24 Nisan 2020 Cuma

LG Velvet özellikleri sızdırıldı! İşte tanıtım tarihi

LG Velvet tanıtım tarihini sabah saatlerinde sizlerle paylaşmıştık. Aradan geçen birkaç saatin ardından LG’nin yeni üst seviye telefonunun kamera özellikleri ve batarya kapasitesi gibi merak edilen detaylarını sızdırıldı .
Yakın zamanda 15 saniyelik bir tanıtım videosu yayımlanan ve resmi tanıtım tarihi duyurulan LG Velvet, şirketin daha önce satışa sunduğu telefonlardan hiçbirine benzemiyor. 5G desteğine sahip bu yeni telefon, V ve G serilerinden bağımsız olarak tasarlandı ve resmi tanıtım tarihi 7 Mayıs olarak belirlendi.

LG Velvet özellikleri nasıl olacak?

LG Velvet özellik listesinin büyük bir kısmını içeren birkaç görsel bugün ortaya çıkarken Koreli bir medya kuruluşu bahsedilen telefonun ana kamerasının çözünürlüğünü kesin olarak ortaya çıkardığını iddia etti.
LG Velvet özellikleri nasıl olacak?
Sızan görselde, telefonun farklı renk seçenekleri, 167.1 x 74 x 7.85 mm boyutları ve 180 gramlık ağırlığı göze çarpan detaylardan bazıları. Renk seçeneklerinin “aurora beyazı” ve “günbatımı illüzyonu” gibi isimler almaları bekleniyor.
Cihazın ön tarafında 16 Megapiksel, arka tarafında ise 48 Megapiksel kamera yer alıyor. Arka tarafta 8 Megapiksel + 5 Megapiksel şeklinde toplam üç kamera bulunuyor. Ana kameranın Galaxy A51’deki sensör olacağı dile getirilirken, 4300 mAh batarya yer alacak.

Xiaomi Mi Mix 4 işlemcisi ile kafaları karıştırdı!

Xiaomi Mi Mix serisinin son üyesi 2018 yılının Ekim ayında karşımıza çıkan Mi Mix 3 oldu. Aslında 2019’un Eylül ayında Mi Mix Alpha tanıtılmış olsa da, sınırlı sayıda üretilen ve 2500 Euro gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip olan bir model. Xiaomi Mi Mix 4 için uzun süredir devam eden sessizlik nihayet bozuldu.

Xiaomi Mi Mix 4 işlemcisi: Snapdragon 865 Plus veya 875

Geekbench 5.1.1 sürümü ile test edilen telefonun tek çekirdek skorunun 922, çoklu çekirdek skorunun ise 3320 olduğu görülüyor. Dikkat çekici nokta ise cihazın 2.96 GHz hızında çalışan Snapdragon 865 Plus‘dan güç alıyor olması.
Xiaomi Mi Mix 4 işlemcisi: Snapdragon 865 Plus veya 875
Qualcomm’un şu anda piyasada olan en güçlü işlemcisi Snapdragon 865, 2.84 GHz hızında çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Meizu’dan bir yetkili Qualcomm’un bu yıl amiral gemisi işlemcisinin Plus versiyonunu tanıtmayacağını dile getirmişti.
Açıklamadan birkaç gün sonra ortaya çıkan bu performans testi kafaları karıştırdı. Bir diğer ihtimal ise bu işlemcinin önümüzdeki yıl amiral gemilerine güç verecek Snapdragon 875 olması. Bazı kaynaklar Xiaomi Mi Mix 4’ün yıl sonunda piyasaya sürüleceğini ve Snapdragon 875 işlemciden güç alacağını iddia ediyor.

Türkiye corona virüsü vaka ve ölü sayısı: 24 Nisan

Türkiye corona virüsü vaka sayısı ve corona virüsü ölü sayısı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından her akşam açıklanıyor. Bizde tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen virüs (COVID-19) konusunda ülkemizdeki süreci daha rahat görebilmeniz için 11 Mart 2020’den bu yana yapılan tüm vaka ve ölüm açıklamaları sizler için bir araya getirdik.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı: 104912, vefat: 2600, iyileşen: 21737

Bugüne kadar ülkemizde 830257 test gerçekleştirildi. Vaka sayısı 104912’ye ulaşırken, 2600 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hastaların sayısı ise 21737’ye ulaştı.

24 Nisan 2020: 3122 vaka, 109 vefat!

Son 24 saat içerisinde 38351 test gerçekleştirildi ve 3122 vaka tespit edildi. 109 kişi hayatını kaybederken, 3246 kişinin iyileşmesi sevindirdi.

21 Nisan 2020: 4611 vaka, 119 vefat!

Son 24 saat içerisinde ülkemizde 39429 test gerçekleştirildi ve 4611 pozitif sonuç elde edildi. 119 kişi hayatını kaybederken, 1488 kişi iyileşti.

18 Nisan 2020: 3783 vaka, 121 vefat!

Son 24 saat içerisinde ülkemizde 40520 test gerçekleştirildi ve 3783 pozitif sonuç elde edildi. 121 kişi hayatını kaybederken, 1822 kişi iyileşti.

17 Nisan 2020: 4353 vaka, 126 vefat!

Son 24 saat içerisinde 40270 test gerçekleştirildi ve 4353 pozitif sonuç ortaya çıktı. 126 kişi hayatını kaybederken, 1542 kişi iyileşti.

23 Nisan 2020 Perşembe

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet pırasa
  • 1 adet büyük havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası veya domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet limon
  • 2 bardak sıcak su

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Pırasa ve havuçları doğrayıp zeytinyağda önce kavuruyoruz.
  2. Daha sonra salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Üzerine pirinç şeker tuz ve limon suyunda ekliyoruz.
  4. 2 bardak sıcak suyumuzu ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌺

Tavada En Kolay Pizza Tarifi

Tavada En Kolay Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • Kekik
  • Sucuk
  • Salam
  • Biber
  • Zeytin
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavada En Kolay Pizza Tarifi Yapılışı



  1. Önce hamur malzemelerinin unu kontrollü ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Hamurumuzu tezgaha alıp, merdaneyle tava büyüklüğünde açıyoruz ve hamurumuzu yağladığımız tavamıza alıyoruz.
  3. Sosu için 1 tatlı kaşığı salça,1 tatlı kaşığı ketçap ve biraz kekik bir kasede karıştırılır.
  4. Üzerine sosunu sürüyoruz.
  5. Malzemeleri kaşar hariç güzelce diziyoruz.
  6. En son kaşarı da rendeleyip, üzerine atıyoruz.
  7. Tavanın üzerini kapatıp,kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kolay Domates Çorbası Tarifi

Kolay Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım litrelik domates sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Tuz, pulbiber
  • 1 litre soğuk su veya et-tavuk suyu
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar

Kolay Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Domates sos blenderdan geçirilip bir süzgeçten geçirilir. Domatesin çekirdeğinden kurtulmuş oluruz😉.
  2. Bir tencereye yağlar ve salçalar eklenerek kavrulur.
  3. Domates eklenir.
  4. 1 litre su eklenir.
  5. Yarım bardak ılık su ile kavrulmuş un açılır ve çorbaya karıştırarak eklenir.
  6. Kaynayana kadar ara ara karıştırılır.
  7. Kaynamaya başlayınca 10 dk sonra süt karıştırarak eklenir.
  8. Çorba kıvam aldığında altı kapatılır. Tuz ve pulbiber eklenir.
  9. Sıcakken kaşar eklenir servis yapılır.
Afiyet olsun. Kavrulmuş ununuz yoksa salçaları eklemeden bir yemek kaşığı un ekleyip kavurabilirsiniz.

Yarmalı Semizotu Salatası Tarifi

Yarmalı Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semiz otu
  • 1 su bardağı haşlanmış yarma
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 adet büyük boy salatalık
Yoğurtlu sos için;
  • 1 büyük boy kase kıvamlı yoğurt
  • 1 küçük boy sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • Tuz

Yarmalı Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Ayıklanmış ve yıkanmış semiz otunu derin bir kaseye alın.
  2. Mısır, haşlanmış yarma ve minik minik doğranmış salatalığı ekleyin.
  3. Ardından yoğurdu, mayonezi, minik rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırıp fesleğeni ekleyin.
  4. Salata malzemesi ile harmanlayıp servis yapın.
Misss oldu missss✌🏼
Afiyet bal olsun🍀

Fırında Kremalı Patates Tarifi

Fırında Kremalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 paket sıvı krema
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kremalı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Halka halka doğradığımız patatesleri, yağlanmış borcama dizelim.
  2. Sonra, sosu pişirmeye başlayalım. Tencereye yağları alalım, eriyince unu ekleyip, kavuralım.
  3. Kavrulan una, kremayı ve sütü ilave edelim. Tuzu ve karabiberi de ekleyip, kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra, patateslerin üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dakika pişirelim.
  4. Çatalla kontrol edip, piştiğini teyit ettiğimiz patateslerin üzerine, rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim ve peynir kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırında kremalı patatesimiz piştikten sonra, fırından alıp üzerine biberiye serpelim ve sıcak sıcak servis edebiliriz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Fırında Soslu Sebzeli Köfte Tarifi

Fırında Soslu Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi ya da 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
Diğer malzemeler
  • 3 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 20-30 tane sivri biber
Sos malzemeleri
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet et bulyon (Tercihen)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Fırında Soslu Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi hazırlamaya başlıyoruz. İlk olarak kıyma hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Üstüne kıymamızı da ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar güzelce yoğuruyoruz ve malzemelerin iç içe geçmesini sağlıyoruz.
  3. Yoğurmuş olduğumuz köftenin üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bu arada patateslerimizi ve patlıcanlarımızı küp küp kesip kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Bir parmak boyunda doğradığımız biberlerimizi de kızartıp tüm sebzeleri bir kenara alıyoruz.
  6. Ardından kıymamızı dolaptan alıp top top şekiller yapıp onları da kızartıyoruz.
  7. Ardından sos için domatesimizi rendeleyip ya da rondodan geçirip tavamıza alıyoruz.
  8. Üzerine baharatları, tercihe göre bulyonu, salçayı ve yağımızı da ekleyip üstüne bir bardak su ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  9. Kaynayan sosumuzu ocaktan alıyoruz.
  10. Borcamın en dibine patatesleri, üstüne patlıcanları yerleştiriyoruz.
  11. Üstüne köftelerimizi de yerleştiriyoruz ve en üste biberleri koyuyoruz.
  12. Kaynayan sosumuzu da tüm sebzelerin üstüne dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika kızartıyoruz.
  13. 15 dakika sonra fırından yemeğimizi alıyoruz ve afiyetle yiyebiliriz ☺️☺️Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun ☺️.

Kakaolu Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Kakaolu Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk çay bardağı un
Pastacı kreması için:
  • 1 adet yumurta
  • Yarım litre süt (2 buçuk su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeli)
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tereyağı
Arası için:
  • Muz
  • Damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için:
  • Beyaz çikolata
  • Toz Antep fıstığı
  • Vişne

Kakaolu Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

Bence rulo pasta yapması en kolay ve keyifli pastaların başında geliyor.Püf noktalarına dikkat ettiğiniz sürece inşallah sonuç sizi memnun edecektir.
  1. Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpma kabına koyun ve iyice köpürme kadar 4-5 dakika mikserin en yüksek devirin de çırpın.
  2. Vanilyayla birlikte çırpar iseniz , kekin yumurta kokusunu minimuma indirmiş olursunuz.
  3. Kalan malzemeleri dikkatli şekilde ekleyip, köpüren yumurtayı söndürmeden karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine harcı dökün, bir spatula ya da kasık yardımıyla her yerine eşit yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kürdan testiniz temizse fırından çıkarın.
  6. Temiz bir bezin üzerine hemen ters çevirip dikkatli şekilde, çok sıkmadan sıcakken rulo yapın ve iyice soğuyana kadar bekletin.
  7. Kreması için; tereyağ ve vanilya dışında tüm malzemeyi tencereye alıp, kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan indirince tereyağı ve vanilyayı koyup, mikserle 3-4 dakika çırpın. Soğuması için kenara alın.
  8. Sardığınız rulo keki açın, daha düzgün bir görüntü olması için kenarlarını yarım santim kadar kesebilirsiniz.
  9. Soğuyan kremadan her yerine eşit olacak şekilde sürün.
  10. Meyve ve çikolata parçalarını koyun, dikkatli şekilde rulo yapın.
  11. Üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında en az 3-4 saat dinlenmesi için bekletin.
  12. Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
  13. Ben kremşanti yerine benmari usulü erittiğim beyaz çikolatayı sıktım, buzluğumdaki yazdan kalma vişneler ile süsledim.
Not: rulo pasta yapımında püf noktalarından biri, kek harcını fırın tepsisine mümkün olduğunca eşit şekilde yaymaya çalışın, yoksa eşit kabarmaz ve rulo yaparken sizi üzebilir.Bir diğer püf noktası da fırından çıkar çıkmaz bir beze ters çevirip dikkatli şekilde, sıcakken sarmak.
Not 2 : Kakaolu değil de sade yapmak isterseniz, kakao miktarı kadar un ekleyin.Muz yerine başka bir meyve kullanabilirsiniz, hatta meyvesiz de yapabilirsiniz.

Carşaf Böreği Tarifi

Carşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 5 su bardağı un
İçi için
  • 3 adet patates
  • 1 küçük soğan
  • Pul biber karabiber tuz nane
Ispanaklı harç için
  • Yarım kilo kadar ıspanak
  • 1 küçük kase peynir
  • 1 küçük soğan
  • Tuz karabiber pul biber
Yağlamak için
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Carşaf Böreği Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere çok güzel bir börek tarifi ile geldim hepimizin çok iyi bildiği ve eminim lezzetinide çok beğendiği çarşaf böreği. Bir çoğumuz zahmetli bir börek olduğu için tercih etmez ama inanın püf noktalarıyla bu işin hiç de zor olmadığını söyleyebilirim.
  1. Unumuzu yoğurma kabına alıp tuzunu ilave ediyoruz ortasını havuz gibi açıp ılık suyumuzu da ilave ettikten sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Toparladıktan sonra tezgahın üzerine alıp 7-8 dakika hamuru güzelce yoğuruyoruz. 11 bezeye ayırıp unla dıktan sonra en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Ben iki çeşit patetesli ve ıspanaklı. Siz istediğinizi tercih edebilirsiniz.
  4. Patateslerimizi haşlıyoruz daha sonra ezip içerisini ince doğradığımız soğanları tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Ispanaklı harç için yıkayıp doğradığımız ıspanaklarımızın içine doğradığımız soğanı, küp küp doğradığımız peynir baharat ve tuzu da ilave edip karıştırıyoruz.
  6. Erittiğimiz bir yemek kaşığı tereyağını sıvı yağ ilave edip karıştırıyoruz arasına sürmek için hazır hale getiriyoruz ve yağın birazını geniş bir yemek tabağına alıyoruz.
  7. Dinlenen bezelerimizi yemek tabağı büyüklüğünde açıp bir tarafını hazırladığımız tabaktaki yağın üzerine kapatıp yağlanmasını sağlıyoruz.
  8. Sonra yağlı tarafı içe gelecek şekilde ikiye katlıyoruz bu şekilde bütün bezeleri bitirdikten sonra üzerini örtüp en az yarım saat daha dinlendiriyoruz.
  9. İlk hazırladığımız bezeden başlayarak önce elimizin üzerine alıp esneterek açıyoruz daha sonra örtünün üzerine hamuru koyup elimizle kenarlarından çekerek büyütüyoruz
  10. İstediğimiz inceliğe geldiğinde kaşık veya fırça yardımıyla biraz yağ serpiyoruz.
  11. Kenarlarını içe kıvırıp iç harcını koyuyoruz ve iç harcı koyduğumuz taraftan başlayarak örtünün yardımıyla hamurumuzu rulo haline getiriyoruz daha sonra kıvırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
  12. Hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra 1 yumurta sarısı ve içine sürdüğümüz yağdan ilave edip karıştırıyoruz böreklerimizin üzerine sürüyoruz .
  13. 180 derecede altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Püf noktaları: hamuruna ılık su kullanılmalı, yumuşak kıvamda çok iyi yoğurulmalsı gerekiyor. Daha sonra bezeledikten ve yağladıktan sonra iyi dinlenmeli. Bu şekilde yapılırsa sonuç güzel olacaktır.

Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi

Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 ml süt
  • 3 silme kaşık şeker
  • 3.5 kaşık irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Çilek sos için:
  • 1 tatlı kasesi küçük doğranmış çilek (6 7 tane iri çilekten 1 kase çıktı)
  • 3 kaşık şeker
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı su

Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için margarin ve vanilya hariç malzeme karıştırılıp ocağa alınır.
  2. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp vanilya ve margarin eklenir.
  4. Kaselere paylaştırılır.
  5. Çilek sosu için çilekler su ve şekerle pişirilir. Kaynamaya başladıktan 1- 2 dk sonra yumuşuyorlar.
  6. Nişasta bir kasede su ile açılır ve karıştırılarak çileklere eklenir.
  7. 1 taşım daha kaynatılıp altı kapanır.
  8. Muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
Afiyet olsun.

5 Dakika Çorbası (Favoriniz Olacak) Tarifi

5 Dakika Çorbası (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • Biraz sıvı yağ biraz tereyağ
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası (Olması zorunlu değil)
  • Tavuksuyu ( İsteğe göre )
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Bol nane

5 Dakika Çorbası (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Tarhana çorbasını aratmayacak bir lezzet birde limonla buluştuğunda şifa deposu :) yağı tencereye koyup eritin.
  2. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Salçaları ekleyip biraz daha kavurun.
  4. Bu esnada sarımsağı rendeleyip ekleyin.
  5. Tencereyi ocaktan alıp 1 su bardağı soğuk su ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  6. Tencereyi tekrar ocağa alıp 5 su bardağı sıcak su tavuk suyu yada bulyon ve baharatları ekleyip bi taşım kaynatın daha sonrasında servise hazır. Ertesi güne kalırsa koyulaşır sevdiğiniz kıvama göre su eklemesi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun :).