5 Eylül 2020 Cumartesi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Terayağı, sıvı yağ, sirke ve yumurta akını derin bir kapta karıştıralım.
  2. Sonrasında kalan tüm kuru malzemeleri aynı kabın içerisine eleyerek koyalım.
  3. Yeniden karıştırıp biraz da yoğurarak kulak memesi kıvamında yağlı bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
  5. Küçük topları birleştirip görseldeki gibi papatya haline getirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürüp sonra susam serpelim.
  7. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirmek yeterli geliyor. Yine de fırınınızın çeşidine göre kontrollü pişirmeyi unutmayın.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra muhakkak bir tane deneyin derim, ağızda dağılan nefis bir tadı var :) afiyet olsun 🌹.

4 Eylül 2020 Cuma

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kg süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı şeker( isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıyoruz.
  2. İçine pirinçi koyup helmeleşinceye kadar pişiriyoruz .
  3. Daha sonra şeker ve vanilya da koyup bir taşım kaynatıp kaselere bölüyoruz.
  4. Biraz soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiyoruz afiyet olsun.

Teremyağlı Tavuklu Salata Tarifi

Teremyağlı Tavuklu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk bonfile
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
Salata için;
  • 1 bağ semizotu
  • 1 domates
  • 1 salatalık
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan

Teremyağlı Tavuklu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları jülyen doğruyoruz.
  2. Saklama kabına tavukları, zeytinyağını, baharatlarını ve sirkesini ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Dolaba kaldırıyoruz 1 saat dinlendiriyoruz.
  4. O sırada semizotumuzu temizliyoruz domatesini salatalığını doğruyoruz.
  5. Soğanı da doğrayıp tuzunu, pulbiberini limonunu yağını ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Tavuklarımızı dolaptan alıp tavaya koyuyoruz teremyağı ekleyip pişiriyoruz.
  7. Biraz soğuduktan sonra salatanın üzerine koyuyoruz. Afiyet olsun 🌹.

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım bayat ekmek veya
  • 4 kaşık galeta unu
  • 3 kaşık zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
Baharatlar;
  • 1 tatlı kaşığı silme ile tuz ,karabiber, pulbiber ,kimyon

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı rendeleyelim kıymamıza ilave edelim.
  2. Bütün malzemeleri karıştıralım .
  3. İyice yoğuralım.
  4. Baharatlarımızı da ekleyelim .
  5. Köftemizi çöp şişlere şekil verelim.
  6. Fırını önceden ısıtalım 200 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine :
  • Yumurta sarısı, susam

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri ve mayayı bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine sıcağa yakın sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağı ekleyip yine karıştırıyoruz.
  4. Tuz ve ununu ilave edip yoğuruyoruz.
  5. Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyelim hamur hafif elimize yapışacak.
  6. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz yaklaşık 40 dakika.
  7. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp uzun şeritler yapıyoruz.
  8. 2 şerit hamurun uçlarını birleştirip etrafına doluyoruz.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 20 dakika kadarda tepside mayalandırıyoruz. (tepsinin üstüne nemli bir bez koyalım hamurumuz kurumasın)
  10. Üzerine yumurta sarısı ve susan serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Karpuzlu Limonata Tarifi

Karpuzlu Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük karpuz
  • 1/2 (yarım) salatalık
  • 350 ml su
  • Taze fesleğen veya nane

Karpuzlu Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Karpuzu dörde bölün ve daha sonra küçük parçalara ayırın ve bir blendere koyun.
  2. Yarım salatalığı boyuna ikiye ve sonra dilimler halinde kesin.
  3. Blendere salatalık ve  karpuzu ekleyin.
  4. 350 mililitre buz gibi soğuk su ekleyin ve ekstra tazelik için biraz taze nane veya fesleğen yaprağı ekleyin.

Soslu Salata Tarifi

Soslu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet göbek salata
  • 2 domates
  • 2 salatalık
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 sivri biber
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Soslu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Göbek salatayı ince doğrayıp domates ,salatalık ,maydanoz ve biberi ince ince doğruyoruz.
  2. Bir kavanoza hardal zeytin yağı ,limon suyu, tuz ve şekeri koyup kavanozun ağzını sıkıca kapatıp çalkalıyoruz ve salatanın üzerine döküyoruz.
Lezzetli bir sos denemenizi tavsiye ediyorum afiyet olsun.

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı şalgam
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 5-6 adet taze soğan
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı kutu mısır
Sosu için;
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye şalgam, su ve kuskusu ekleyip pişirelim.
  2. Kuskus piştikten sonra karıştırma kabına alıp soğumaya bırakalım.
  3. Kalan tüm malzemeyi doğrayalım.
  4. Soğumuş kuskusa hepsini ekleyip karıştıralım.
  5. Sosu kendi damak zevkinize göre miktarını ayarlayıp kuskus salatasına ilave edip karıştırıp, servis tabağına alalım. Afiyet olsun 😋.

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
İç malzemesi;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Beşamel sos malzemeleri :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıyma harcı hazırlayalım. Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
  2. Üzerine küp doğranmış kapya biber ve soğanı ekleyip biraz kavuralım.
  3. Salça ve baharatları ilave edip karıştırıp ocaktan alalım.
  4. Makarnayı haşlayalım.
  5. Bu tarifi büyük borcamda da yapabilirsiniz.
  6. Ben bugün güveç kullanmayı tercih ettim.
  7. Güvecin altına önce biraz makarna koyuyoruz.
  8. Daha sonra üzerine kıyma harç ve en üste tekrar makarna ekleyelim.
  9. Bu şekilde bütün güveçleri hazırlayalım.
  10. Beşamel sos için bir tencereye tereyağını alalım.
  11. Unu ekleyip kavuralım.
  12. Üzerine 4 su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  13. Tuz ve karabiberi tercihinize göre ekleyebilirsiniz.
  14. Beşamel sosu güveçlerin üstüne paylaştıralım.
  15. Son olarak rendelenmiş kaşarı ilave edip daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı dolu limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal(rengine göre artırabilirsin)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurta, şeker, vanilya ve sıcak su iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra yağ ve süt eklenir. Spatula ile karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Ve elenerek keke eklenir.
  4. Daha sonra limon kabuğu, limon suyu ve zerdeçal keke eklenir.
  5. Yağlanmış ve dolapta duran kek kalıbı alınır. İçerisine ikiye kesilmiş fındıklar dizilir.
  6. Isıtılmamış fırına alt üst açık fan kapalı bir şekilde 180 derecede atılır.
  7. 45 dakika da pişirilir.
Yiyenlere afiyet olsun. 🥰

Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet muz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartmatozu
  • Aldığı kadar un

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpılır .
  2. Yağ ve yoğurt eklenir çırpılır .
  3. Un ,vanilya ,kabartma tozu da eklenir çırpılır .
  4. Küp küp doğranan muzda eklenir .
  5. Spatula ile karıştırılır.Muzlar ezilmesin diye .
  6. 180 derce fırında 35 dakika pişilir.Fırından fırına farklı bu süre dikkatli olalım 🙏afiyet olsun.

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kg süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı şeker( isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı



  1. Sütü tencereye alıyoruz.
  2. İçine pirinçi koyup helmeleşinceye kadar pişiriyoruz .
  3. Daha sonra şeker ve vanilya da koyup bir taşım kaynatıp kaselere bölüyoruz.
  4. Biraz soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiyoruz afiyet olsun.

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 limon kabuğu (rendele)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtaları karışım köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın.
  2. Diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru hazırlayın.
  3. Yağlamış olduğunuz kek kalıbına hamuru dökerek 180 derecede 55 dakika pişirin.
  4. 55 dakika sonra önce bir bıçakla delip pastanın hazır olup olmadığını görebilirsiniz.
  5. Sosu için; Önce tereyağını eritin.
  6. Tereyağı eridikten sonra bir tabağa koyun.
  7. Limon suyunu ve pudra şekerini tabağa ekleyin.
  8. Ve malzemeleri bir bütün halinde karıştırın.
  9. Artık sosu istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!🌺.