11 Mayıs 2023 Perşembe

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase mantar (konserve veya taze)
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr makarna (ben fettucine kullandım, farklı çeşit de olur)
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü julyen şeklinde doğrayalım. Dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz nasıl tercih ederseniz.
  • Soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Son olarak mantarlarımızı da doğrayalım.
  • Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim.
  • Makarnalarımızı da ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız tavukları ekleyerek sotelemeye başlayalım. Mümkün olduğunca yüksek ateşte sürekli tavukları karıştırarak hızlı bir şekilde soteleyelim. Böylelikle tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
  • Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıklarında doğradığımız soğan ve mantarları da ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Malzemeler güzelce kavrulduğunda sıvı kremayı ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra karabiber, kekik, tuz ve parmesan peynirini ekleyelim. Tüm malzemeleri tekrardan karıştıralım.
  • 1-2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Haşlanmış makarnaları ilave ederek nazikçe karıştıralım.
  • Makarnalarımızı sıcağıyla servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Çıtır Çıtır Nefis Kabak Kızartması ( Sodalı ) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Nefis Kabak Kızartması ( Sodalı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 veya 3 adet kabak
  • 2 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı soda (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Servisi için:

  • Yoğurt sosu veya domates sosu

    Çıtır Çıtır Nefis Kabak Kızartması ( Sodalı ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp kurulayın. Baş ve uç kısmını kesin. Fotoğraftaki gibi ince uzun olacak şekilde dilimleyin.
  • Derin bir kaba un, soda, kabartma tozu, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı alıp iyice çırpın.
  • Dilimlenmiş kabakları bu sosa iyice bulayıp kızgın yağa aralıklı dizin. (Pişerken kabaracağı için sıkışık dizerseniz birbirine yapışır onun için aralıklı dizmeye özen gösterin. )
  • Orta ateşte her iki yüzünü de iyice kızartıp servis tabağına alın. Yoğurt sosuyla veya domates sosuyla servis edin.

Sıcacık Ve Lezzetli Ev Yapımı Domates Çorbası Tarifi

 

Sıcacık Ve Lezzetli Ev Yapımı Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet domates (Dilerseniz konserve de kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 yemek kaşığı acı sos (İsteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 50 gram kaşar peyniri rendesi

    Sıcacık Ve Lezzetli Ev Yapımı Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 6 adet domates (Dilerseniz konserve de kullanabilirsiniz), 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet közlenmiş kapya biber, 2 yemek kaşığı acı sos (isteğe bağlı) ve 2 diş sarımsağı karıştırarak kavuralım.
  • Tüm malzeme piştiğinde blend edelim.
  • 200 ml krema, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ilave edip 5 dk daha kısık ateşte kaynatalım.
  • Üzerine kaşar peyniri ve kruton ekleyip servis edebilirsiniz 

Fırında Tavuk But Tarifi

 

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 30 gram parmesan peyniri (Üzeri için)

    Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet tavuk butu yıkayıp havlu kağıt ile kurutalım.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı bal, karabiber ve tuz ilave edip yarım saat dinlendirelim.
  • 2 adet patatesi halka halka dilimleyip, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım.
  • Borcamın tabanına patatesleri dizelim ve üzerine de tavukları ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
  • Fırından aldığımız tavukların üzerine 30 gram parmesan peyniri rendeleyelim ve servis edelim.

Mini Misket Kurabiye Tarifi

 

Mini Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 su bardağı kadar un

    Mini Misket Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un haricinde tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Unu kontrolü ekleyelim iyice yoğuralım.
  • Misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derecede 30 dk kızarana kadar pişirelim. 

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt

Bardak ölçümüz 200 ml 

Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce yumurta ve şekerimizi köpük olana dek çırpalım.
  2. Süt,kabartma tozu, unumuzu dökelim pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  3. Pankek hamurunu pankek aparata dökelim.
  4. Yapışmayan tavaya az yağ gezdirelim.
  5. Pankek hamurumuzu 1 dakika önlü arkalı pişirelim.

Makaron Tarifi

 

Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gram oda sıcaklığında yumurta akı
  • Bir çimdik tuz
  • 80 gram toz şeker
  • 100 gram celal usta marka nişastasız pudra şekeri
  • 100 gram badem unu
  • Gıda boyası

İç dolgusu için:

  • 70 gram krema
  • 200 gram sütlü çikolata

    Makaron Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç dolgu için:kremayı uygun bi tavaya alıp kenarlarından hafif kaynayana kadar ısıtıyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp çikolatayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çikolataları eritip dolaba kaldırıyoruz.
  • Yumurta oda ısısında olmalı.
  • Badem unu ve pudra şekerini iki kez elekten geçiriyoruz.
  • Yumurta akını çırpmaya başlıyoruz,toz şekeri 3 seferde ekleyip katı bi mereng elde ediyoruz.
  • En az 6-7 dk çırpmak gerek.
  • Gıda boyası tercih ederseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığımız merenge elediğimiz badem unu ve pudra şekeri karışımını iki seferde ekliyoruz.
  • Merengi söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Spatula ile kopma olmadan 8 çiziyosa karışım olmuş demektir.
  • Fırın tepsisine su kapağı büyüklüğünde sıkıyoruz.
  • Sonra alttan tepsiye vuruyoruz ki hava kabarcıkları gitsin.
  • Tepside 20-30 dk üzerinin kuruması için bekletiyoruz.
  • Hafif parmak ucuyla dokunduğunuz da makaron elinize yapışmıyorsa pişmeye hazırdır.
  • 150 derece önceden 10 dk ısıttığımız fanlı fırında 14-15 dk pişiriyoruz.
  • Pişen makaronları soğuyan kadar asla ellemiyoruz parçalanır.
  • Soğuyan makaronların arasına çikolata sıkıp kapatıyoruz.
  • 3-4 saat dolapta dinlendirip servis ediyoruz. Dilerseniz buzluğa atıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Patatesli Simit Börek Tarifi

  

  • 1 saat 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
  •  

Patatesli Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 4 tane patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gr kıyma (arzuya bağlı kımasızda güzel olur ben koydum)
  • Bir tutam maydanoz

İçine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un

    Patatesli Simit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Una malzemeleri koyup orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım. Bezeler yapıp dinlendirelim.
  • Bir miktar dinlenen hamurumuzu el büyüklüğünde açıp aralarını bolca unla karışık nişasta ile unlayalım. Tekrar yarım saat kadar dinlendirelim.
  • İç harcın yapımı.Patateslerimizi küçük küçük küp şeklinde veya rendeleyelim.
  • Kuru soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım patateslerimizi ekleyip bir dakika kadar onları da kavurup ocaktan alalım maydanozunu ve arzu ettiğimiz baharatlar varsa ekleyelim.
  • İç harcını soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurumuzu mutfak tezgahının üzerine koyup tekrar unlayarak açalım. İster ikişer ister birer çok kolay ve çabuk açılacaktır dinlendiği için.
  • Açtığımız yufkamızın her tarafını iyice yağlayalım. Ortadan keselim.
  • Kestiğimiz uzun kısmına harcımızdan uzunlamasına koyalım. Rulo yapıp ortadan ikiye keselim yuvarlayarak bir ucunu diğer ucun içine koyarak tepsiye dizelim.
  • Diğer bezelerimizi de bu şekilde yapalım. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • 200 derecelik fırında alt üst iyice kızarana kadar yarım saat kadar pişirelim(ben bu malzemelerle farklı şekillerde de 3 tepsi börek yaptım. Malzeme fazla gelirse bunun yarı ölçüsüyle bir tepsi yapabilirsiniz. )

Patlıcan Oturma Tarifi

 

Patlıcan Oturma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Salçalı sosu için:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 su bardağı su

    Patlıcan Oturma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup, kalın halkalar halinde kesip, tuzlu suda 15 dk beklettin ve sonrasında arkalı önlü kızartın.
  • Aynı tavanın içerisine, soğanı, sarımsağı ve biberleri soteleyip, üzerine kıymanızı alın ve kıymalar kendini bırakıncaya kadar kavurun.
  • Ardından biber salçası, domates rendesi ve baharatları ekleyip az daha kavurun.
  • Ocaktan almaya yakın, doğranmış maydanozu da ekleyerek, karıştırıp ocaktan alın.
  • Kızarmış patlıcanların ortalarını, iç harç ile doldurun.
  • Bütün patlıcanların dolma işlemi bittikten sonra, üzerine domates ve biber dilimleri ekleyin ve salçalı sos yapıp üzerine gezdirin.
  • 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Dilerseniz, fırından çıkmaya yakın, üzerine kaşar koyup erimesini sağlayın.