Mini Churros Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 2 adet yumurta
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın(toz)
- Çikolata sos
Mini Churros Tarifi Yapılışı
- Tencereye suyu, tereyağı ve tuzu ekleyip kaynatıyoruz.
- Su kaynayınca unu azar azar ilave edip altını kapatıyoruz.
- Hızlıca karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurtaları ilave ederek tekrar hızlıca karıştıralım, püre kıvamda olmalı.
- Ardından muslukta elimizi ıslatalım, kurulayalım.
- Geniş tencerede yağı kızdıralım.
- Avucumuzun içinde yuvarlayıp hamurları içine atalım.
- Önlü arkalı kızarttığımız hamurları şeker ve tarçın karışımına bulayalım,.
- Çikolata sosun yarısını paketin üzerindeki yarı yarıya hazırlayalım ve çikolata sosa batıralım bu lezzeti mideye indirelim:).
Afiyet olsun.
Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bonfile et
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etleri geniş bir kaba alalım.
- Daha sonra üzerine soğanları ve sarımsağı halka halka doğrayalım.
- Baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra süt ve sıvı yağı dökelim.
- Hepsini harmanladıktan sonra üzerine streç folyo kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
- Marine olmuş etleri sıvı yağda kızartalım. Etleriniz yumuşacık oluyor gerçekten lokum kıvamında deneyenlere şimdi afiyet şifa olsun. ❤️.
Hatay Usulü Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 3 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- Yarım demetten biraz fazla maydanoz
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı isot biber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Hatay Usulü Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle biberleri ayıklayıp ,soyulmuş sarımsakla robottan geçirelim.
- Kıymayı yoğurma kabına alalım .
- Üzerine çekilmiş biber ve sarımsağı ilave edelim.
- İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
- Köfteyi dört eşit parçaya bölelim.
- Elimizle hafifçe açarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ( dilerseniz yağlı kağıdı köfte büyüklüğünde keserekte tepsiye alabilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 350-400 gram kuşbaşı et
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencerede 20-25 dakika haşlayalım.
- Bir tavaya haşlanan etleri alalım üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım.
- Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavuralım.
- Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edelim.
- Baharatları ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve 3-5 dk kadar pişirelim.
- İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına boşaltalım. (benim 4 adet güveçim oldu).
- Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökelim.
- Güveçlerin üzerini yağlı kağıt ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirelim ve 190 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.
Yalancı Tavuk Kebabı (Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 tabak tavuk göğsü
- 1 soğan
- 2 adet biber
- 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Köri (İstediğiniz baharat takviye edebilirsiniz)
Kızartmak İçin
Üzeri İçin
Yufkaları Islatmak İçin
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- 1 çorba kaşığı salça
Yağ Sos İçin
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yalancı Tavuk Kebabı (Böreği) Tarifi Yapılışı
- Tavukları haşlayıp didikleyin. Suyundan 1 çay bardağı ayırın.
- Tavaya sıvı yağını ekleyip soğan ve biberi söğüş şeklinde doğrayıp kavurun. Üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin.
- Ocaktan almaya yakın baharatları ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Yufkalarınızı düz bir zemine serip sigara böreği şeklinde kesin. Üçgenleri büyük olmalı küçük olmamalı ona göre kesim yapın lütfen.
- Yufkaların içine tavuk harcından koyup sigara böreği şeklinde sarın.
- Böreklerinizi kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Kızaran yufkaları belli aralıklarla kesip sunum yapacağınız tabaklara alın.
- Salçalı sosu hazırlayalım tavaya tavuk suyunu alıp üzerine salçayı ekleyin. Biraz kaynattıktan sonra böreklerin üzerine gezdirip ıslatın.
- Daha sonra böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- Yağ sosu hazırlayalım tavada yağı eritip hafif pembeleşince tozbiber katıp yoğurdun üzerine döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Peynirli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan kullandım
Üzerine sürmek için;
Domates sos için;
- 3 adet domates
- 4,5 diş sarımsak
- Az sıvı yağ
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon
Peynirli sos için;
- 2 yumurta
- Dereotu ve maydanoz karışımı
- 150 gram kadar beyaz peynir
- 1 çay bardağı kadar rende kaşar peynir, ben rendelenmiş mozzarella peynir kullandım
Fırında Peynirli Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye keselim.
- Fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp ve tuz serpelim.
- Fırının grill ayarında patlıcanları fırınladım, üzerleri güzelce kızarıp yumuşayana dek.
- Bu arada küp seklinde doğranmış domates ve rende sarımsağı biraz sıvı yağ ile soteleyelim.
- Baharatları ekleyip suyunu hafif çekene kadar biraz pişirelim.
- Fırından çıkan patlıcanları bir çatal yardımı ile ortalarını ezelim.
- Domates sosunu her birine pay edelim.
- Yumurtaya maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyelim toplamda bir kase kadar peynirler ekleyip karıştıralım.
- Bunları da patlıcanlara pay edip alt üst 180 derecede üzerleri kızarana kadar fırına verelim.
Bol Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
Kreması için;
- 2 poşet krem şanti
- 3 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Ganaji için;
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 100 gram bitter çikolata
Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Keki için yumurta ve toz şeker çırpılır.
- Ardından süt ve sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Un ve kakao elenerek ilave edilir.
- Kabartma tozu ve vanilya da eklenir, çırpılır.
- Büyük kare borcama ya da benim gibi 28×23 cm ölçüsünde kalıbın altına yağlı kağıt.
- Sererek kek harcı eklenir.
- İki kez tezgaha vurulur ki kalıba eşit yayılsın ve içindeki hava kabarcığı çıksın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.
- Fırından fırına farkedeceği için kabardıktan sonra kürdanla kontrol edin.
- Kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
- Kek ılıyınca kürdanla delikler açılır ve üzerine soğuk süt gezdirilir.
- Krem şanti soğuk süt ile en az 5 dakika çırpılır.
- Kıvam alınca içine sürülebilir çikolata ilave edilir ve 2 dakika daha çırpılır.
- Kek sütü tamamen çekince yarım saat kadar bekletilir.
- Hazırlanan çikolatalı krem şanti kekin üzerine eşit bir şekilde eklenir.
- Ganaji için krema sos tavasına alınır. En küçük göz ocakta ısıtılır.
- Kaynama noktasına gelmeden ocak kapatılır ve içine çikolata eklenir, karıştırılır.
- Tamamen soğuyunca kıvamı henüz akışkan iken pastanın üzerine gezdirilir.
- En az iki saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Size tavsiyem bir gece önceden yapmanız👌.
- Bu tür pastaları rahatlıkla dilimlemek için bir puf noktası da bıçağı ocakta ısıtın. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.
Sadece 1 Bardak Sütle Mayasız Yağ Çekmeyen Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 2, 5 su bardağı un (300 gr)
- Yarım tatlı kaşığı tuz (4 gr)
- 1 paket kabartma tozu (10 gr)
- 200-300 gram kadar kaşar peyniri
- Susam, çörekotu, bir tutam maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sadece 1 Bardak Sütle Mayasız Yağ Çekmeyen Kahvaltılık Tarifi Yapılışı
- İk olarak yoğurma kabına süt, tuz alıp spatulayla karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu ekleyelim hamur toparlanınca elimizle yoğuralım.
- Kaşar peynirini dilimleyelim.
- Susam, çörekotu, maydanozu üzerine ekleyelim.
- Hamuru açalım şekildeki gibi keselim.
- Peyniri koyalım ve birleştirip iyice kapatalım.
- Kenarına çatalla bastıralım.
- Kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun 👌🏻.
Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından bir tık fazla toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4, 5-5 su bardağı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- File badem
- Antep fıstığı
- Renkli şekerleme
Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tarifi Yapılışı
- Hamur bir güzel yoğrulur.
- Merdane ile düz bir zemin üzerinde çok kalın olmayacak şekilde açın.
- Bıçak ile 2 cm kalınlığında şeritler kesin.
- Funiyki kalıbının geniş kısmından başlayarak ucuna kadar hamuru dolayın.Detaylı fotoğraflar da yapım aşamalarına bakabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında fansız olarak pişirin.
- Şekerli bir hamur olduğu için hemen kızaracaktır kontrollü pişirin lütfen.
- Üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
- Soğuyunca kalın bir bıçağı kalıbın içine yerleştirin ve çevire çevire kalıbı tatlının içinden çıkarın.
- Krema malzemelerini tereyağı ve vanilya tencereye alalım.
- Küçük göz ocakta sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alalım.
- Üzerine tereyağı ve vanilya ekleyerek çırpalım.
- Krema sıcakken funiykileri dolduralım.
- Bir kap içerisinde funiykileri dik şekilde bekletelim kremanın akmaması için.
- Krema soğumadan hemen üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Daha sonra servis ederken üzerine bolca pudra şekeri serpilir. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.
Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinci, fazla ovup tanelerini zedelemeden bir kaç su yıkayalım ve bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir tutam tuz ilavesiyle bir kere karıştıralım ve su soğuyana kadar beklemeye alalım. (15-20 dakika)
- Sonrasında pirincin suyunu süzelim ve yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
- Tencereye orta ateşte yağları alarak, erittikten sonra şehriyeleri ekleyelim ve güzelce renk alana kadar kavuralım.
- Ardından pirinci ekleyip, pirinç taneleri şeffaflaşıp, birbirinden ayrılmaya başladığı ana kadar kavurmaya devam edelim.
- Sıcak tavuk suyunu ve damak zevkine göre tuzunu da ekleyerek; tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye alalım.
- Suyunu çekip, pirinç taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyalım ve kapağını kapatarak pilavımızı demlenmeye alalım. Afiyet olsun.
Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 2 küçük armut
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- Zeytinyağı
- Ceviz
- 1 diş sarımsak
Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı
- Semizotunu ayıtlayın yıkayın ve bir kaseye alın ,üzerine alacağı kadar yoğurt ekleyin.
- Cevizleri kıyıp armutu ince ince kıyın içine atın.
- Tuz atıp sarımsağı rendeleyin veya dövüp içine ekleyip güzelce karıştırın.
- Üzerine hafif zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun😋.
Not: umut karakuş şefin tarifiyle ceviz yerine doğranmış siyah zeytin kullanın :).