Cevizli Büzme Baklava Tarifim İçin Malzemeler
- 22 yaprak baklava yufkası
- 2 paket margarin
- Yarım kilo ceviz içi
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Cevizli Büzme Baklava Tarifim Yapılışı
- İlk olarak şerbeti için su ve şekeri küçük bir tencereye alalım biraz karıştıralım, ocağa koyalım arada karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyu ekleyelim ve on dakika daha kaynatıp altını kapatalım.Soğumaya bırakın.
- Gelelim baklavanın yapımına, ilk olarak margarini eritelim hafif ılıklaşmasını bekleyelim.
- Baklava yufkasından iki yaprak alalım üst üste koyalım her yerini bir fırça yardımıyla yağlayalım ve daha önce kırdığımız ve hafif iri kalacak şekilde dövdüğümüz cevizden her yerine serpelim.
- Oklavayı alalım ve başlangıç yerinden sarmaya başlayalım.
- Yufkanın hepsini oklavaya sardıktan sonra büzmeden önce üzerine fırçayla tekrar yağ sürelim.
- Sonra iki tarafından ortada sıkıştıralım büzgü şekli olsun yağlanmış borcama dizelim.
- Fırını 180° ye ayarlayalım ve tüm yufka bitene kadar aynı işlemi yapalım.
- En son kalan yağı tatlıların üzerine gezdirelim ve fırınlayalım. Nar gibi kızarana dek pişecek 🙂 🌹 fırından aldıktan sonra üzerine tamamen soğumuş olan şerbeti gezdirelim şerbetini çektikten sonra servis edelim, afiyet şifa olsun 💖.