21 Mart 2023 Salı

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2,5-3 su bardağı un

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında 20 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Ayrı bir kasede hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırıp, fırından çıkan sıcak kurabiyeyi bu harca bulayıp, servis tabağına alın.

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (5 yemek kaşığı)
  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 2-3 diş sarımsak (arzuya göre azaltıp arttırabilirsiniz ama mutlaka ekleyin)
  • 1 çay bardağı tel şehriye (klasik bardak)
  • 1,5 litre kadar su (et veya tavuk suyuda olur)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tahrana ,yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Soğuk.
  • Suyu ilave edip iyice çırpın ve ocağın altını açın. Karıştırarak kaynatmaya başlayın, ısınınca tel şehriyeyi ekleyin devamlı karıştırarak kaynayınca altını kısın ve 5 dakika kadar daha kaynatın (kıvamı koyu ise sıcak su ilavesi yapabilirsiniz ) pişen çorbaya en son tuzunu atıp, altını kapatın.
  • Ufak tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip, nane ve toz biberi kızdırıp çorbaya ekleyip karıştırın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰
  • Not:Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin 👍 Tuzunu en son atın

Nescafeli, Çaylı, Bol Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Nescafeli, Çaylı, Bol Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı (margarinde olur)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük boy)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket 3ü 1 arada
  • 1 tane yumurta (beyazı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı kuru çay
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta beyazı
  • 1 su bardağı hafif irice kıyılmış ceviz

    Nescafeli, Çaylı, Bol Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup, karıştırın.
  • Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
  • Önce yumurta akına sonra cevize batırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeler servise hazır. Şifa olsun.

Havuç Salatası Tarifi

 

Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı mısır
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 4-5 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Zeytinyağı

    Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları rendeledikten sonra kapya biber ile 5 dk kavuşuyoruz (ben yağ koymadım)
  • Soğuması için beklerken, tursuları ve dereotunu doğuyoruz.
  • Daha sonra havuç, kapya biber, turşu, mısır ve dereotunu bir kaba alıyoruz.
  • Diğer tarafta 1 diş sarımsağı ezip yoğurt, mayonez ve tuz ile karıştırıyoruz.
  • Hepsini birleştirdikten sonra servis edeceğimiz kaba alıp, üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz. Afiyet olsun

20 Mart 2023 Pazartesi

Basit Yöntemle Tavada Kat Kat Katmer Tarifi

 

Basit Yöntemle Tavada Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Aralarına sürmek için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Basit Yöntemle Tavada Kat Kat Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ,ılık su ,tuz ve un karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur ( hamurun kıvamının pürüzsüz olması için toparlandıktan sonra zemine alarak güzelce yoğurabilirsiniz )
  • Toparlanan hamur 8 eşit parçaya bölünerek her bir beze hafif unlanır ve yuvarlak bezeler oluşturulur.
  • Tepsiye yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip yuvarlanan bezeler tek tek tepsiye alınıp alt üst edilerek tepsideki sıvı yağa bulanır.
  • Üzeri streç filmle kapatılıp oda sıcaklığında 15 dk dinlemesi için bekletilir. Bu arada tereyağı eritilir her bir beze elde incelterek diktörtgen şeklinde hafif uzunlamasına açılır ve eritilen tereyağdan bir yemek kaşığına yakın açılan hamurun üzerine dökülerek elle dağıtılır.
  • Hamurun bir ucundan başlayarak rulo şekli verilir rulonun bir ucundan başlayarak gül şeklinde sarılıp tepsiye alınır.
  • Üzerine streç film kapatılıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir ( akşamdan hazırlayıp bir gece buzdolabında dinlendirirseniz hem ertesi gün için kolaylık olmuş olur hem de hamur daha güzel açılır)
  • Dinlenen hamur hafif un serpilen zemine alınarak merdaneyle çok bastırmadan pasta tabağı boyutunda açılır
  • Tava orta ateşte ısıtılır.
  • Hamur tavada altı kızardıktan sonra ters çevrilir ve tavada kalan tereyağından fırça yardımıyla pişen yüzeye sürülür.
  • Diğer tarafta kızardıktan sonra servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis edilir.

5 Dakikada Sıvıyağlı Az Malzemeli Poğaça Tarifi

 

5 Dakikada Sıvıyağlı Az Malzemeli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım kase kaşar peyniri ya da tuzsuz beyaz peynir
  • Avuç içi kadar ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

    5 Dakikada Sıvıyağlı Az Malzemeli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ,sıvı yağ ve tuz çırpma teliyle karıştırılır .
  • 3 su bardağı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve peynir eklenerek hamur toparlanır.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir.
  • 1 adet yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir 👌

Airfryer Çatlak Patates Tarifi

 

Airfryer Çatlak Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet bebe patates (400g)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (50ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Servis için;

  • Yoğurt
  • Frenk soğanı

    Airfryer Çatlak Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaseye tuz, kekik, sarımsak tozu, toz kırmızı biber ve karabiber alalım.
  • Üzerine zeytinyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Bebek patatesleri uygun bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su eklendikten sonra haşlayalım. 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
  • Haşlanan patateslerin üzerlerine sıcakken bardağın taban kısmı ile bastıralım ve çatlayıp yayılması sağlayalım.
  • Tüm patateslere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine fırça yardımıyla hazırladığımız baharatlı karışımdan sürelim.
  • Daha sonra patateslerimizi airfryer’ın haznesine alarak manuel ayarda, 180°C de 10 dakika pişirelim.
  • Dilerseniz patateslerin üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek dilerseniz de yanında çırpılmış yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

En Az Malzemeyle Gerçek Magnolia Lezzeti Tarifi

 

En Az Malzemeyle Gerçek Magnolia Lezzeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema
  • 200g bebe bisküvisi
  • 1 çay bardağı fındık
  • Çilek

    En Az Malzemeyle Gerçek Magnolia Lezzeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize süt, nişasta, un, yumurta sarısı ve 1 şekeri alarak  çırpma teliyle karıştıralım ve göz göz olup koyu kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  • İstediğimiz kıvama gelen muhallebimizi ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım. Üzerinin kuruyup kabuklaşmaması için üzerini muhallebiye değecek şekilde streçleyelim.
  • Muhallebimiz soğuduktan sonra mikser ile çırpalım ve içerisine vanilya ile kremayı da ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra bebe bisküvisi ve fındığı rondodan geçirelim.
  • Ben magnoliamı çilekli hazırlayacağım. Bunun için besin değerlerini koruması ve daha uzun süre taze kalması için taze tutanda muhafaza ettiğim çileklerimi dilimliyorum.
  • Kuplarımızın tabanına ilk önce bisküviden yerleştirelim. Daha sonra üzerine muhallebimizden 2-3 kaşık koyalım.
  • Tekrardan üzerine bisküvi koyarak çilekleri dizelim ve tekrar muhallebi koyalım.
  • En üstü de tekrar bisküvi ile kapattıktan sonra magnolialarımızı çilek ve toz fıstık ile süsleyelim. Dilerseniz daha farklı şekilde de süsleyebilirsiniz.
  •  Çok daha lezzetli olması için en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra magnolialarımızı servis edelim. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç (3 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 çay bardağı konserve mısır

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlar sıvı yağ ile çok iyi yumuşayıncaya kadar karıştırılarak sotelenip soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan havuçlara mısır ve ince doğranmış köz biber eklenip karıştırılır.
  • Sosu için kalan malzemeler ayrı bir kaseye alınıp karıştırılıp havuçların üzerine dökülerek karıştırılır.
  • Servis tabağına alınarak ceviz ve kuru naneyle süsleyip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Fırında Çıtır Karnabahar Tarifi

 

Fırında Çıtır Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (Ya da 3 diş sarımsak)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 şişe maden suyu
  • 1 kg karnabahar

    Fırında Çıtır Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, galeta unu, mısır unu, sıvı yağ, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, zerdeçal, karabiber, tuz ve maden suyunu koyup karıştırıyoruz.
  • 1 kg karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Eğer karnabaharı yarım kilo kullanırsanız malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz.
  • Küçük karnabahar parçalarını sosa batırarak fırın tepsisine diziyoruz.
  • 200°c fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Pratik Salçalı Un Çorbası Tarifi

 

Pratik Salçalı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 6 su bardağı su (tavuk suyu ya da bulyon da kullanabilirsiniz)

    Pratik Salçalı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı tencereye alınır. Üzerine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Kokusu çıkınca salça eklenir ve salçanın da kokusu çıkana kadar kavrulur. Ocağın altı kısılır. Üzerine yavaş yavaş su eklenir. Su eklerken hızlı şekilde çırpıcı ile karıştırılarak topak olması engellenir.
  • Daha sonra baharatlar, ezilmiş sarımsak ve tuz eklenir. Kaynadıktan 2 dakika sonra kapatılır.