3 Aralık 2020 Perşembe

Peynirli Kabak Rulo Tarifi

 

Peynirli Kabak Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram beyaz peynir
  • 4 adet orta boy kabak

Izgara marinasyonu için:

  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı hardal

Servis için:

  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet fesleğen

Peynirli Kabak Rulo Nasıl Yapılır?

  • Kabakları bol su ile yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan uzunlamasına kesin. Ruloların ince olmasına özen gösterin.
  • Kabakları kenara alın ve ızgarayı ısıtın. Izgara yoksa, yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.
  • Küçük bir kasede sirke, hardal, karabiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
  • Izgaraya kabak dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız marine sosunu kabakların üzerine sürün.
  • 2-3 dakika sonra kabakların diğer tarafını çevirin ve aynı işlemi bu tarafına da uygulayın.
  • Izgarada pişirdiğiniz kabakları bir kenara alın. Beyaz peyniri, dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırın.
  • Kabakların içine dilimlediğiniz peyniri koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Sardığınız kabakları, servis tabağına diklemesine koyun.
  • Zeytinyağını tavada kızdırın ve içine çam fıstıklarını ekleyin. Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
  • Servis tabağındaki kabak ruloların üzerinde bu sosu gezdirin.
  • Fesleğeni küçük küçük doğrayın ve kabakların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Peynirli Kabak Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları dilimledikten sonra tuzlu suda bekleterek kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte beyaz peynir yerine labne de kullanabilirsiniz.
  • 1 adet kabaktan ortalama 4-5 dilim elde edilmektedir.
  • Servis için kabakları yan yatırıp üzerine kürdan batırabilirsiniz.

Fındıklı Keyif Kurabiyesi Tarifi

 

Fındıklı Keyif Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı fındık (iri dövülmüş)
  • Yumurta beyazı

Fındıklı Keyif Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Pudra şekeri ve yumurta sarısını derin bir kase içerisine alalım ve çırpıcı yardımıyla çırpalım.
  • Sıvı yağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim kabartma tozunu da ekleyelim .
  • Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave edelim ve hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım .
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım yumurta beyazından üzerlerine sürelim ve fındık serpiştirelim .
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-18 dakika pişirelim fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml (yarım su bardağı da olur). Su bardağı ölçüsü 200 ml.

Tahinli Muss Tarifi

 

Tahinli Muss Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tahin helvası
  • 2 paket krema
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 çay bardağı süt

Tahinli Muss Nasıl Yapılır?

  • Sütü ve kremanın yarım çay bardağı kadarını cezvede ısıtıyoruz tam kaynamadan ocaktan alıyoruz.
  • Bu arada tahin helvasını çatalla ezerek ufalıyor üzerine tahini ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kaynamadan ocaktan aldığımız süt ve krema karışımını tahinli karışıma döküp homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Kremanın kalanını mikserle çırparak kabartıyoruz bu aşamada krema soğuk olursa daha çabuk kabarır.
  • Kabaran kremayı tahinli karışımımıza ekliyor çırpmadan alttan üste doğru kabarıklığını söndürmeden karıştırıyoruz.
  • Kuplara koyup birkaç saat dolapta dinlendiriyor daha sonra cevizle süsleyerek servis ediyoruz.

Yeşil Çaylı Kurabiye Tarifi

 

Yeşil Çaylı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin 
  • 1 buçuk yemek kaşığı yeşil çay pudrası (Matcha çayı)
  • 1 yumurta 
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı beyaz şeker
  • 1+2/3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 vanilya

Süslemek için:

  • Pul çikolata
  • Antep fıstığı içi

Yeşil Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, yeşil çay pudrası, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasede karıştıralım.
  • Yoğurma kabına tereyağı ve şekeri ekleyip krema kıvamına gelip şeker eriyene kadar çırpalım.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  • Un ile karıştırdığımız diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13 dakika pişirelim.
  • Fırından alınca pul çikolata ve Antep fıstığı ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Yulaf Unlu Cookie Tarifi

 

Yulaf Unlu Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 150 gr damla çikolata

Yulaf Unlu Cookie Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şekeri kremsi kıvam alana kadar çırpınız, yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  • Bir kasede yulaf unu, un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırınız.
  • Unlu karışımı kreması kıvam alan karışıma döküp elinizle yoğurunuz. En son damla çikolatayı da ekleyip karıştırınız. 
  • Hamuru 15 dakika dolapta bekletip daha sonra yuvarlayarak şekil verip tepsiye diziniz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriniz. Afiyet olsun

2 Aralık 2020 Çarşamba

Yapımı Kolay Şantili Cup Pasta Tarifi

 

Yapımı Kolay Şantili Cup Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket pastaban
  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Hindistan cevizi
  • Vişne, böğürtlen, çilek vs.

Yapımı Kolay Şantili Cup Pasta Tarifi Yapılışı


  1. 1 bardak soğuk süt ile kremşanti tozumuzu iyice karıştırıyoruz.
  2. Ardından buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Ilık süt ile kahveyi karıştırıyoruz.
  4. Pastabanları küp küp doğruyoruz.
  5. Cuplara dolduruyoruz.
  6. Sütlü kahveyle ıslatıyoruz.
  7. Şantiyi sıkma torbasına koyup istediğimiz şekilde sıkıyoruz.
  8. Son olarakta meyveleri ve hindistan cevizini ekleyip dolaba kaldırıyoruz.
  9. 2 saat sonra hazır. Afiyet olsun.

Fırında Enfes Tat Tarifi

 

Fırında Enfes Tat Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 3 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Fırında Enfes Tat Tarifi Yapılışı

  1. Sebzelerimizi soyup daire dilimi verelim.
  2. Yağda hafif kızartalım.
  3. Tepsimize alalım.
  4. Daha sonra kıymamızı başka bir tavada kavurup tepsimize alalım.
  5. Üzerine domates biber sarımsak ve soğanı doğrayıp dekor edelim.
  6. Salçalı suyumuzu yapıp üstüne dökelim.
  7. 180 derece fırında 30 dl pişirelim.Afiyet olsun.

Nefis Yaş Pasta Tarifi

 

Nefis Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için malzemeler

  • 1 paket pasta kreması (toz halindeki paketlerden)
  • 1 poşet krem şanti
  • Pasta kremasının üzerindeki miktar kadar süt + 1 çay bardağı süt

Süslemek için

  • 1 paket sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pastacı kreması

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Nefis Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
  2. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp, oda ısısına gelene kadar soğutun.
  5. Soğuyan muhallebiye vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpın.
  6. Kremanız hazır. Pasta, profiterol, ekler vb. Bir çok tarifte kullanabilirsiniz.
  7. Dış kısmının hazırlanışı.Kremamızın üzerindeki süt ölçüsü kadar süt+bir çay bardağı süt bir kaba alınır.
  8. Toz krema ve krem şanti eklenerek katı bir kıvam alana kadar çırpılır. Kremamız dış kısmına kullanmak için hazır.
  9. Ben kekimi 3 parçaya ayırdım.
  10. En alta bir katı eklendikten sonra çok az sütle ıslatılır.
  11. Üzerine pastacı kremasının bir kısmı eklenir.
  12. Aralarına damla çikolata kullandım ben. Çilek muz gibi meyvelerde çok güzel yakışır.
  13. Diğer katıda eklendikten sonra kalan kremamızda üzerine yayılır son katıda kapattıktan sonra dış kısmı krema ile kapatılır.
  14. Sütlü çikolata ve sıvı yağ bir kaba alınarak buhar üzerinde benmari usulü eritildikten sonra pastanın kenarlarından başlayarak yavaş yavaş dökülür.
  15. Kalan çikolata da en ortasına dökülerek pastanın üzeri kapatılır.
  16. Kalan kremamızla etrafını ve üzerini de süsleyerek dolaba dinlenmeye bırakılır 🤗🤗.

Çıtır Tavuk Parçaları Popeye’s Tarifi

 

Çıtır Tavuk Parçaları Popeye’s Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 3 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Bir miktar un (terbiyeli tavukları bulamak için)

Çıtır Tavuk Parçaları Popeye’s Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü ince ince dilimleyelim.
  2. Daha sonra derince bir kapta, yumurta, un, süt ve ezilmiş sarımsakları karıştırıp, baharatları da ekleyerek tavuk terbiyesini hazırlayalım.
  3. Dilimlenmiş tavukları bu karışımla harmanlayıp beklemeye alalım.Ben 1 saat kadar buzdolabında beklettim.
  4. Sonrasında terbiye sosundan çıkardığımız tavukları una bulayarak, kızgın yağda renkleri koyulaşana kadar kızartalım.İçi yumuşacık, dışı çıtır bir lezzet…Sıcak-soğuk her türlü servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun

Lezzetli Bir Diyet Salatası Tarifi

 

Lezzetli Bir Diyet Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 küçük kereviz
  • 1 yeşil elma
  • 4 kaşık süzme veya normal yoğurt
  • 2 kaşık ufalanmış ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • Birkaç dal maydanoz ve dereotu
  • Tuz

Lezzetli Bir Diyet Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz ve elmalar soyulup rendelenir.
  2. Diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
  3. Baharat yakışmıyor onu da belirteyim.
    Afiyet olsun.

Brownie Kurabiye (Sütlü) Tarifi

 

Brownie Kurabiye (Sütlü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket eritilmiş margarin ( sıcak olmasın soğutun )
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 3 – 3.5 su bardağı arası un (kontrollü ekleyin.)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Brownie Kurabiye (Sütlü) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba un hariç bütün malzemeler eklenir, çırpılır. Şekerin erimesi sağlanır.
  2. Üzerine azar azar un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Top şekli verilir.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  5. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 derecede üzerileri çatlayana kadar pişirilir. 25 dakika falan.
  6. Şerbeti için; derin bir kaseye toz şeker ve süt eklenir, karıştırılır. Şekerin erimesi sağlanır.
  7. Fırından alınan kurabiyeler sıcak haliyle tek tek şerbete batırılır.
  8. 15 saniye bekletilip şerbetten alınır.
  9. Üzerileri hindistan cevizi ile süslenir.

💙afiyet olsun💙.

İki Renkli Kek Tarifi

 

İki Renkli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (isteğe göre arttırılabilir)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı kakao

İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Köpük hale geldikten sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Karartma tozu, vanilya ve unu elekten geçirerek sıvı karışıma ekliyoruz.
  4. Spatula yardımı ile karışımı iyice karıştırıyoruz.
  5. Hazırlanan karışımdan 1 su bardağı kadar ayıralım.
  6. Kek harcımızı yağladığımız kek kalıbına ekliyoruz.
  7. Ayırmış olduğumuz karışıma 3-4 kaşık süt ekleyip biraz açıyoruz ve kakao ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Kakaolu karışımı da kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun :).

Kış Çorbası +8 Ay Tarifi

 

Kış Çorbası +8 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy havuç
  • 6 yaprak küçük ıspanak yaprağı
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak

Kış Çorbası +8 Ay Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri ufak ufak doğrayıp içine sıvı yağ koyduğunuz küçük tencereye koyun.
  2. Orta ateşte kavurmaya başlayın .
  3. Daha sonra nane ve tuz ekleyin az bişey tat versin.
  4. Daha sonra 4 su bardağı ılık su koyun tencereye kaynamaya bırakın.
  5. Kaynamaya başlayınca 1 kere karıştırın ve blenderdan geçirin.
  6. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın servise hazır.