuncu filmdeki büyük sürprizde ortaya çıktı.Fragmanın yayınlanmasının üzerinden sadece birkaç saat geçmiş olmasına rağmen, Han bir tartışma konusuna dönüşmüş durumda. Zira, Han’ın filme nasıl geri döneceği yani hikayenin nereye bağlanacağı oldukça merak ediliyor.
Resmi kısaltması F9 olarak belirlenen film Twitter’da gündeme otururken, John Cena’nın Dom’un kardeşi Jakob’u oynadığını fragmandan rahatça anlayabiliyoruz.
Daniel Casey ve Chris Morgan’ın senaryosunu kaleme aldığı Hızlı ve Öfkeli 9, Vin Diesel’in canlandırdığı Dominic Toretto ve ekibinin maceralarını anlatmaya devam ediyor. Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Lucas Black, Ludacris ve Nathalie Emmanuel bu filmde göreceğimiz isimlerden bazıları. Hızlı ve Öfkeli 9, 22 Mayıs 2020 tarihinde vizyona girecek.