Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kabak
- 4 su bardağı toz şeker
- Fırın torbası
Üzeri için
- Tahin
- Ceviz içi
Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba Kış aylarının vazgeçilmezi kabak tatlısı ile geldim. Herkesin yapma şekli farklı tabi ki ama bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
- Öncelikle kabuğu soyulmuş kabakları dilediğiniz büyüklükte dilimleyin ve fırın torbasına koyun. Ben iki torba yaptım ve biri için 2 su bardağı şeker koydum. Sanırım bir daha yaptığımda ölçüyü yarıya indiricem benim için biraz fazla tatlı oldu
- Ağzını kapatıp sabaha kadar sulanmasını bekledim. Ertesi gün fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında tam 1 saat pişirdim.
- Bu şekilde de servise hazır olur fakat ben tavaya alıp suyunu biraz daha çekmesi için kısık ateşte yarım saat pişirdim. Bu kısmı isteğe bağlı tabi ki.
- Servis yaparken üzerine tahin ve ceviz mutlaka koyun çok yakışıyor Afiyet şifa olsun inşallah.