9 Temmuz 2022 Cumartesi

Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi

 

Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sotelik hazırlanmış dana eti
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 büyük domates
  • 1 baş sarımsak (8-10 diş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • 2 cay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Servis için;

  • Lavaş ekmeği
  • Yada tırnak pide

    Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yuvarlak fırın tepsisinde sotelik et, küp küp doğranmış domatesleri doğranmış kapya biber, yeşil biber,ezip ince ince doğradığım sarımsakları aldım.
  • Ayrı bir kapta bir bardak su ile karıştırdığım biber salçasını da ilave ettim.
  • Ardından zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip bir güzel harmanladım.
  • Tepsiye malzemeleri bastırarak düzledim.
  • Tereyağını ufak parçalar hâlinde her tarafına gelecek şekilde paylaştırdım.
  • Islayıp sıktım fırın kağıdıyla tepsinin ağzını kapattım.
  • 200 ° ısıtılmış fırında bir saat pişirdim ♨️♨️♨️.
  • Enfes siverek tavam hazır 👌👌 sıcak sıcak servise sundum biz çok beğendik 🤤🤤🤤.Sizlerde mutlaka deneyin 

Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi

 

Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr.tavuk göğüs
  • 2 adet soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar su

Dürüm için;

  • 4 adet soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 adet domates
  • 5-6 yaprak marul

    Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayalım.
  • Uygun bir tencerede etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanları ekliyoruz ve biberleri ince ince doğrayıp ekleyelim.
  • Biberler yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Sotelenen etimize salçaları ve baharatlarımızı ekleyelim bir süre daha soteledikten sonra ocaktan alalım.
  • Hamuru için unumuzun ortasını havuz yapıp diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapalım.
  • Bezeleri merdane yardımıyla küçük küçük lavaşlar yapalım ve güzelce pişirelim.
  • Dürüm için soğanları yarım halka şeklinde ince ince doğrayalım zeytinyağını sumağı ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Domatesleri yarım ay şeklinde dilimleyip hazırlayalım.
  • Marullarımızıda yıkayıp süzgeçe koyalım.
  • Lavaşımıza önce sotelenmiş tavuk göğsünü daha sonra sonra biraz soğan, 3-4 dilim domates 2 veya 3 parça marul ekleyip dürüm yapalım.
  • Ortadan ikiye böldüğümüz dürümümüzü servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi

 



Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg madımak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 50 gram pastırma
  • 5 su bardağı + 2 su bardağı sıcak su

    Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Madımağın köklerini, sararmış yapraklarını ve içerisinden çıkan farklı otları güzelce ayıklayalım.
  • Temizlediğimiz madımakları 3-4 defa bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzelim.
  • Daha sonra tutam tutam alarak ince ince kıyalım.
  • Doğrama işlemi bittikten sonra soğan ve sarımsağı doğrayalım.
  • Ardından pastırmayı da çok büyük olmayacak şekilde keselim.
  • Tencereye sıvı yağ alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğana pastırmayı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra domates salçası,  tuz, pul biber ve  karabiberi ilave ederek salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Doğradığımız madımakları da ilave edelim ve madımakların rengi dönünceye kadar kısık ateşte 10 dakika kavuralım.
  • Yeterince kavrulduktan sonra madımağa  yıkanmış bulguru ekleyerek 1-2 tur karıştıralım.
  • Son olarak yemeğimize  sıcak su ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte bulgurlar ve madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yemeğimiz piştikçe koyulaşacaktır. Bu yüzden ara ara karıştırarak kontrol edelim. Eğer gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ben sonradan yaklaşık 2 su bardağı daha sıcak su ekledim.
  • Ocağı kapattıktan sonra yemeğimizi yaklaşık 10 dakika dinlendirelim. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kıyma Kavurma Tarifi

 

Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşil ve kırmızı biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Soğanı da küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Kavurmak için uygun bir tavaya veya tencereye kıymayı alalım. Kısık ateşte kaşığın arka tarafı ile kıymaları ezerek kavurmaya başlayalım.
  • Kıymaların rengi döndüğünde ve tane tane olduklarında zeytinyağını gezdirerek ilave edelim.
  • Ardından doğradığımız soğan, yeşil ve kırmızı biberleri tavaya ilave edelim. Sarımsağı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Biberler hafiften renk değiştirmeye başladığında  domates salçası, biber salçası,  pul biber, karabiber, kimyon ve  tuzu ilave edelim. Yine karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Pişen kıyma kavurmamızı ocaktan alalım. Servis tabaklarına  paylaştırarak veya tavayla birlikte servis edelim. Afiyet olsun!

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

 

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız sıvı yağı kızdıralım ve patateslerimizi altın sarısı renk alana kadar bol sıvı yağda ara ara karıştırarak kızartalım.
  • Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartalım.
  • Ciğerimizin zarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alalım ve kanının süzülmesini sağlayalım. Ciğer yıkanmadığı için kanını bu şekilde temizlemeniz yeterli gelecektir.
  • Genişçe bir tabağa un alalım, ciğerlerimizi içerisine alarak güzelce karıştıralım.
  • Unun fazlasını elimizle silkeledikten sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika pişirelim.
  • Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Genişçe bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım. Üzerine kızarttığımız patatesi, doğradığımız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığımız yarım demet maydanozu da ekleyelim.
  • Kimyon, toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Son olarak tuzunu ilave edelim ve son kez karıştırdıktan sonra Arnavut ciğerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg tavuk kanat
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine için uygun bir kaba yoğurt, zeytinyağı, salça, sarımsak, kekik, karabiber, tuz, kırmızı toz biberi alarak çırpma teli yardımı ile tüm malzemeyi çırpalım.
  • Tavuk kanatları hazır olan sosun içerisine alalım, her yeri sosa bulanana kadar karıştıralım.
  • Kabın üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat mümkünse 1 gece dinlendirelim.
  • Fırın tepsisine ızgaraları yerleştirerek tavuk kanatları ızgaraların üzerine dizelim.
  • Tavukları 200°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda güzelce kızaran tavuk kanatlarımızı fırından alalım ve servis edelim. Dilerseniz yanında bulgur pilavı, domates, biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi

 



Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı (Közlenmiş)
  • 4 adet kırmızı kapya biber (Közlenmiş)
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve biberleri fırında veya közmatikte ya da imkanınız varsa gerçek kor üzerinde, ki en nefis öyle olur, közleyin. Birkaç tane yeşil biber de közleyebilirsiniz, ben bu seferlik eklemedim. Eğer bostan patlıcanı yerine normal patlıcan kullanacaksanız 3 adet kullanabilirsiniz.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve bir çimdik tuz ile ayrı bir tabakta ovun. Güzelce ovduktan sonra bir süzgeç içerisine alarak sudan geçirin. Bu işlemle soğanlarınızın acılığı gitmiş olacak.
  • Sarımsağı havanda bir çimdik tuz ile iyice dövün.
  • Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyarak, kesme tahtasında bıçakla küp küp kıyın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak, küp küp doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeleri (patlıcan, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, domates) uygun bir kapta, bir araya getirin.
  • Sirke, zeytinyağı ve tuz ilavesini yapın ve salatanızı servis tabağına alın. Sirke, zeytinyağı ve tuz miktarlarını damak zevkinize uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Trakya yöresinden çok nefis bir salata çeşididir manca. Başlangıçta da belirttiğim gibi, hele ki bir de patlıcan ve biberler gerçek ateşte közlenirse, içlerine sinen o köz kokusuyla salatanın lezzeti ikiye katlanır ama her haliyle çok nefis bir lezzettir, sarımsak ve sirke de olmazsa olmazıdır ve harika yakışır.

    Denerseniz eğer, favori salatalarınızdan biri haline geleceğine eminim. 😉

    Afiyet olsun. 

Tavada Soslu Patates (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi

 

Tavada Soslu Patates (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  •  10-12 tane küçük patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Kıyılmış maydanoz
  • Kıyılmış taze soğan
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavada Soslu Patates (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
  • Tavaya tereyağı ve zeytinyağı alınarak eritilir.
  • Üzerine rendelenmiş sarımsak ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
  • Daha sonra haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesler eklenerek 4-5 dk kavrulur.
  • Altını kapatmadan önce kıyılmış maydanoz ve soğan eklenir karıştırılır.
  • En son rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve kapağı kapatılarak kaşarlar eritilir.
  • Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İster kahvaltıya isterseniz de et balık yemeklerinin yanına çok güzel yakışıyor. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık sevgiler❤️.

Sarıyer Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi

 

Sarıyer Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka

İçi için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 paket kuru üzüm
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz, karabiber

Sosu için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Sarıyer Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak içi hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp üzerine sıvı yağı ekleyip kavurun.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • 5 dakika sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, karabiber, tuz ve kesme şekeride ekleyip dolmalık fıstıkların hafif rengi değişene kadar kavurun.
  • Ardından sosu için tereyağını eritin.
  • İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Baklavalık yufkalardan bir adet alıp üzerine sostan bir fırça yardımı ile sürün.
  • 5 kat bu şekilde yufkaları soslayın (diğer yufkaların üzerine bir bez örtün, yufkalar çok ince olduğu için kuruma yapabiliyor).
  • 5. Kat yufkaya sos sürmeyin.
  • Hazırladığınız iç harcı uzun olan tarafına yerleştirip rulo şeklinde sarıp u şekli verin.
  • Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  • Toplam 4 adet u şeklinde böreğiniz olacak.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip börekleri üzerine yerleştirin.
  • Kalan sosuda yufkaların üzerine sürüp 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan yufkaların üzerine ilk sıcağı çıkınca bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.
  • Soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 

Abagannuş (Patlican Salatasi) Tarifi

 

Abagannuş (Patlican Salatasi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 ince patlıcan
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pulbiber

    Abagannuş (Patlican Salatasi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı ve biberleri yıkayıp, yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
  • Domatesleride yıkayıp, orta beyazını kesip tepsiye koyun.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında közleyin.
  • Hafif soğuyunca hepsinin kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
  • Nar eksisini, sarımsağı ve baharatlarıda ekleyip, karıştırın.
  • Kıyılmış maydanozla servis edin. Afiyet olsun.

Ciğer Sote Tarifi

 

Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz, pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

    Ciğer Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğerlerin zarı soyularak iri küpler halinde doğrayalım. Biraz süzgeçte bekletelim ve varsa kanın süzülmesini sağlayalım. (Ciğerimizin yumuşak olması için dikkat etmemiz gereken püf noktaları tarifin devamında bulabilirsiniz)
  • Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim. Bu aşamada tencerenin kapağını kapalı tutalım ve orta ateşte pişirelim.
  • Suyunu çekince  3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip daha önceden yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
  • Soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım.
  • Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim.
  • Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.