Fırında Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (500 gr)
Haşlamak için;
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
Sosu için;
- 2,5 su bardağı yoğurt (500 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 50 gr tereyağı
Fırında Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırında soslu makarna için öncelikle kalem makarnayı kaynamış tuzlu suda haşlayalım. Makarnaları paketin arkasında yazan süreye göre haşlayabilirsiniz.
- Makarnalar haşlanırken sosu için uygun bir kaseye yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ilave ederek güzelce çırpalım.
- Haşlanan makarnalarımızı ocaktan alarak suyunu süzelim ve kullanacağımız fırın kabına boşaltalım. Ben bu tarifte 24 cm x 32 cm boyutlarında fırın kabı kullandım.
- Üzerine tereyağını küçük küpler halinde kesip, her yerine eşit bir şekilde koyalım.
- Yoğurtlu harcın hepsini makarnanın üzerine dökelim ve güzelce yayalım.
- En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Ardından makarnamızı önceden ısıtılmış 200 °C fırında, alt üst fansız ayarda üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda üzeri nar gibi kızaran fırında soslu makarnamız servise hazır.