22 Ekim 2020 Perşembe

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.

Sade olarak veya yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Garnitürler zenginleştirilen nefis rus salatası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz

Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Tarifi

 

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
  • Bir tutam tuz
  • 4 adet yumurta

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?

  • Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
  • Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin. Unu spatula yardımıyla ezin.
  • Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
  • Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
  • Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın.
  • Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin.
  • Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın.
  • Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın.
  • Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün.
  • Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin. Pataşu hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pataşu Hamuru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pataşu hamurunun ununu, elekten geçirerek ekleyin.
  • Unu spatula yardımıyla güzelce ezin.
  • Karışımın boyutlarını ceviz büyüklüğüne göre ayarlayın. Çok büyük olursa, şekilleri bozulabilir.
  • Topların düzgün halde çıkması için, fırını mutlaka fansız programda çalıştırın.

Glaze Parlak Sos Tarifi

 

Glaze Parlak Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2/3 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı jelatin tozu
  • 150 ml su
  • Jel gıda boyası
  • 2 su bardağı beyaz çikolata parçaları
  • 1/2 su bardağı su (farklı yerde kullanılacak)

Glaze Parlak Sos Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye şekerli koyulaştırılmış süt, yarım su bardağı su ve toz şekeri ekleyin.
  • Orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir kabın içinde 150 ml su ve toz jelatini karıştırın. Şişmesi için kenarda bekletin.
  • Sütlü karışım kaynamaya başladığında, şişen jelatini içerisine ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın.
  • Beyaz çikolatayı metal veya cam kavanoza alın. Tenceredeki karışımı çikolataların üzerine ekleyin ve 5 dakika erimesi için bekleyin.
  • Çikolata tamamen eriyene kadar spatulayla karıştırın. Ardından jel gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız glaze sosu, soğuyana kadar bekletin.
  • Sos soğuduğunda, pastanızı tezgaha alın ve üzerine sosu dökün.
  • Pastayı servis etmeden önce 1-2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Glaze Sos Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Glaze sosu pastaya dökerken, sosun sıcaklığı 28-30 derece aralığında olmalıdır. Aksi takdirde katılaşır.
  • Glaze sosu yaparken dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise karıştırma işlemidir. Çırpma teli ile yapılması önerilir. Hava kabarcığı oluşumu minimuma düşürülmelidir.
  • Artan malzemeyi buzdolabında 1-2 gün kadar saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda sıcaklığında bekletin.
  • Glaze sosu pastaya döktükten sonra, pasta sıvama bıçağıyla sıvayabilirsiniz.

Bienenstich (Arı Sokması Pastası) Tarifi

 

Bienenstich (Arı Sokması Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 yemek kaşığı un (farklı yerde kullanılacak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı ılık süt
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Hamurun üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket file badem
  • 3 yemek kaşığı krema (yoksa süt de olur)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker

Kreması için:

  • 300 mililitre süt
  • 1 paket vanilyalı hızlı puding karışımı
  • 2 paket krema

Bienenstich (Arı Sokması Pastası) Nasıl Yapılır?

  • Pastanın hamuru için; Hamur içi gerekli olan tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Unu eleyerek ekleyin bu sayede daha kıvamlı bir hamur elde edersiniz.
  • Hamurun üzerini nemli bezle örterek bir saat mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamuru kelepçeli kalıba göre açın. Ardından kalıbın içine yerleştirin ve üzerini örterek 30 dakika daha mayalandırın.
  • Üzeri için; Tereyağını tavada eritin. Üzerine sırasıyla toz şeker, bal ve kremayı ekleyin. En son bademleri ekleyip karıştırın.
  • Bademli karışımı soğuması için kenarda bekletin. Soğuduğunda, hamurun üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız pastayı, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  • Vanilyalı puding karışımı ve sütü bir kabın içerisinde çırpın.
  • Kremayı da farklı bir kabın içine alın. Pişen pastayı ortadan yatay bir şekilde kesin. Ve üst kısmını dilimlere ayırın.
  • Vanilyalı sütü, kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek çırpın. Pastanın alt tabanına kremayı sürün ve her tarafına yayın.
  • Dilimlediğiniz kısımları kremanın üzerine yerleştirin. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arı Sokması Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pastanın hamurunu en az 1-1.5 saat dinlendirin.
  • Bademli karışımı soğumadan eklerseniz, hamurun mayası bozulacaktır.
  • Pastayı ortalama 20-25 dakika pişirin.
  • Üzerine meyveli sos ekleyebilirsiniz.

Pratik Enchiladas Tarifi

 

Pratik Enchiladas Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı dolusu biber/domates salçası
  • Tane mısır (orijinalinde Meksika fasulyesi var dilerseniz ondan da kullanabilirsiniz)
  • 2-3 Turşu acı biber
  • Kalın lavaş
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • Karabiber, tuz ve istediğiniz baharatlar
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Üzeri için kaşar rendesi

Pratik Enchiladas Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan ve biberi doğrayıp sıvı yağda bir iki çevirin küçük küçük küp küp doğradığınız tavukları ekleyip bir iki de onunla çevirin.
  • Daha sonra salçasını ekleyip 2dk kavurun ve rendelediğiniz domatesleri ve sarımsağı da  ekleyin.
  • Baharatları da ekleyin ve biraz su ekleyip tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Tavuklar piştikten sonra (suyu ne az olacak ne çok) ocaktan alın ve lavaşların içine bu malzemeden koyup biraz kaşar rendesi ekleyip dürüm yapar gibi sarın.
  • Ve pişireceğiniz kaba sırayla bu dürümleri yan yana dizin. 
  • İç malzemesi bitene kadar bu işleme devam edin. 
  • Sarma işlemi bitince fırına vermeden önce üzerine iç malzemeden kalan suyu (kalmadıysa da salçalı sarımsaklı bir sos yapın) bu dürümlerin üzerine dökün ve en üstüne de rendelenmiş kaşarı serpip önceden ısıtılmış 170° de ki fırına verin. 
  • Üzerindeki kaşarlar tamamen eriyince fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz.😋

Pumpkin Spice Latte Tarifi

 

Pumpkin Spice Latte Tarifi İçin Malzemeler

Pumpkin Spice:

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Çay kaşığının ucu ile yenibahar
  • Çay kaşığının ucu ile toz karanfil
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Tek Kişilik Latte:

  • 2 yemek kaşığı bal kabağı püresi
  • 1/2 çay kaşığı pumpkin spice
  • 1 tatlı kaşığı toz vanilya
  • 250 ml dilediğiniz çeşit süt
  • 2 shot espresso (alternatif granül kahve/filtre kahve)
  • 1 yemek kaşığı bal (miktar damak zevkinize göre azalıp artabilir) 
  • Vegan alternatif: agave şurubu

Pumpkin Spice Latte Nasıl Yapılır?

  • Orta ateşte bir pişirme tenceresine sütü alıp biraz ısıtıyoruz ve ardından vanilyayı, bal kabağı püremizi ve hazırladığımız pumpkin spice karışımımızdan 1/2 çay kaşığı kadarını alıp birkaç dakika pişiriyoruz.
  • Süt ısındığında ve bal kabağı karışımda çözündüğünde şurup kıvamı elde etmiş oluyoruz ve ocaktan alıp balımızı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız espresso ya da alternatif kahvemizi kupaya alıp üzerine bal kabaklı karışımı ilave ediyoruz.
  • Dilerseniz servis ederken üzerinde krema kullanabilirsiniz ama ben süt köpüğü ile servis etmeyi tercih ettim🎃
  • Denerseniz mutlaka yorumlarınızı benimle de paylaşın, şimdiden afiyet ball olsunn!

İncir Uyutması Tarifi

İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kuru incir 
  • 2 su bardağı süt 

İncir Uyutması Nasıl Yapılır?

  • İncirleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin.
  • Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar ısıtın. (Yaklaşık 3 dakika)
  • İncirleri küp küp doğrayıp süte ekleyin ve daha sonra blender yardımıyla iyice ezin. 
  • Porsiyonlara bölüştürüp üzerini fincan altlığı ve bezle iyice örtüp 2 saat bekletin.
  • Üzerini açıp buzdolabına alın ve soğuyunca afiyetle tüketin ❤️

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi

 

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Birkaç damla limon
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Pul biber

Bolu Usulü Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • 10 dakika kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Diğer yanda terbiyesi için, yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz.
  • Çorbamız kaynayınca terbiyesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.

Tavuk Ciğeri Kavurma Tarifi

 

Tavuk Ciğeri Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • Tavuk ciğeri
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Yeni bahar
  • Bul biber
  • Maydanoz
  • Nar ekşisi

Tavuk Ciğeri Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tencereye su koyalım ciğeri haşlamak için.
  2. Kaynamaya başlayınca 5 dakika haşlayalım sonra süzelim.
  3. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım üzerine soğanı ilave edelim (İster küp küp isterseniz yarım ay şeklinde yapabilirsiniz)
  4. Üzerine ciğeri dökelim sonra tuz ve pul biberi ekleyelim 5 dakika pişirelim en son nar ekşisi ve yeni baharı ve maydanoz ekleyelim.

Afiyet olsun 🤗🤗🤗

Mini Pankek Tarifi

 

Mini Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Mini Pankek Tarifi Yapılışı


  1. Tüm malzemeyi geniş bir kaba koyun.
  2. Çırpma teliyle homojen bir kıvam oluncaya kadar çırpın.
  3. Yapışmaz tavayı ocakta ısıtın çay kaşığı ile tavaya aralıklı olarak hamuru dökün.
  4. Kontrollü olarak arkalı önlü pişirin çok kısa sürede pişiyor.
  5. Pişen mini pankekleri ocaktan alıp hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  6. Mevsim meyveleri, çikolata ve meyve soslarıyla birlikte tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun ❤️

Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 400 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı k. toz şeker
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıyoruz ve iyice karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. En az 1 saat üzerini kapatıp mayalandırma işlemini yapıyoruz.
  3. Daha sonra mayalanan hamuru bir kez daha yoğurup yağladığımız uygun bir kapımıza alıp üzerine hafif zeytin yağ gezdirerek yayıyoruz.
  4. 40 dakika daha kapımız da mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun….