Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2,5-3 su bardağı un
Bulamak için;
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında 20 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
- Ayrı bir kasede hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırıp, fırından çıkan sıcak kurabiyeyi bu harca bulayıp, servis tabağına alın.