Sura Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 kg kuzu eti (kaburga veya sağ ön kol)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 12 su bardağı ılık su
Sura Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etin üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirin ve her tarafını ovun.
- Kaburga kısmını koltuk altına kadar açın. İçini pilavla dolduracağımız için tamamen açmayın.
- Pirinci ılık su ile yıkayarak suyunu süzdürün. Bir kabın içerisine alın.
- Pirincin üzerine kimyon, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın.
- Hazırladığınız pilavlı harcı, kaburga boşluğunun içine doldurun ve üzerine 12 bardak ılık su ekleyin.
- Açık kısımları kalın iplikle dikin ve kaburgayı sura tepsisine yerleştirin.
- Etin üzerine karabiber ve kimyon serpiştirin. Sura tepsisine de 2 bardak su ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, hazırladığınız yemeği yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.
- Pişirme işleminin ardından kaburganın içini açın ve servis tabaklarına pilavı koyun.
- Pişen eti de kesin ve pilavın üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Sura Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yemeğe ismini veren sura tepsisini, bu tarifte kullanmak oldukça önemlidir.
- Eti mutlaka tuzla ovalayın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
- Pilavı ılık suda 5-10 dakika bekleterek fazla nişastasını akıtabilirsiniz.
- Sevdiğiniz baharatları da pilav harcına ekleyebilirsiniz.