İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet uzun patlıcan
- Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Köfte için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Nane
- Tuz
- Yarım su bardağı kadar galeta unu ya da ekmek içi (galeta ununu köftenin kıvamına göre azaltabilir veya artırabilirsiniz)
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
Üzeri için:
- Kürdan
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet yeşil biber
İslim Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesip tuzlu suda 15 – 20 dk bekletelim.
- Bir yandan da köfte harcımızı yapalım.
- Bir kaba soğan ve sarımsakları rendeleyelim. Sonra kıyma, yumurta, galete unu ve baharatlarını ilave edelim ve yoğuralım.
- Cevizden biraz büyük şekiller elde edelim.
- Tuzla suda beklettiğimiz patlıcanları kağıt havluyla kurulayıp kızartalım sonrasında köfteleri de kızartalım. (kızarttığımız patlıcan ve köfteleri kağıt havlu serili kaba koyalım fazla yağı çeksin diye).
- 2 adet patlıcanı artı olucak şekilde koyup ortasına bir veya iki köfte koyalım.
- Patlıcanların uçlarını köftenin üzerine gelecek şekilde koyup bohça gibi yapalım.
- Üzerine biber ve domates yerleştirip kürdanla tutturalım.
- Ayrı bir kapta salçalı su yapıp patlıcanların üzerinde gezdirelim.
- 180 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.