İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
İrmik Helvası malzemeleri
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağından 2 parmak kadar az şeker
- 60 gram tereyağ
- 1 çay bardağı ceviz
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
- 60 gram tereyağını kısık ateşte eritin. Tereyağ eridikten sonra 1 çay bardağı cevizi ve 1 su bardağı irmiği ilave edip kavurun. (Ceviz yerine çam fıstığı da kullanılabilir.)
- Şerbeti için bir tencereye süt, su ve şeker ekleyerek şeker eriyinceye kadar pişirin.
- İrmiğin rengi koyulaşınca hazırladığınız şerbeti ilave edip irmik iyice suyunu çekene kadar karıştırın.
- İrmik suyunu çekip kıvam alınca ocağın altını kapatıp demlenmesi için 15 dakika bekletin.
- 15 dakikanın sonunda tane tane olması için tahta kaşıkla karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak toz şekerin dışında helvayı yaparken ek olarak 1 yemek kaşığı bal eklenebilir.
- Süsleme kısmı için nane yaprakları ve taze meyve dilimlerini kullanabilirsiniz. Misafirlerinize sunmak için irmik helvasını, doğal meyvelerden hazırlanan karışık hoşaf ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.