23 Mart 2021 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım su bardağından biraz fazla ceviz
  • Vanilin
  • Kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 vanilin
  • 1 krem şanti

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Kek harcı için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıp yap ve süt ekleyelim.
  • Bir kaç tur karıştırıp kuru olan hindistan cevizi galeta unu kabartma tozu ve vanilin ekleyelim.
  • Kek harcını söndürmeden karıştıralım. En son iri çekilmiş cevizleride ekleyelim.
  • Yağladığımız borcama harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Üzeri kızarınca fırından alıp ılımaya bırakalım.
  • Kek ılıkken şerbet ılıkken şerbeti dökelim.
  • 10 dk da şerbeti çekecektir.
  • Muhallebi için vanilin ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alınca vanilini ekleyip ılımaya bırakıyoruz.
  • Ilıyan muhallebiye şantiyi ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  • Kekimizin üzerine muhallebiyi yayıp bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
  • Dolapta en az 4 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).

Domatesli Kaşarlı Pratik Kahvaltılık Tarifi

 

Domatesli Kaşarlı Pratik Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane domates
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber, kekik ve tuz

    Domatesli Kaşarlı Pratik Kahvaltılık Tarifi Yapılışı

  • Domatesleri minik minik doğrayalım.
  • Sıvı yağı ısıtıp domateslere tuz ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım.
  • Kısık ateşte peynir eridikten sonra ocağın altını kapatıp karabiber ve kekik serpip sıcak olarak servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun 🌹.

Haşhaşlı Lokul Tarifi

 

Haşhaşlı Lokul Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3,5 ılık su
  • 1 paket hazır instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 8 su bardağı un
  • 250 gram haşhaş
  • İsteğe bağlı peynir de kullanılabilir içine

    Haşhaşlı Lokul Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak maya şeker ve ılık sütü ılık suyu mayayı çözdürmek için karıştırıp mayayı açtırıyoruz.
  • Sonra yağı da ekleyip karıştırın ve unu ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım bu arada unu kontrolü ekleyelim unu göre değişiklik gösterebilir.
  • Ve bir saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalandıktan sonra hamuru sofraya alıp 4 eşit parçaya keselim.
  • Kestiğimiz hamurları üzerine haşhaşı da sürerek elimizle açalım ve açtıktan sonra rulo şeklinde saralım hamuru hamur çok kolay bir şekilde açılıyor bu arda.
  • 4 parça hamuru aynı rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız hamurları istediğimiz eşitlikte parçalara keselim ve yağladığımız tepsiye dizmeye başlayalım.
  • Dizme işlemi bittikten sonra yarım saat tepsi mayası yaptıralım.
  • Önceden ısıtılmış 250 veya 300 derece fırına alt üst olacak şekilde pişmeye gönderelim.
    şimdiden deneyeceklere afiyet olsun yumuşacık boyu tepsiyi geçen bir lokul oluyor ister ertesi gün ister buzluğa da koyabilirsiniz umarım beğenirsiniz.

Gerçek Su Böreği Tarifi

 

Gerçek Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin Malzeme

  • 6 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç Malzeme

  • Yarım demet maydanoz
  • Bir yemek tabağı dolusu peynir
  • Peynirimi kendim yaptığım için gram olarak ölçü veremeyeceğim

Aralarını Yağlamak İçin

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ayrıca 5 litrelik tencere
  • 3,5 litre kaynar su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 diş limon tuzu
  • Ayrı ayrı iki leğende bol soğuk su ve süzgeç

    Gerçek Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları derin bir kaba kıralım çırpma teli ile çırpalım. Tuz yoğurt ve ılık suyu katalım karışımı hamur yoğurma kabına boşaltalım.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim hamur ele yapışacaktır bu normal.
  • 10 -15 dakika tezgah üstünde ovuşturarak yoğuralım hamur ne kadar iyi yoğrulursa o kadar güzel olur. Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada peynirli harcımızı hazır edelim tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
  • Unladıgımız tezgahta hamuru 10 adet beze alalım sadece 1 bezeyi diğerlerinden küçük alalım tepsinin en üstüne olacak.
  • Bezelerin üzerini nemli bez ile örtelim bezeleri hafif unlayarak açalım ne kadar ince açılırsa börek o kadar güzel olur.
  • Açtığımız hamurları sofra bezine serelim üzerini tekrar örtelim kurumasın.
  • 8 adet bezeleri bu şekilde açalım bezeleri açarken tencereye suyu ve tuzu atalım kaynamaya bırakalım.
  • Son iki bezeden birini olabildiğince büyük açalım tepsiden taşacak şekilde.
  • Tepsiyi 2 yemek kaşığı yağ ile yağlayalım açtığımız hamuru çiğ olarak tepsiye serelim.
  • Üzerine iki kaşık yağ sürüp her tarafına yedirelim sofra bezindeki hamuru kaynayan suyun içine bırakalım süzgeç kaşıkla hafif karıştıralım birbirine yapışmasın.
  • Yaklaşık 5-6 saniye içinde hamur pişiyor zaten fazla bekletmeden hemen soğuk su dolu kaba bırakalım.
  • Sudan çıkartıp elimizle hamuru sıvayarak fazla suyunu akıtalım yada kevgiri ters çevirip onun üzerinde süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişen hamuru tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirelim üzerine tekrar iki kaşık yağ sürelim üç tane hamurdan sonra iç malzemenin yarısını hamurun üzerine yayalım.
  • Peynirli hamurun üzerine üç yufka daha yapalım aralarını yağlamayı unutmayın üç yufkadan sonra kalan peyniri üzerine yayalım.
  • Kalan iki yufkayıda haşlayıp tepsiye yerleştirelim en alttaki hamurun tepsiden sarkan uçlarını üzerine kapatalım.
  • Son bezeyi olabildiğince ince açalım çiğ olarak böreğimizin üstüne kapatalım kalan yağı da üzerine sürelim.
  • Zahmetli gibi görünsede bir kez yaptığınızda öyle olmadığını anlayacaksınız sadece püf noktalarına dikkat etmek çok önemli. Kolay gelsin afiyetle kalın.

Portakallı Sütlü Kurabiye (Anne Kurabiyesi) Tarifi

 

Portakallı Sütlü Kurabiye (Anne Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Toz şeker

    Portakallı Sütlü Kurabiye (Anne Kurabiyesi) Tarifi Yapılışı

  • Toz şeker, yumurta ve tereyağını bir kaba alın.
  • Sütü ilave edip un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • İyice karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip biraz daha yoğurun.
  • Hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili bir tepsiye kurabiyeleri dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 700 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • Serpmek için haşhaş veya susam çörekotu

    Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz bunun için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz.
  • Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz çok pişirmenize gerek yok daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
  • Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🤗.

Tuzlu Kurabiye (Bu Lezzet Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye (Bu Lezzet Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 yumurta beyazı sarısı üzerine
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

    Tuzlu Kurabiye (Bu Lezzet Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • İstediğiniz şekli verip yumurta sarısını sürüp üzerine çörekotu serpin.
  • Ben burgu şeklini tercih ettim. Küçük bir parça hamur alıp önce avuç içinizde yuvarlayın daha sonra uzun şekil verin iki ucu birleştirip kıvırın.
  • 190°c’de üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Domatesli Kaşarlı Pratik Kahvaltılık Tarifi

 

Domatesli Kaşarlı Pratik Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane domates
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber, kekik ve tuz

    Domatesli Kaşarlı Pratik Kahvaltılık Tarifi Yapılışı

  • Domatesleri minik minik doğrayalım.
  • Sıvı yağı ısıtıp domateslere tuz ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım.
  • Kısık ateşte peynir eridikten sonra ocağın altını kapatıp karabiber ve kekik serpip sıcak olarak servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun 🌹.

Muzlu Tart Pasta (Kreması Keki Harika Oldu) Tarifi

 

Muzlu Tart Pasta (Kreması Keki Harika Oldu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Arasına koymak için:

  • 2 adet muz

Üzerine tercihe bağlı ;

  • Böğürtlen, çilek, muz, hangisini isterseniz
  • Kenarlarına isteğe bağlı çikolata sos veya benmari usulü eritilmiş çikolata

    Muzlu Tart Pasta (Kreması Keki Harika Oldu) Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta, şeker, vanilya çırpalım daha sonra sıvı yağı ilave edelim.
  • Karıştırıp sütü ekleyelim ,güzelce çarptıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve karıştıralım.
  • Yağlanmış tart kalıbına dökelim 180 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Kek pişerken krema için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştıralım.
  • Ocakta koyulaşana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra vanilya ekleyelim .
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım .
  • Üzeri kabuk tutmasın diye buzdolabı poşeti ile kapatalım.
  • Soğuyunca toz şantiyi ilave edip mikser ile iyice çırpalım .
  • Pişen kek soğuyunca muzları dilimleyip kekin üzerine dizelim ve kremamızı üzerine koyalım .
  • En son kenarlarına çikolata sos döküp üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.
  • Not:ben böğürtlen ve rendelenmiş çikolata ile süsledim üzerini kremasını kekin üzerine sıkma torbası ile sıktım tek tek.

    Afiyet olsun 😋🥰.

1 Malzeme 5 Dakika Tel Tel Ayrılan Milföy Gözleme Tarifi

 

1 Malzeme 5 Dakika Tel Tel Ayrılan Milföy Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak milföy hamuru

Yağlamak için;

  • Azıcık tereyağı veya sıvı yağı

    1 Malzeme 5 Dakika Tel Tel Ayrılan Milföy Gözleme Tarifi Yapılışı

  • Çözülmüş ve yumuşamış milföy yapraklarınızı kısa boydan rulo yapın ve üç parçaya kesin. Resimlere bakın.
  • Her parçayı dikine dizin ve elinizin içiyle hafif basın.
  • Bir merdaneyle inceltin.
  • Isınmış olan bir tavaya orta ateşte arkalı önlü kontrollü kızartın.
  • Dilerseniz azıcık tereyağı veya azıcık sıvı yağıyı sürün.
  • Her parçaya aynı işlemi uygulayın.
    Öneriler: maydanoz, yeşilsoğan, domates ve peynir çok güzel yakışır. Afiyet olsun.

Çörek Otlu Peynirli Milföy Börek Tarifi

 

Çörek Otlu Peynirli Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 kase beyaz peynir (kaşar peyniriniz varsa ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam

    Çörek Otlu Peynirli Milföy Börek Tarifi Yapılışı

  • Beyaz peynir yumurtanın akı ve çörek otunu karıştırın.
  • Milföy hamurunuzun içine bu harcı yayın ve rulo yapın.
  • Birer cm aralıklarla bıçak ile kesin ve dilimleri tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Susam dökün ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi

 

Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Karnabahar çiçeklerine ayrılır.
  • Kaynayan suya atılarak haşlanır.
  • Süzgece alınır ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir. Yoğurma kabına karnabahar alınır.
  • Çatalla ezilir.
  • Üzerine diğer malzemeler eklenir ve güzelce yoğrulur. Bekledikçe kıvam alacağı için en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Karnabaharın boyutuna göre galeta ununun ölçüsü farklılık gösterebilir. Eğer şekil vermekte zorlanırsanız galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Süre sonunda hazırlanan harçtan cevizden bir tık büyük parçalar alınır ve oval şekil verilir.
  • Bol kızgın yağda alt üst çevirerek pişirilir. Çok çabuk pişecektir çok fazla kızarmasına izin vermeyin. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.