12 Temmuz 2022 Salı

Borcam Pastası Trileçeye Rakip Tarifi

 

Borcam Pastası Trileçeye Rakip Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşık su
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Islatmak için;

  • 2.5 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Sosu için;

  • 2 paket bitter çikolata
  • 200 ml sıvı krema

    Borcam Pastası Trileçeye Rakip Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımıza ilk olarak kremadan başlıyoruz. İsterseniz kremayı bir gece öncesinde hazırlayabilirsiniz.
  • Kreması için kremşanti hariç diğer bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuduğunda kremşantiyi ekleyip blenderden geçiyoruz. (benim blender sorun çıkarttığı için biraz pürüzlü oldu).
  • Keki için yumurta ve şekeri mikserler çırpıyoruz.
  • Su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ilave ediyoruz.
  • Tahta kaşıkla iyice karıştırıp tereyağ ile yağlanmış kare borcama (28cm) döküyoruz.
  • 170 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Kek ılıyınca sütle ıslatıyoruz.
  • Üzerine kremayı döküyoruz.
  • Çikolata ve kremayı benmari usulü eritip tatlımızın üzerine yayıyoruz.
  • Dolapta 2 saat kadar dinlendimi tatlımız servise hazır. Ben fındık ve fıstıkla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 17 adet dolmalık biber

İç Harcı İçin:

  • 1-1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) su bardağı bulgur
  • 1 adet orta boy havuç rendesi
  • 2 adet orta boy domates (küp küp doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:

  • Domates dilimleri

Sosu İçin:

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1-1,5 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dolmalık biberleri yıkayın ve sap kısımlarını içine bastırıp çekerek veya bir bıçak yardımıyla çıkarın, içlerindeki tohumları silkeleyin.
  • Pirinç ve bulguru güzelce yıkayıp, suyunu süzün.
  • Sıvı yağ ile birlikte, yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları, orta ateşte tencereye alın.
  • Birkaç dakika kavurduktan sonra, salça ilavesini yapın.
  • Salçayla da birkaç dakika kavurup, havuç rendesini ekleyin.
  • Beş dakika sonra, pirinç ve bulguru ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Ardından baharat ilavelerini yapın ve karıştırın. (Ölçü vermeme rağmen, baharatları kontrollü olarak, damak zevkinize göre istediğiniz çeşit ve miktarda kullanabilirsiniz. Verdiğim baharat türleri ve ölçüleri, kendi damak zevkime aittir ama yiyenlerden de tam notu alır her zaman, benden söylemesi. 😊 Benim zeytinyağlı biber dolmasında vazgeçilmezim; yenibahar, nane, dereotu ve tarçındır. 😍😉)
  • Domatesini de ekleyin ve karıştırın.
  • Son olarak, sıcak su ilavesini yaparak, tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ocağı kapattıktan sonra, maydanoz ve dereotunu ekleyin ve karıştırın. İç harcı, bir kenarda ılınmaya alın.
  • Dolmalık biberlerin üzerine kürdan ile delikler açın.
  • Hazır olan dolma harcımız ile, biberlerin içini çok tıka basa olmayacak, biberin yarsını geçecek şekilde doldurun ve ağız kısımlarını domates dilimi ile kapatın, uygun büyüklükte bir fırın tepsisine dizin.
  • Sos malzemelerini karıştırın ve dolmaların üzerinden gezdirerek tepsiye dökün. Resimde görülen şekilde, dolmaların yarı seviyesine gelecek kadar su yeterli.
  • Tepsinin üzerini yağlı kağıt ve onun da üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve dolmaları fırına verin.
  • 30-40 dakika sonra kağıt ve folyoyu tepsinin üzerinden alın ve tekrar fırına vererek pişirmeye devam edin.
  • Dolmaların bir yüzü kızardıktan sonra, tepsiyi fırından alın ve dikkatlice dolmaları diğer yüzlerinin de kızarması için alt üst edin ve tekrar fırına verin. Eğer dolmalarınızın iki tarafı da güzelce pişmişse tekrar fırına vermeden bu aşamada alabilirsiniz.
  • Pişirme aşamasında, her zaman kontrolü ve takibi elden bırakmayın. Amacımız içleri tam kıvamında pişen, nar gibi kızarmış dolmalar elde etmek. 😉
  • Her iki yüzü de kızaran ve içleri pişen biber dolmalarını fırından alın.
  • Nefis zeytinyağlı fırında biber dolmalarımız servise hazırdır. 🎈🎊😋
  • Afiyet olsun. 

Fırında Patates Mücver Tarifi

 

Fırında Patates Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fırında Patates Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında patates mücveri için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyarak bir kenara alalım.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • Ardından karıştırma kabına yumurta ve sıvı yağı alarak çırpalım.
  • Üzerine un, kabartma tozu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Doğradığımız soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  • Son olarak rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkalım ve karışımımıza ekleyerek güzelce karıştıralım. Bu aşamada patateslerin suyunu mutlaka sıkmalısınız. Aksi halde harcın içerisinde sulanacak ve kıvamını bozacaktır.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve hazırladığımız harcı boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Her yerini güzelce düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcağı çıkan fırında patates mücveri dilimleyelim ve yanında çırpılmış yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun!

Vişne Kompostosu Tarifi

 


Vişne Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg vişne
  • 3 lt su
  • 4 su bardağı şeker

    Vişne Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri sap ve yapraklardan arındırın.
  • Güzelce yıkadıktan sonra tencereye alın.
  • Üzerine suyu ilave ederek ocağı yakın.
  • Vişneler kaynamaya başladıktan 15 dk. sonra şekeri ilave edin.
  • 15 dk. daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak, bekletmeden kavanozlara doldurun.
  • Kullanılmamış yeni kapaklar ile sıkıca kapatın. Kapaklar eski olduğunda hava alıp bozulabiliyor.
  • Not: Şeker miktarını biz kendi damak tadımıza göre ayarladık. Pişirme esnasında test edip ilave edebilirsiniz. Su miktarını da daha az tutup konsantre komposto yapabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman su ilave edip istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

    Vişneleri aynı şekilde yıkayıp temizledikten sonra buzdolabı poşeti ile de buzluğa kaldırabilirsiniz. Biz o şekilde de yapıyoruz. Evde 2 yaşın altında 2 çocuk olduğu için onlara gönül rahatlığı ile içirebileceğimiz meyve sularımız kışın istediğimiz zaman hazır oluyor.


Bulgur Salatası Tarifi

 

Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 3 adet kırmızı köz biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml 

Bulgur Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Bulguru pişireceğiniz tencereye, bulguru ve kaynar suyu ilave edip, bulgurlar suyunu çekip, yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin. O sırada malzemeleri hazırlayın.
  3. Derin bir kasenin içerisine yeşillikleri ince ince doğrayın, biber ve turşuyu küp küp doğrayın, havuçları rendeleyin, mısırıda ilave edip karıştırın. Soğuyup demlenen bulguruda ilave edip, güzelce karıştırın.
  4. Son olarak tuz, sıvı yağ ve nar ekşisinide ilave edip, karıştırın. Servise hazır. Afiyet olsun 

Kabak Çorbası Lezzet Garantili Bayılacaksınız Tarifi

 

Kabak Çorbası Lezzet Garantili Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, Karabiber

    Kabak Çorbası Lezzet Garantili Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çorba tenceresinin içine tereyağını koyun ve 2-3 damla sıvı yağ damlatın tereyağı yanmaması için, yağ eriyince unu ekleyin 1 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine küp küp doğranmış havuçları koyun. 2 dakika kavurun ve küp küp doğranmış kabakları ekleyin 1-2 dakika karıştırın hepsi bir kavrulsun.
  • Üzerine tuz ve karabiber ekleyin(damak lezzetinize göre)
  • Kabaklarda yumuşayınca üzerine bir su bardağı su ekleyip karıştırın ve kalan suyuda ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişirin.
  • Daha sonra ocağın altını kapatın blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirin.
  • Üzerine İnce kıyılmış dereotunu serpin karıştırın. Mükemmel çorbamız hazır🤗
    Afiyet Olsun👌😋😋
  • 📌Kabak Sevmeyen Yemeyen Kalmayacak Harika bir çorba

Kıyma Kavurma Tarifi

 

Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşil ve kırmızı biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Soğanı da küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Kavurmak için uygun bir tavaya veya tencereye kıymayı alalım. Kısık ateşte kaşığın arka tarafı ile kıymaları ezerek kavurmaya başlayalım.
  • Kıymaların rengi döndüğünde ve tane tane olduklarında zeytinyağını gezdirerek ilave edelim.
  • Ardından doğradığımız soğan, yeşil ve kırmızı biberleri tavaya ilave edelim. Sarımsağı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Biberler hafiften renk değiştirmeye başladığında  domates salçası, biber salçası,  pul biber, karabiber, kimyon ve  tuzu ilave edelim. Yine karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Pişen kıyma kavurmamızı ocaktan alalım. Servis tabaklarına  paylaştırarak veya tavayla birlikte servis edelim. Afiyet olsun!

Elmalı Kurabiye Tarifi

 


Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4,5 su bardağı un ölçülü kullanalım unu
  • 3 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz

Üzerine;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Tereyağını en az iki saat önceden dolaptan çıkaralım yumuşak olması hamurun daha güzel kıvam almasını sağlar.
  • Elmalarımızı soyup, rendeleyelim. Üzerine şeker ekleyip, 15 dakika rengi hafif koyulaşıncaya kadar pişirelim. Üzerine tarçın, fındık ekleyip, ocaktan alalım.
  • Ceviz büyüklüğünde hamur alıp, elimizle şekil verelim. Ortasına iç harcımızı koyup, kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Kahvaltıya Baharatlı Sarımsaklı (Patates) Tarifi

 

Kahvaltıya Baharatlı Sarımsaklı (Patates) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığının ucu ile karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Kahvaltıya Baharatlı Sarımsaklı (Patates) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup yıkadıktan sonra ortadan dik olarak 4 eşit parçaya bölelim.
  • Sıvıyağı tavaya koyup, orta ateşte ısıtalım.
  • Patatesleri tavaya koyup, 5 dakika kadar soteleyelim.
  • Daha sonra baharatları ilave edip, tekrar karıştıralım en son sarımsağı ezip, patateslere ekleyelim.
  • Tavanın ağzını kapatıp, orta ateşte ara ara karıştırarak kızartalım.
  • Patatesler piştikten sonra istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Meşhur Bayburt Lorlu Gugulu Tarifi

 

Meşhur Bayburt Lorlu Gugulu Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 lire ılık süt
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 200 gram göğermiş lor peyniri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Meşhur Bayburt Lorlu Gugulu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabına ılık süt, maya, toz şekeri koyup, karıştırıp, mayanın aktifleşmesini sağlıyoruz.
  • Ardından tereyağı, sıvı yağı küçük doğradığımız göğermiş lor peyniri ve tuzu ekleyip, karıştırıyoruz. Aldığı kadar un ekleyerek özlü bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıyoruz. Merdaneyle biraz büyütüp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı şekilde diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla birkaç yerinden deliyoruz kabarmaması için.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz ve servise hazırlıyoruz. Şimdiden deneyenlere teşekkür ederim. Afiyet şifa olsun. 

Bayat Somon Ekmeği Pizzası Tarifi

 

Bayat Somon Ekmeği Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kangal sucuk
  • Kaşar rendesi
  • Bir miktar margarin veya tereyağı
  • Somon ekmek dilimleri
  • 1 adet paprika biber
  • 1 adet yeşil biber

    Bayat Somon Ekmeği Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dilimlenmiş somon ekmeklerimizi tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine birer parça margarin yada tereyağı sürüyoruz ben tereyağı kullandım.
  • Daha sonra rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini ve dilimlenmiş olduğumuz sucuk ve biberleri diziyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar 180 derece fırında kızartıyoruz afiyet olsun 

Patatesli Köfte Tarifi

 



Patatesli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 300 gr kıyma
  • Yarım bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber,kimyon ve nane
  • 1 çay bardağı ucuyla tarçın
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patatesli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pates,soğan ve sarımsağı kabuklarını soyup rendenin en küçük tarafıyla rendeleyin .
  • Suyunu sıkıp kabın içerisine alın .
  • Üzerine yumurta,kıyma bayat ekmeği ıslatıp suyunu sıkın ve baharatları ekleyin.
  • Güzelce yoğurun köfte şekli verin.
  • Yarım saat dolapta dinlendirip kızgın yağda kızartalım.
  • Sıcak servis yapın afiyetler olsun.