3 Ocak 2021 Pazar

Ev Yapımı Dominos Pizza Tarifi

 

Ev Yapımı Dominos Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı +bir yemek kaşığı un

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı su
  • Çok az karabiber
  • Üst malzemeler
  • Sucuk
  • Yeşil köy biber
  • Kırmızı biber
  • Mısır
  • Mantar
  • Kaşar peyniri
  • Çedar peyniri

Ev Yapımı Dominos Pizza Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ılık sütü kabımıza alalım.
  2. Daha sonra kuru mayayı ilave edelim eritelim ve diğer malzemeleri ilave edelim ele yapışmayan hamur elde edelim.
  3. Hamuru ikiye bölelim beze yaparak yarım saat dinlendirelim.
  4. Hamur dinlenirken sosunu yapalım sosun malzemelerini bir kaba alalım.
  5. Yarım çay bardağı su ile açalım iyice çırpalım.
  6. Hamurlar yarım saat dinlendikten sonra 1 cm incelikte açalım tepsiye alalım.
  7. Kenarlarını içe doğru çok az kıvıralım.
  8. Daha sonra yaptığımız sosun yarısını sürelim.
  9. Sürdükten sonra ilk çedar peyniri ve diğer malzemeleri sırayla dizelim.
  10. 180 derece ısıtılmış fırında 13 dakika pişirelim.
  11. Daha sonra yine üzerine kaşar peynirlerini dizelim 5 dakika daha pişirip servis yapalım afiyet olsun.

Falafel Nohut Köftesi Tarifi

 

Falafel Nohut Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1 kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık un
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Tahin Sos İçin

  • 3 kaşık süzme
  • 1 kaşık tahin
  • Yarım lime suyu
  • Kimyon
  • Tuz
  • Sarımsak

Falafel Nohut Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Nohutu rondodan iyice geçiriyoruz.
  2. Soğan, sarımsak ve maydanozu da geçirip nohutun üzerine ekliyoruz.
  3. Yumurta un ve baharatları, kabartma tozunu da katıp hamur yapıyoruz.
  4. Yuvarlak şekil verip kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Tahin sos için yoğurt tahin ve baharatları ekleyip limonu katıyoruz.
  6. Sarımsağı dövüp katıyoruz ve karıştırıyoruz.
  7. Servisi yeşillik ya da ekmek ile yapabilirsiniz.

Kahvaltılık Mini Pizza Tarifi

 

Kahvaltılık Mini Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2,5 su bardağı un

Sosu için;

  • Ketçap veya domates sosu

Üzeri için;

  • 2 adet kapya biber
  • 10 dilim sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Zeytin
  • Mısır

Kahvaltılık Mini Pizza Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak hamur yoğurulur. Bunun için öncelikle ılık su maya ve şeker bir kaseye alınır üzeri kapatılır 5 dakika bekletilir.
  2. Kalan sıvı malzemeler aktifleşen maya ve tuz yoğurma kabına alınır karıştırılır.
  3. Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
  4. Streç film ile kapatılarak 20 dakika mayalanmaya bırakılır.
  5. Üzeri için sucuk ve biberler küçük küçük dilimlenir kaşar ve peynir rendelenir.
  6. Mayası gelen hamur tezgaha alınır ve iki bezeye ayrılır.
  7. İnce bir şekilde açılır su bardağı ile daire şeklinde kesilir.
  8. Hamurlar bitene kadar bu işlem yapılır.
  9. Pizzanın üzerine önce ketçap veya sos bir fırça yardımıyla sürülür.
  10. Sonra rendelediğimiz beyaz peynir mısır sucuk biber zeytin yerleştirilir en son kaşar peyniri eklenir.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
  12. Sıcak bir şekilde servis edilir.
  13. Kalan pizzaları dondurucu da saklayabilirsiniz. Sonrasında çıkarıp çözülmesini beklemeden fırında 5 dakika ısıtmanız yeterli olacaktır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.


Karnabahar Böreği Tarifi

 

Karnabahar Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Karnabaharı haşlamak için;

  • Yarım karnabahar
  • 1 litre su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Nane

Karnabahar Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarım karnabaharı çiçeklerinden koparıp minik parçalara ayırıyoruz.
  2. Temizce yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  3. Tuz ve suyunu da ekleyip kısık ateşte kaynayana dek haşlıyoruz.
  4. Bu esnada sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
  5. Uygun bir kabın içine yoğurt, un, zeytinyağı, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış maydanozu koyuyoruz.
  6. Ocaktan alıp soğumaya bıraktığımız karnabaharı ezici ile hafifçe ezip parçalıyoruz.
  7. Ardından karnabaharı sosumuzla harmanlıyoruz ve yağlı fırın kağıdı serilmiş bir borcama döküyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  9. Karnabahar böreği fırında pişerken üzeri için yoğurtlu sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
  10. Uygun bir kabın içinde yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  11. Böreğimizi fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına alıyoruz.
  12. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip nane serpiyoruz.
  13. Karnabahar böreğini sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🌟🌟.

Sağlık Bombası Sebzeli Lazanya (Vejeteryan) Tarifi

 

Sağlık Bombası Sebzeli Lazanya (Vejeteryan) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 10 yaprak lazanya
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük-orta boy brokoli
  • 500 gram mantar
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yaklaşık 750 ml süt

Sağlık Bombası Sebzeli Lazanya (Vejeteryan) Tarifi Yapılışı

  1. Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alıp eritelim. Kısık ateşte yapmalıyız aksi taktirde yanabilir.
  2. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip sürekli karıştırarak kavuralım. Kokusu çıkana kadar unu kavurmalıyız.
  3. Daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edelim. Bir yandan hızlıca çırpalım, topak kalmamasını sağlayalım.
  4. Sosumuz kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Unutmayın sosumuz normalden daha sıvı kıvamlı olmalı yoksa lazanya yaprakları pişmez.
  5. 1-2 dakika kaynadıktan sonra sosumuzu ocaktan alalım.
  6. İç harcı için julien doğradığımız soğanları yağda kavuralım.
  7. Sonra küp doğranmış havuçları, mantarları, brokoli, mısır ve bezelyeleri ekleyelim.
  8. Tuz ve pul biberi ekleyip altını kapatabilirsiniz.
    Et yemek istemeyen, etin tadını sevmeyen veya beslenmek için kimsenin ölmesine gerek olmadığını düşünen vejeryan kardeşlerimiz için enfes bir alternatif tarif 🌱.
  9. Fırın tepsisi veya borcamın ne alt katına beşamel sos döküp biraz sebze koyalım.
  10. Sonra lazanya yapraklarını tepsinin ölçüsüne göre yerleştirelim. Bazılarını kırmanız gerekebilir.
  11. Sonra beşamel sosu döküp sebze koyalım.
  12. Sonra tekrar lazanya tekrar beşamel sos ve tekrar sebze. Kaç kat yapmak istiyorsanız bu işlemi o kadar tekrarlayın.
  13. Her katta kaşar peynir rendesi de koyabilirsiniz ancak ben tadının hafif olmasını istediğin için sadece üstüne koydum.
  14. En son üst katmana gelince sebzeyi koyun beşamel sosu dökün ve fırın kağıdı ile üstünü kaplayıp fırına verelim.
  15. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30 dk pişirin. Sonra çıkarıp üzerine kaşarlarımızı serpip kaşar kızarana kadar yaklaşık 15 dk daha pişirin.Afiyet olsun 🌱

Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi

 

Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un( kontrollu ekleyin.)
  • 1, 5-2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için; soğanı rendeleyin.
  2. Maydanoz ve biberleri robottan geçirin.
  3. Kıyma, salça, sıvı yağ ve baharatları da ekleyip tüm malzemeleri elinizle 5 dakika kadar yoğurun.
  4. İç harcınızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  5. Hamur için; bir kaba un, su ve tuzu ekleyin. Unu kontrollü ekleyin.
  6. Orta sertlikte bir hamur elde edin.
  7. Hamurunuzu tezgahta çok güzel yoğurmanız lazım aksi halde hamuru açarken zorlanırsınız.
  8. Kullandığım büyük pilav tenceresine göre bezelerimi 13-14 eşit parçaya böldüm.Siz de tavanızın büyüklüğüne göre bezelere ayırabilirsiniz.
  9. Dinlenmiş hamuru ince bir şekilde açın. 1, 5 yemek kaşığı iç harçtan ekleyip elinizle hamura yayın.
  10. Kızdırdığınız tencereye lahmacunu koyun. Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirin.

Bir Kahvaltı Klasiği Sucuklu Menemen Tarifi

 

Bir Kahvaltı Klasiği Sucuklu Menemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı doğranmış domates
  • 1 kapya biber
  • 1 çarliston ya da 3 kıl biber
  • 1 su bardağı doğranmış sucuk
  • 2-3 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Üzeri için;

  • Maydanoz

Bir Kahvaltı Klasiği Sucuklu Menemen Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağı alın.
  2. Kabukları soyulup küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Ardından biberleri atıp 2-3 dakika soteleyin.
  4. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın ve 5 dakika pişirin. (ben yazdan konserve yaptığım domatesi kullandım).
  5. Ardından küp doğranmış sucuğu ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
  6. Son olarak üzerlerine yumurta kırın. İster yumurtalar bütün kalsın ister karıştırın.
  7. Baharatları ekleyin.
  8. Süslemek için ince kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun😊.

Fıstık Ezmesi Tarifi

 

Fıstık Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kabuklu fıstık
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Biraz tuz

Fıstık Ezmesi Tarifi Yapılışı

  1. Fıstıkların kabuklarını ayırınız.
  2. Blenderdan geçirerek pekmez, bal ve tuzu da ekleyerek iyice eziniz. Afiyet olsun gerçeklerini aratmıyor 5 dk da hazır 🥰.

Fırında Çıtır Çıtır Somon Tarifi

 

Fırında Çıtır Çıtır Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet somon
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan (isterseniz sadece somonda pişirebilirsiniz)

Sosu için;

  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

Fırında Çıtır Çıtır Somon Tarifi Yapılışı

  1. Somona tuz, karabiber, çok azcık da zeytinyağı ile harmanlayın.
  2. Patates ve soğanları halka halka doğrayıp dizin.
  3. Balıkları dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20-25 dk pişirin.
  5. Alt üst ayarında pişirdim ben fanlı olmasın belki kurutabilir. Servise hazır afiyet olsun.

Muzlu Krep Tarifi

 

Muzlu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 adet muz
  • Sürülebilir çikolata
  • Ceviz

Muzlu Krep Tarifi Yapılışı

  1. Krep malzemelerini karıştırıyoruz.
  2. Krep tavasına birer kepçe döküp arkalı önlü çevirerek pişiriyoruz.
  3. Pişen kreplerimizin arasına sürülebilir çikolatayı sürüp cevizi ufaltıp üzerine serpiyoruz.
  4. En son olarak da muzları yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz.
  5. Sardığımız ruloları iki parmak kaldığında kesip servis ediyoruz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kahvaltıların Sultanı Melemen Tarifi

 

Kahvaltıların Sultanı Melemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 5 adet biber
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Kahvaltıların Sultanı Melemen Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağımızı ekleyip üzerine doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruz.
  2. Piştikten sonra üzerine domatesleri doğruyoruz ve pişiriyoruz.
  3. Sonra yumurtaları bir kaseye kırıp üzerine tuz ve karabiberini ekliyoruz çırpıyoruz.
  4. Pişen sebzelerin üzerine döküp pişiriyoruz ve en son üstüne pul biber serpiyoruz (tercihe göre).

Deneyeceklere afiyet olsun😊🌸.

Mozaik Kek Tarifi

 

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce beyaz ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı malzemelerimizi ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Ardın un vanilin ve kabartma tozumuzu ekleyelim çırpalım margarin ile yağlanmış kalıbımıza kekimizin 4/3 ü dökelim.
  4. Dibinde kalan harcımıza kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım.
  5. Kalıpta olan diğer harcımızın üzerine döküp çatal yardımı ile dağıtalım.
  6. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40 dkya yakin pişirelim.
  7. Fırına göre değişiklik göstereceği için lütfen öncelikle kürdan testi yapalım.

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 125 gram eritilip soğumuş tereyağ

Kreması için;

  • 1 yumurta
  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket varilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Kekin yapımı; yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Eritilmiş tereyağ eklenir ve karıştıralım.
  3. Yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  4. En son un ve karbonat eklenir ve karıştırılır.
  5. Yağlanmış kelepçeli bir kalıba boşaltalım.
  6. 170 derecede 25 dk pişirelim.
  7. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
  8. Pişen kek ılımaya bırakılır. Sonra iki parçaya kesilir.
  9. Krema yapılışı; bir tencerede yumurta ve sütü güzelce çırpılır.
  10. Un ve şekeri ekleyip tekrar çırpalım.
  11. Ocağın altını açalım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  12. Ocak dan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip güzelce çırpalım.
  13. Üzerine stres filimle kaplayıp muhallebinin soğumasını bekleyelim.
  14. Soğuyan kekin alt katına muhallebiyi yayalım üzerine kıyılmış cevizi serpiştirelim ve diğer katı kapatalım.
  15. Üzerine bolca pudra şekeri eleyelim.

Deneyip yapacaklara şimdiden afiyet olsun.