Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım su bardağından biraz fazla ceviz
- Vanilin
- Kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 vanilin
- 1 krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
- Kek harcı için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıp yap ve süt ekleyelim.
- Bir kaç tur karıştırıp kuru olan hindistan cevizi galeta unu kabartma tozu ve vanilin ekleyelim.
- Kek harcını söndürmeden karıştıralım. En son iri çekilmiş cevizleride ekleyelim.
- Yağladığımız borcama harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Üzeri kızarınca fırından alıp ılımaya bırakalım.
- Kek ılıkken şerbet ılıkken şerbeti dökelim.
- 10 dk da şerbeti çekecektir.
- Muhallebi için vanilin ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alınca vanilini ekleyip ılımaya bırakıyoruz.
- Ilıyan muhallebiye şantiyi ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Kekimizin üzerine muhallebiyi yayıp bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
- Dolapta en az 4 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).