10 Temmuz 2022 Pazar

Yumuşacık Lokum Kıvamında Kavurma Tarifi

 


Yumuşacık Lokum Kıvamında Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 759 gram dana kuşbaşı
  • 150 gram iç yağı
  • 100 ml maden suyu
  • Tuz

    Yumuşacık Lokum Kıvamında Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Et büyük ise küçük parçalara bölünür.
  • Yıkanır üzerine maden suyu eklenir ve 2 saat buz dolabında bekletilir.
  • Daha sonra süzülür küçük doğranmış iç yağı tencereye alınır üzerine et bırakılır ve pişmeye bırakılır.
  • Pişmeye yakın tuz eklenir ve kavrularak servis edilir. Deneyen herkese afiyet olsun



Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi

 

Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg madımak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 50 gram pastırma
  • 5 su bardağı + 2 su bardağı sıcak su

    Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Madımağın köklerini, sararmış yapraklarını ve içerisinden çıkan farklı otları güzelce ayıklayalım.
  • Temizlediğimiz madımakları 3-4 defa bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzelim.
  • Daha sonra tutam tutam alarak ince ince kıyalım.
  • Doğrama işlemi bittikten sonra soğan ve sarımsağı doğrayalım.
  • Ardından pastırmayı da çok büyük olmayacak şekilde keselim.
  • Tencereye sıvı yağ alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğana pastırmayı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra domates salçası,  tuz, pul biber ve  karabiberi ilave ederek salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Doğradığımız madımakları da ilave edelim ve madımakların rengi dönünceye kadar kısık ateşte 10 dakika kavuralım.
  • Yeterince kavrulduktan sonra madımağa  yıkanmış bulguru ekleyerek 1-2 tur karıştıralım.
  • Son olarak yemeğimize  sıcak su ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte bulgurlar ve madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yemeğimiz piştikçe koyulaşacaktır. Bu yüzden ara ara karıştırarak kontrol edelim. Eğer gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ben sonradan yaklaşık 2 su bardağı daha sıcak su ekledim.
  • Ocağı kapattıktan sonra yemeğimizi yaklaşık 10 dakika dinlendirelim. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi

 

Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr.tavuk göğüs
  • 2 adet soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar su

Dürüm için;

  • 4 adet soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 adet domates
  • 5-6 yaprak marul

    Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayalım.
  • Uygun bir tencerede etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanları ekliyoruz ve biberleri ince ince doğrayıp ekleyelim.
  • Biberler yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Sotelenen etimize salçaları ve baharatlarımızı ekleyelim bir süre daha soteledikten sonra ocaktan alalım.
  • Hamuru için unumuzun ortasını havuz yapıp diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapalım.
  • Bezeleri merdane yardımıyla küçük küçük lavaşlar yapalım ve güzelce pişirelim.
  • Dürüm için soğanları yarım halka şeklinde ince ince doğrayalım zeytinyağını sumağı ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Domatesleri yarım ay şeklinde dilimleyip hazırlayalım.
  • Marullarımızıda yıkayıp süzgeçe koyalım.
  • Lavaşımıza önce sotelenmiş tavuk göğsünü daha sonra sonra biraz soğan, 3-4 dilim domates 2 veya 3 parça marul ekleyip dürüm yapalım.
  • Ortadan ikiye böldüğümüz dürümümüzü servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kıyma Kavurma Tarifi

 

Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşil ve kırmızı biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Soğanı da küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Kavurmak için uygun bir tavaya veya tencereye kıymayı alalım. Kısık ateşte kaşığın arka tarafı ile kıymaları ezerek kavurmaya başlayalım.
  • Kıymaların rengi döndüğünde ve tane tane olduklarında zeytinyağını gezdirerek ilave edelim.
  • Ardından doğradığımız soğan, yeşil ve kırmızı biberleri tavaya ilave edelim. Sarımsağı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Biberler hafiften renk değiştirmeye başladığında  domates salçası, biber salçası,  pul biber, karabiber, kimyon ve  tuzu ilave edelim. Yine karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Pişen kıyma kavurmamızı ocaktan alalım. Servis tabaklarına  paylaştırarak veya tavayla birlikte servis edelim. Afiyet olsun!

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

 



Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız sıvı yağı kızdıralım ve patateslerimizi altın sarısı renk alana kadar bol sıvı yağda ara ara karıştırarak kızartalım.
  • Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartalım.
  • Ciğerimizin zarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alalım ve kanının süzülmesini sağlayalım. Ciğer yıkanmadığı için kanını bu şekilde temizlemeniz yeterli gelecektir.
  • Genişçe bir tabağa un alalım, ciğerlerimizi içerisine alarak güzelce karıştıralım.
  • Unun fazlasını elimizle silkeledikten sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika pişirelim.
  • Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Genişçe bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım. Üzerine kızarttığımız patatesi, doğradığımız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığımız yarım demet maydanozu da ekleyelim.
  • Kimyon, toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Son olarak tuzunu ilave edelim ve son kez karıştırdıktan sonra Arnavut ciğerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi

 

Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 8-10 damla limon suyu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve 10 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
  • Limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Daha hızlı soğuması için ayrı bir kaseye boşaltarak bir kenarda bekletelim.
  • Lokmanın hamuru için uygun bir kaba un, maya, şeker ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Unun ortasına bir havuz oluşturalım ve buraya ılık suyu ilave edelim. Çırpma teli yardımıyla hamurumuzu karıştıralım.
  • Tüm malzemeler karışıp hamur kıvam aldığında üzerini önce streç filmle ardından temiz bir örtü ile örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve kaşık yardımı ile toparlayalım.
  • Derince bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve ocağa alalım.
  • Yanımıza küçük bir kase içerisinde de sıvı yağ alalım.
  • Bir çay ya da tatlı kaşığını kasedeki yağa batıralım. Elimize hamurdan biraz alalım ve yumruğumuzu sıkalım.
  • Elimizin üzerinden çıkan hamuru yağladığımız kaşıkla alalım ve henüz çok fazla ısınmamış olan sıvı yağın içerisine bırakalım.
  • Lokmalarımızı ara ara karıştıralım ve her yerinin eşit bir şekilde kızarmasını sağlayalım.
  • Piştiğinden emin olduğumuz lokmaları kevgir ile yağın içerisinden alalım, şerbetin içerisine koyarak bir kaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Bu aşamada lokmaları alırken ocağı kapatarak yağın fazla ısınmasını engelleyelim. Yine aynı şekilde lokmaları tavaya doldurduktan sonra tavanın altını açalım ve pişirelim. Hamur bitene kadar aynı şekilde lokmalarımızı şekillendirip pişirmeye devam edelim. Kaşığı her defasında yağa batırmayı unutmayalım.
  • Lokma tatlılarımız hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Nutellalı Kek Tarifi

 

Nutellalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı nutella (sarelle vs)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bolca ceviz (ya da fındık)

    Nutellalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın ve köpük köpük olana dek güzelce çırpın.
  • Sıvı yağ, süt ve nutellayı da ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleyin ve bu karışımı kek harcına azar azar ilave edin. Bir spatula yardımıyla kek harcını kenardan orta kısımlara doğru güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  • Pişen keki soğuduktan sonra kalıptan çıkartın, dilimleyin ve sevdiklerinizle paylaşın :)

Pet Şişeyle Pratik Efsane Kebap Tarifi

 

Pet Şişeyle Pratik Efsane Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Biber
  • Domates
  • Sıvı yağ

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 10 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, köfte baharatı, kimyon, pulbiber,tuz

    Pet Şişeyle Pratik Efsane Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için soğan rendelenir suyu sıkılır.
  • Sarımsak, kıyma,maydanoz, baharat ve karbonat eklenir iyi bir şekilde yoğurulur.
  • Dolapta 10-15 dk dinlendirilir.
  • Pet şişenin alt kısmından kesilir içine kıyma doldurulur ve bir tane kavanoz pet şişenin içine geçirilir.
  • Çöp şiş şişenin ağzından içeri bırakılır ve şişenin üzerine baskı uygulanır. Baskı uygulanınca kıyma kendiliğinden şişlere takılır.
  • Arada el ıslatılarak kebaplar düzeltilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
  • Dilimlenmiş domates, biber başka bir tepsiye alınır üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.
  • Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir.Deneyen herkese afiyet olsun

Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tarifi

 

Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semiz otu
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yufka veya yarım yufkada kullanabilirsiniz
  • Kızartmak için;

    • Sıvıyağ

      Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak yufkayı 4 bölelim dört parçanın birini tekrar 8 bölerek ince dilimler elde edelim.
    • Bir çöp şiş yardımı ile sigara böreği gibi sarıp, sıvı yağ da kızartalım.
    • Semiz otunu iri iri doğrayalım. Başka bir kapta sosunu hazırlayalım.
    • Yoğurt mayonez tuzu ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıp, semiz otunun üzerine dökelim ve karıştıralım.
    • Salatayı tabağa alalım üzerine çıtır yufkaları koyup servis edelim. Afiyet olsun yapanlara.



Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi

 

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su (Ben bir su bardağı tavuk suyu kullandım)
  • 1 adet dondurulmuş veya konserve garnitür (Havuç bezelye)
  • Tuz

    Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ocağa alıp, eritiyoruz.
  • Yıkamış olduğumuz pirinci ilave edip, karıştırıyoruz.
  • 1 su bardağı tavuk suyu ve 1,5 su bardağı su ekliyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra garnitürü ve tuzunu da ekleyip, kapağını kapatıp, ocağı kısıyoruz.
  • Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar tavanın kapağını açmadan pişiriyoruz.

Anadolu Çorbası Tarifi

 

Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 2yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 lt su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bakliyatlarımızı yıkayıp, tencereye alalım. Suyunu ilave edip yumuşamaya bırakalım.
  • Benim yeşil mercimeğim dondurucuda haşlanmış olduğu için sonradan ekledim. Yumuşayan bakliyatlarımıza terbiyesi hazırlanır.
  • Yoğurt, yumurta ve unu pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kaynayan tencereden 1 kepçe alıp terbiyeyle karıştıralım. Hızlıca çırpalım. Ardından tenceremize ilave edip, kaynayana kadar karıştıralım.
  • Sosu için tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip pembeleşsene kadar kavuralım.
  • Baharatları ilave edip 2 dakika kızdırıp, tencereye ekleyelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.