3 Aralık 2020 Perşembe

Churchill Tarifi

 

Churchill Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 şişe soda
  • 1.5 limon
  • Her bardak içim yarım çay kaşığı tuz

Churchill Tarifi Yapılışı

  1. Limonların suyu sıkalım.
  2. Bardaklara yarım çay kaşığı tuzu bırakalım.
  3. Limon sularını pay edelim.
  4. Sodayı bardaklara bölelim. Afiyet olsun 😋.

Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi

 

Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt
  • Yarım paket instant maya
  • 4 kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz (salça tuzluysa tuz miktarını ayarlayın)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 buçuk su bardağı un(miktar az ya da çok olabilir. ele yapışmayan olsun)

İç harcı için;

  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 kase çökelek peynir
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı zaten yoksa kekik kullanın.
  • Tuz kullanmadım. .Salçalar tuzlu. Ayarlayın siz.

Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
  2. Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Üstünü örtü ile kapatıp 1 saat bekletin.
  4. Bu sırada iç harcı için bütün malzemeleri bir kaba alıp kaşıkla karıştıralım.
  5. Hamuru 9 eşit parçaya alıp tepsiye koyalım. 10 dakika bekletelim.
  6. Elimizle yuvarlak yapıp harcımızı yayalım .
  7. 190 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.

Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi

 

Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi İçin Malzemeler

Turtası için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağına yakın yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı bölümü için;

  • 1 elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilin

Muhallebili bölümü için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı labne

Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için malzemelerin hepsini karıştırın.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. O sırada rendelediğiniz elmayı, şeker ve tarçını tavaya koyup pişirin.Soğumasını bekleyin.
  5. Diğer tavaya da un, nişasta, şeker ve sütü alıp karıştın.
  6. Kaynayıca ocağın altını kapatın ve labneyi ekleyin.
  7. Muffin kaplarını yağlayıp hamuru güzelce yerleştirin.
  8. Yarısına muhallebili karışımı yarısına da elmalı harcı koyun.
  9. 180 derecede 35 dk pişirin.
  10. Muhallebi olanları muz ile elmalı olanları pudra şekeri ile süsleyin.

Çanaklı Etli Enginar Tarifi

 

Çanaklı Etli Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 200 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • Biraz zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Zerdeçal, karabiber, pulbiber
  • Arzu edilirse tuz

Çanaklı Etli Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu kuşbaşı bir tavada az kavrulur. Biraz su ilave edilip pişmeye bırakılır.
  2. Başka bir kapta zeytinyağı ile soğan ve sarımsak az kavrulur.
  3. Sırayla küçük doğranmış havuç bezelye ve kavrulan kuşbaşı et eklenir.
  4. Biraz su ve limon suyu eklenip pişmeye bırakılır. Pişince baharatlar konur.
  5. Çanak enginarlar tencereye alınır. Hazırlanan kuşbaşılı sebzeli harç enginarların içine doldurulup su eklenip pişmeye bırakılır.

Limonlu Cevizli Kek Tarifi

 

Limonlu Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane limonun suyu
  • 3 tane limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2/2, 5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Ceviz kırığı

Limonlu Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri sırasıyla çırpma kabımıza ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  2. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız hamuru dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25/30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋💗.

Vazgeçilmez Omlet Tarifi

 

Vazgeçilmez Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 30 ml süt
  • Çimdik tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Vazgeçilmez Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların akıllarına tuz atıp mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz.
  2. Yumurta sarıları ile sütü karıştırıyoruz.
  3. Tavaya sıvı yağ döküyoruz ve ısınmasını bekliyoruz.
  4. Sarıları ile sütun karışımını döküyoruz ve tavayı kaplamasına dikkat ediyoruz.
  5. Ateşi kısmaya unutmayın, omlet yanmasın.
  6. Birazdan sonra tavada olan sarılar üzerine yumurta akını sürüyoruz.
  7. Omleti ikiye bölüp birleştiriyoruz.

Afiyet olsun 💋.

Karışık Salata Turşusu Tarifi

 

Karışık Salata Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy salatalık
  • 10 adet büyük boy kornişon
  • 6 adet acur
  • 5 adet orta boy havuç
  • 250 gram sivri biber
  • 250 gram kıl biber
  • 10-12 diş sarımsak
  • 2 kilo domates
  • Yarım çay bardağı beyaz sirke
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Karışık Salata Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Salatalık, kornişon, acur, havuç, domates, sivri biber, kıl biber ve sarımsakları küp küp minik boyutlarda doğrayalım.
  2. Domatesleri bir tencereye alıp üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edip 1-2 dakika kaynatalım.
  3. Doğranmış tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp üzerine domates, sıvı yağ, zeytinyağı, beyaz sirke, üzüm sirkesi, kuru nane, limon tuzu ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Daha sonra dilediğiniz boyutta kavanozlara dolduralım. Ben 500 gramlık kavanozlara doldurdum.
  5. Kavanozlara doldurduğumuz turşuların kapaklarını iyice kapatalım.
  6. 3 gün kavanozları temiz bir örtü üzerine ters çevirip serin bir yerde bekletelim.
  7. Kavanozların altındaki bezi her gün kontrol edelim, suyu dökülen kavanoz olursa onu işaretleyip ilk tüketelim çünkü fazla dayanmaz.
  8. 4. Gün düz çevirip ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  9. 15-20 gün dolduktan sonra turşunuzu tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋 😋.

Fırında Izgara Tavuk Tarifi

 

Fırında Izgara Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kanat incik dilerseniz tek kanat yada incik kullanabilirsiniz.
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, kimyon, kekik, kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Izgara Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri tavukla beraber bir kaba koyup karıştırıyoruz yarım saat ağzını kapatıp dinlendirirseniz güzel olur.
  2. Bekleyecek zamanınız yoksa daha az da bekletebilirsiniz yada bekletmeyedebilirsiniz.
  3. 180 derecede fırını on dk öncesinden açıp ısıtıyoruz.
  4. Izgarayı fırına altında tepsiyle su koyarak koyuyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.

Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 50 ml eritilmiş margarin
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Kaymak
  • Böğürtlen
  • Toz Antep fıstığı

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvama gelince limonu içinden çıkarıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve margarini ilave edip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip düşük hızda mikserle çırpın. Yağlayıp unladığınız geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam kaba aktarın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekince dilimleyip kaymak eşliğinde böğürtlen ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Patates Kroket Tarifi

 

Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1.5 su bardağı (250 gr) un
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 8 yumurta
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Patates Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  • Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  • Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Tül Böreği Tarifi

 

Tül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Tül Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
  • Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Tavada Yumurtalı Tost Tarifi

 

Tavada Yumurtalı Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 4 adet yumurta
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 16 dilim sucuk
  • Taze soğan (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavada Yumurtalı Tost Nasıl Yapılır?

  • Mutfak tezgahına 4 adet tost ekmeğini dizin ve üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
  • Sucukları çok ince bir şekilde dilimleyin. Ekmeklerin üzerine 4 adet sucuk yerleştirin.
  • Üzerine bir kat daha kaşar peyniri yerleştirin ve ekmekleri kapatın.
  • Tost ekmeklerini çapraz bir şekilde kesin ve üçgen tostlar oluşturun.
  • Bir kasenin içerisine yumurta, toz biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Tost ekmeklerini yumurtalı karışımı 2 kez batırın. Ekmeğin yumurtayı çekmesi için arkalı önlü çevirin.
  • Tavaya sıvıyağ ekleyin ve tost ekmeklerini yerleştirin.
  • 2-3 dakika kızardıktan sonra ekmekleri diğer tarafına çevirin. Kaşar peyniri eridiğinde tostunuzu alabilirsiniz.
  • Tost dilimlerini aynı şekilde kızarttıktan sonra çayla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tavada Yumurtalı Tost Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sıvıyağı az kullanabilir, ek olarak tereyağı kullanabilirsiniz.
  • Sucukları kalın bir şekilde keserseniz, ilk olarak tavada kızartın. Ardından tost ekmeklerinin içine yerleştirin.
  • Yumurtalı karışıma ve tost ekmeklerine ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.
  • Tarifte sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavada Yumurtalı Tost Kaç Kalori?

  • Üçgen bir şekilde kesilmiş tavada yumurtalı tost, yaklaşık 205 kaloridir. Yumurtalı tostun bir porsiyonu ortalama 360 kaloridir.