13 Nisan 2023 Perşembe

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Soğuk su (üzerini geçecek kadar)
  • Sıvı yağ
  • Domates sosu

Köftesi için;

  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız ve uç kısımlarını kestiğimiz patlıcanları çöp şişlere geçirelim.
  • Ardından spiral bir şekilde kesik atalım.
  • Geniş bir kaba alarak üzerine su ve tuz ekleyelim. Ardından acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi alarak güzelce yoğuralım.
  • Patlıcanların arasındaki boşlukları hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım.
  • Domates sosunu airfryer haznesine alalım.
  • Üzerine hazırladığımız patlıcan kebaplarını yerleştirelim.
  • Son olarak fırça ile üzerlerine sıvı yağ sürelim ve 180 °C’de 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcan kebaplarımız servise hazır. 

Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi

 

Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 fincan pirinç (türk kahve fincanı)
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 1 paket vanilya

Fırın tepsisine ekleyip pişirmek için;

  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım limon (dilim şeklinde)
  • 1 litre sıcak su

Üzeri için;

  • Fındık veya ceviz

    Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yıkanmış pirinci ve suyu alalım.
  • Pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Haşlanan pirince sütü ilave edip karıştıralım.
  • Ardından karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Bir kapta nişasta ve yumurta sarısını bir miktar su ile tamamen çözülünceye kadar karıştıralım.
  • Şeker oranını dilediğiniz gibi azaltıp, arttırabilirsiniz.
  • Kaynayan süte toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Şeker eridikten sonra hazırladığımız nişastalı karışımı azar azar ekleyerek karıştıralım.
  • Yaklaşık 6-7 dk. Kaynadıktan ve hafifçe koyulaşmaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • Sütlacımızı ısıya dayanaklı fırın kaplarına üzerlerinde 1 – 1,5 cm boşluk kalacak şekilde dolduralım.
  • Tatlılarımızı fırın tepsisine yerleştirelim ve fırın tepsimizin tabanını kaynamış su ile dolduralım.
  • Tepsimizin boş kalan taban kısmına 2-3 parça limon dilimi ve bir, iki adet çubuk tarçın ekleyelim (olmasa da olur☺️)
  • Üst tarafı ısıtılmış fırında pişirilecek. Önceden ısıttığımız 🤒 220 derece fırında yaklaşık 40-50 dk. pişirelim.
  • Fırından çıkan fırın sütlacımızı soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden kolay gelsin.
  • Not:Fırını alt üst tarafını aynı anda açmayalım sütlaçlarda tekrardan bir kaynama olacağı için tepsi içine taşacaktır.

Patlıcan Ezme Tarifi

 

Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan (minik minik doğrayın)
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Avuç dolusu maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

    Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çatalla batırın, yağlı kağıtlı tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika közleyin.
  • Domatesleri fırındaki patlıcanların yanına ekleyin ve daha 35 dakika közleyip, fırından alın.
  • İlk sıcaklığı gidince patlıcanları ortadan kesip, içini kaşıkla çıkartın. Domateslerinde kabuğunu soyun ve patlıcanla birlikte ince kıyın.
  • Bir tavada zeytinyağında soğanı, sarımsağı kavurun. Patlıcan-domates ezmesini ve baharatlarıda ekleyip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Limon suyunu ve maydanozuda ekleyip, karıştırıp, servis edin.

Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi İçin Malzemeler

Kekikli tavuğun marinesi için;

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 silme yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş ince ince rendelenmiş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası

Tavuğu pişirirken;

  • Tavaya bir miktar zeytinyağı
  • 150 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Makarnası için;

  • Haşlama suyuna sıvı yağ
  • 1 paket penne makarna
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Makarnanın kreması için;

  • 50 ml sıvı krema
  • 2 çay kaşığı kuru fesleğen

Salatası için;

  • Kıvırcık
  • Domates
  • Havuç
  • Marul
  • Mısır (isteğe bağlı olarak çeşitlendirilebilir)

    Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 600 gram tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve uygun bir kaba alın.
  • Daha sonra 1 silme yemek kaşığı kekiği, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı yoğurtu, 1 diş ince ince rendelenmiş sarımsağı ve biraz zeytinyağını da ekleyin.
  • Tüm malzemeler tavukla karışana kadar karışımı hızlıca karıştırın. Son olarak 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip karıştırın.
  • Tavuğu marinesi için en az 3 saat dinlendirin. Mümkünse zamanınız varsa marine işlemini 1 gece yapmanız çok daha iyi olacaktır.
  • Daha sonra uygun bir tavaya yeterli miktarda zeytinyağı ekleyip kızdırın.
  • Ardından marinesi tamamlanan tavuğu da ekleyip karıştırın. Bu adımda ocağın altını çok açmadan tavuğu pişirmeye başlayın.
  • Ara ara tavuğu karıştırarak tüm yüzeyinin şişmesini sağlayın. Bu sayede tavuğun suyu içinde kalacak suyunu bırakmayacak ve daha yumuşak olacaktır.
  • Makarnası için uygun bir tencereye su koyup kanatın.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyin ve ardından 1 paket penne makarnayı ekleyin ve makarnayı karıştırın.
  • Daha sonra haşlama suyuna 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1. 5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın.
  • Zerdeçal makarnanın daha sarı olmasını sağlayacaktır.
  • Bu da tavuk dünyasının menüsünde bulunan makarnaların rengiyle aynı renkte makarna elde etmenizi sağlar.(Zerdeçal eklemekten çekinenler varsa buna da açıklık getirmek istiyorum. zerdeçal makarnaya sadece rengini veriyor. Ne kokusu ne de tadını etkilemiyor.)
  • Tavukları da ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra pişmeye yakın tavuklara 150 mililitre sıvı krema ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyin. Tavukların rengi için bu adımda salça miktarını dilediğinizce arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Kalan kremayı da haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz makarnaya ekleyin ve karıştırın.
  • Son olaraksa makarnaya 2 çay kaşığı kuru fesleğen ekleyin. Fesleğen eklemekse tamamen isteğinize bağlı.
  • Servis tabağına aldığınız tavuğun yanına makarnayı makarnanın yanınaysa istediğiniz malzemeleri kullanarak hazırladığınız salatayı ekleyin.
  • Gerçekten bu menü hem çok lezzetli hem de çok kolay

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • 8-9 su bardağı sıcak su yarısını et suyu da kullanalabilirsiniz 

    Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye önce ince doğranmış soğanları ve sarımsakları alalım, sıvı yağ ve tereyağı ekleyip hafif soteleyelim.
  • Salçayı ilave edelim, yıkamış olduğumuz bakliyatları ekleyelim karıştıralım, üzerine baharatları ve tuzu ilave edip sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısak ateşte pişmeye bırakalım, ben bir iki tur blenderdan geçirdim pirinç ve bulguru çok ezmeden isteğe göre yapabilirsiniz.
  • Eğer suyunda çok koyulma olursa kaynar su ilave ederek ayarlayabilirsiniz 

Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi

 

Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un + 2 yemek kaşığı unla hamuru toparlıyoruz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzerine sürmek için harcı;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 çay kaşığı pekmez

Kızarması için üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam

    Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabımızın içerisine un tuz ve mayayı alıp iyice karıştırıyoruz daha sonra ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave edip, yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yoğurdukça kıvamına bakarak 3 su bardağı suyu hepsini kullanmış oluyoruz sizler yine de kıvamını kontrol ederek suyun miktarını ayarlayın arkadaşlar.
  • Daha sonra hamurumuzu tezgaha alıp 2 yemek kaşığı un serperek toparlayıp tekrardan yoğuruyoruz yoğurma kabımıza geri alıp üzerini streçle örtelim, bir bez örtüp mayalandırmaya bırakalım.
  • Hamurumuz mayalanırken diğer yandan üzerine kullanacağımız harcı hazırlayalım harcımız için derin bir kasenin içerisine un su ve pekmezi alıp, iyice çırpalım, harcımızı kenara bırakalım.
  • Üzerine kızarması için yumurta ve yoğurdu da çırpalım bir kenara bırakalım.
  • Arkadaşlar şimdi sırada mayalanan hamurumuza pide şeklini vermeye geldi öncelikle hamurumuzu toparlayalım.
  • Daha sonra iki eşit bezeye ayıralım bezelerimizi bir tepsinin üzerine alıp üzerini örtelim yaklaşık 10 dakika mayalandıralım.
  • Daha sonra mayalanan bezelerimizi hazırladığımız unlu harcımızdan 3 yemek kaşığı dökerek elimizle güzelce açalım, dilediğimiz şekli verelim.
  • En son üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu sürelim isteğe bağlı susam veya çörek otu serpelim ikinci bezemize de aynı işlemi uygulayalım.
  • İlk 15 dakika 180 derecelik fırında pişirelim daha sonra 200 dereceye çıkarıp tamamen üzeri kızarana dek pişirelim yaklaşık benim pidelerim 35 dakikada pişti.
  • Arkadaşlar evi saran mis kokusuyla pidelerimiz iftara hazır

Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi

 

Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 8,5-9 çay bardağı un

Kıymalı sos için;

  • 600 gram dana kıyma
  • 8 yemek kasığı zeytinyağı
  • 40 gram tereyağı
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kasığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 409 gram domates konservesi
  • 2 yemek kasığı domates salçası

Üzerine;

  • 400 gram domates konservesi
  • 450 gram kaşar rendesi
  • Mantar

    Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; maya ve şeker ılık süt ve su ile eritilir, zeytinyağı ve sirke eklenerek karıştırılır.
  • Tuz ve un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve üzeri kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırılır.
  • Kıyma sosu için; diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ve soğan eklenerek, soğanların biraz yumuşaması sağlanır.
  • Baharat, tuz, salça ve domates konservesi eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika sonra kenara alınır.
  • Mayalan hamur 16 parçaya bölünür ve merdane yardımı ile 15 cm uzunluğunda açılır.
  • Hamurun üzerine domates konservesi, daha sonra kaşar rendesi ve kıyma harcı konarak mantar doğranır.
  • Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında kızarana kadar pişirilir.