Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 g kıyma
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı fasulye unu(galeta unu da aynı ölçüde)elimde olanı değerlendirdim
- Tuz ,karabiber, kimyon
Toparlanması için ;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Püre için;
- 3 patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 3 yemek kaşığı kadar süt
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi Yapılışı
- Patatesler soyulur, doğranır ve tencereye alınır .
- Üzerine su koyulur ve haşlanmaya bırakılır.
- Kıyma bir kaba alınır ve soğan sarımsak rendelenir.
- Soğanın suyu süzülür ve kıyamaya eklenir.
- Üzerine galeta ya da benim gibi kullanmak istediğiniz alternatif un ve yumurta eklenir.
- Baharatlar ve sıvı yağ da eklenip yoğurulur.
- Bir borcama yoğurulup çanak şekli verilmiş köfteler yerleştirilir 200-230 dereceler arasında rengi dönüp köfteler bir miktar piştikten sonra çıkartılır.
- Patateslerin suyu süzülür ve üzerine tereyağı süt ve tuz eklenip ister ezici ile ister blender ile püre yapılır.
- Köftelerin yatağına paylaştırılır koyulur.
- Üzerine kaşar rendesi ya da dilimi koyulur.
- Bir kasede 1 yemek kaşığı salça su ile açılır ve borcamdaki köftelerin arasına dökülür.
- Yine aynı dereceden alt üst açık olacak şekilde kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun 🥰.