Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase mantar (konserve veya taze)
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr makarna (ben fettucine kullandım, farklı çeşit de olur)
- 200 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (tercihe bağlı)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için;
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü julyen şeklinde doğrayalım. Dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz nasıl tercih ederseniz.
- Soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Son olarak mantarlarımızı da doğrayalım.
- Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim.
- Makarnalarımızı da ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız tavukları ekleyerek sotelemeye başlayalım. Mümkün olduğunca yüksek ateşte sürekli tavukları karıştırarak hızlı bir şekilde soteleyelim. Böylelikle tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
- Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıklarında doğradığımız soğan ve mantarları da ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Malzemeler güzelce kavrulduğunda sıvı kremayı ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra karabiber, kekik, tuz ve parmesan peynirini ekleyelim. Tüm malzemeleri tekrardan karıştıralım.
- 1-2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
- Haşlanmış makarnaları ilave ederek nazikçe karıştıralım.
- Makarnalarımızı sıcağıyla servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.