6 Nisan 2021 Salı

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana veya kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kekik, kimyon, pulbiber

    Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Eti düdüklü tencerede suyunu çekene kadar kavurun, etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin kapağını kapatıp 25 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir kaba patatesleri küp küp doğrayın, havuçları yarım ay şeklinde veya küp doğrayın, bezelyeyi ekleyin.
  • Etler haşlanınca kevgir yardımı ile diğer sebzelerin yanına yanına alın salça, zeytinyağı ve baharatları ilave edin karıştırın.
  • Yağlı kağıdın tam ortasına karışımdan 1 kişiye yetecek şekilde doldurun ve 4 taraftan kağıdı katlayıp ters çevirin tepsiye dizin. Kağıdın ortasına bıçakla küçük bir delik açın.
  • 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkınca ortasını makas yardımıyla pencere şeklinde kesip servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.

Hawai Salatası Egzotik Tadın En Nefis Salatası Tarifi

 

Hawai Salatası Egzotik Tadın En Nefis Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü (Haşlanmış)
  • 5 dilim ananas konserve ( Çok şirin olmasın)
  • 100 gram ceviz
  • 150 gram kaşar peyniri
  • Mayonez
  • Tuz, karabiber (İsteğe göre)

    Hawai Salatası Egzotik Tadın En Nefis Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü bıçakla parça -parça doğrayın.
  • Kaşar peynirini küpler halinde doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin.
  • Ananası doğrayın ve biraz suyunu sıkdıkdan sonra onu da ekleyin.
  • Cevizleri bıçakla çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp ekleyin.
  • Mayonez, tuz ve karabiber dökdükden sonra hepsini birlikde karıştırın. Afiyet olsun.

Fırında Kremalı Körili Tavuk Tarifi

 

Fırında Kremalı Körili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet but
  • 2 adet ortaboy patates
  • 2 yeşil soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 sivri biber
  • 3 kaşık krema
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Tuz.

    Fırında Kremalı Körili Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavukları temizleyip derin bir kaba aldım.
  • Üzerine doğradığım patates, yeşil soğan ve biberi ekledim.
  • Diğer bütün malzemeleri de ilave ederek karıştırdım.
  • Borcama döktüm.
  • Üzerine hafif sıvı yağ gezdirdim.
  • 200 derecede fırında pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.

İster İftariyelik İster Fit Hurma Topları Tarifi

 

İster İftariyelik İster Fit Hurma Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase hurma
  • 1 çay bardağı çiğ fındık
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao

    İster İftariyelik İster Fit Hurma Topları Tarifi Yapılışı

  • Önce hurmayı temizledim çekirdeklerini çıkarttım bi 10dakika kadarda ılık suda beklettim.
  • Sonra süzdüm.
  • Robota sırayla önce hurmayı sonra diğer malzemeleri ilave ettim.
  • Kapağını kapattım robottan 5 dakika kadar çektim.
  • Sonra kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsime döktüm.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10dakika pişirdim. Soğumaya bıraktım.
  • Bundan sonra ise çok kolay şekilde aldığı için elimle yuvarlayarak servis tabağına aldım. İsterseniz direkt olarak da tüketebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

1 Kaşık Kahveyle Çok Hafif Ve Lezzetli Bir Tarif Tiramisu Ve Browni Lezzeti Aynı Tabakta Tarifi

 

1 Kaşık Kahveyle Çok Hafif Ve Lezzetli Bir Tarif Tiramisu Ve Browni Lezzeti Aynı Tabakta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı çikolata sosu( toz halde)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 3,5 su bardağına yakın un

Kahve şerbeti için

  • 1 dolu yemek kaşığı granül kahve
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı şeker

Kreması için

  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 200 gram labne yoksa krema

Üzeri için

  • Kakao

    1 Kaşık Kahveyle Çok Hafif Ve Lezzetli Bir Tarif Tiramisu Ve Browni Lezzeti Aynı Tabakta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda ısısında erimiş olan tereyağı, sıvı yağ, tuz ,yumurta güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra çikolata sosunu toz halde bırakıyoruz.
  • Kabartma vanilya üç buçuk su bardağı un kontrollü olun güzelce yoğuruyoruz ve yuvarlayarak tepsiye bırakıyoruz.
  • 180 derecelik fanlı ayarda pişiriyoruz ben 20 dakikada pişirdim her fırın aynı olmayabilir kahve sosunu kaynara yakın bir suyla kahve ve şekeri sıcak suyumuzla eritiyoruz dipet yandan kremasını hazırlıyoruz.
  • Kremanın bütün malzemelerini bir tencereye alıp kaynayana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sıcakken ateşten alıp labne peyniri yoksa süt kremasını ekleyip iyice çırpıyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimiz kahveli karışıma sadece daldırıp çıkarıyoruz ve bir tepsiye alıyoruz ve kalan şerbeti de üzerine döküyoruz.
  • Sıcak kremayı da kurabiyelerin üstüne alıp en üstüne de kakao serpiştiriyoruz. Servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için :

  • Yarım tavuk göğüsü
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sarımsak tozu, karabiber, kuri baharatı, tuz

Patates için;

  • 4 orta boy patates
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için ;

  • Kaşar peynir

    Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle doğradığımız tavukları orta ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten ve piştikten sonra baharatları ekliyoruz.
  • Patatesleri çok ince bir şekilde doğruyoruz.
  • Bir kaba alıp sıvı yağ ve baharatını ekliyoruz.
  • Beşamel sosu için :Tereyağını erittikten sonra un ekliyoruz.
  • Unu biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra tuz ile karabiber ekliyoruz.
  • Tepsiye öncelikle patates, sonra tavuk, ve son olarak beşamel sosunu ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına 40 dakikaya ayarlıyoruz.
  • 30 dakika geçtikten sonra üzerine kaşar ekleyip bu sefer 200 dereceye alıp geriye kalan 10 dakika ile pişiriyoruz.
  • Kontrol etmeyi unutmayın !.

    Bu tarifi tavuksuzda yapabilirsiniz.

    Şimdiden afiyet olsun 😊.

Un Kurabiyesi Tarifi

 

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır/buğday)
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvıyağ ve pudra şekerini alıp krema haline gelene kadar karıştırın.
  • Üzerine nişasta ve unu ekleyin.
  • Ben 3,5 su bardağı un olarak ölçtüm sizler mutlaka kontrollü ekleyin.
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığında olcak.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın hafifçe üzerine bastırın ve tepsiye dizin.
  • 170 derece önceden ısınmış fırına sürün. 20 dk pişirin.
  • Fırından alın üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Brownie Kurabiye Tarifi

 

Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 gram tereyağ (1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 100 gram bitter çikolata(küçük parçalar halinde) %70 kakao
  • 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 65 gram toz şeker (1/4su bardağı+ 1 yemek kaşığı)
  • 50 gram esmer şeker (1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 1 tutam tuz
  • 70 gram un (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 15 gram kakao (1, 5 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

(250 ml su bardağı kullanılmıştır)

Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle püf noktaları yazıyorum çırpma süresine mutlaka uyun. Bardak ölçüsü kullanacaksanız kıvama bakarak kontrollü ekleme yapın. Bu kurabiyede kıvam çok önemli. Koyunca yayılmayan bir kıvamı olacak. Malzemeler oda sıcaklığında olsun. Ben bu tarifte %70 kakao oranlı çikolata kullandım. Bu oranda kullanmaya çalışın. Kakao oranı düşük çikolata kullanırsanız şekeri çok az azaltabilirsiniz.
  2. Başlamadan önce tüm malzemeleri hazırlayın ve fırını mutlaka çalıştırın iyice ısınsın.
  3. Fırın 175 derece alt üst fanlı ayarda çalıştırılır. Kuru malzemeler (Un, kakao, kabartma tozu ve tuz) bir kapta harmanlanır.
  4. Tereyağ ve çikolata mikrodalgada veya benmaride eritilip iyice karıştırılır bir kapta yumurta ve şeker rengi açılana kadar hızlı devirde 6-7 dakika çırpılır.
  5. Çikolatalı karışım eklenir ve düşük devirde sadece karışana kadar çırpılır. Kuru malzemeler eklenir ve spatulayla karıştırılır.
  6. Sonra dondurma kaşığıyla yoksa iki kaşıkla bir buçuk yemek kaşığı büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir 9-10 dakika pişirilir (Yumuşak olması sizi yanıltmasın bekledikçe kıvamı oturacak. ).

Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi

 

Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo derisiz kemiksiz tavuk pirzola veya incik (iri kuşbaşı şeklinde)
  • 5 adet patates
  • 10 adet çeri domates
  • 2 yeşil sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 7-8 adet arpacık soğan

Tavuğun Marinesi İçin

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 3 adet arpacık soğan yoksa 1 adet 4 e bölünmüş soğan

Patatesin Marinesi İçin

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı susam

    Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızın marinesi için derin bir kaba tüm malzemeleri ve tavuklarımızı koyup elimizle güzelce karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat dolapta bekletelim.
  • Daha sonra patateslerimizin kabuklarını soyup doğrayalım.
  • Aynı şekilde derin bir kapta marinesini hazırlayıp patateslerle karıştırdıktan sonra 1 saat dolapta bekletelim.
  • Dinlenen tavuklarımızı çöpşişe dizelim. Domates, biber ve arpacık soğanlarımızı da aynı şekilde şişten geçirelim.
  • Hazırladığımız malzemeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip patatesleri de ekleyelim.
  • Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Nefis Yürek Sote Tarifi

 

Nefis Yürek Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yeşil biber
  • 2 kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet dana yürek
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Nefis Yürek Sote Tarifi Yapılışı

  • Eti küçük doğrayarak yıkayıp süzdürüyoruz. Tencereye su eklemeden alarak kaynara çıktıktan sonra ara sıra karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
  • Etiniz bu sürede hala pişmemişse biraz su ekleyerek pişirebilirsiniz. Ben düdüklü tencerede 15 dakikada pişirdim.
  • Yemeklik doğranmış soğan ve yağı ekleyerek kavuruyoruz. Küçük doğranmış biberleri ilave edip birkaç dakika kavurarak baharatlarını ekliyoruz (Biberler hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz)
  • Dinlendirerek pilav eşliğinde servis ediyoruz. 🍴. Sakatat severler için pratik ve lezzetli bir tarif. Deneyeceklere afiyet olsun 🙂.

Lokma Kebabı (Beyti Kebabı) Tarifi

 

Lokma Kebabı (Beyti Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ekmek ufağı ya da galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Sarmak İçin

  • 3 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

    Lokma Kebabı (Beyti Kebabı) Tarifi Yapılışı

  • Köfte için bütün malzemeleri bir kapta yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzatın. Ben bu ölçüler ile 16 tane köfte çıkardım.
  • Köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Bu sırada sosunu yapın.
  • Tavaya tereyağı koyun ve eridikten sonra salçayı ilave edip kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kaynatın (Sos normal mantı sosu kıvamında olmayacak, daha sulu bir kıvamda olacak. Siz suyun miktarını ona göre ayarlayın) kaynadıktan sonra tuzunu ilave edip ocaktan alın.
  • Yufkaları ortadan ikiye kesin. Eritilmiş tereyağı sürün. Uzun ve düz olan kısmının ortasına pişen köftelerden üçer tane, aralarında boşluk olmayacak şekilde yanyana dizin.
  • Kenarda yufkanın boş kalan kısımlarını köftenin üzerine kapatın ve sarın. Bütün köfteler bitene kadar işlemi uygulayın.
  • Sardığınız köfteli yufkaları yuvarlak olacak şekilde kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kenarlarına biber ve domates de ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (Yaklaşık 15-20 dakika)
  • Kebap piştikten sonra sunum tabağının kenarına tek tek dizin. Ortasına yoğurt koyun. Üzerine sostan bolca döküp yufkaların ıslanmasını sağlayın. Domates ve biberler ile süsleyip sıcacık servis edin. Afiyet olsun!.

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası (Tavuklu Ve Cevizli) Tarifi

 

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası (Tavuklu Ve Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı mayonez
  • Pulbiber
  • Tuz

    Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası (Tavuklu Ve Cevizli) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mercimeklerimizi ve tavuk göğsümüzü ayrı tencerelerde haşlayalım.
  • Ardından haşlanan mercimeğimizi süzelim.
  • Daha sonra haşlanan tavuklarımızı parçalara ayıralım.
  • Bir kapta yoğurt, mayonez ve tuzu karıştıralım.
  • Üzerine geri kalan malzemelerimizi de ekleyelim ve karıştırıp servis edelim.
  • Üzerini kıyılmış maydanoz ve pulbiber ile süsleyebilirsiniz, çok lezzetli oluyor :).