21 Mayıs 2023 Pazar

Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Mantarlı sos için;

  • 350 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet tatlı yeşil biber
  • 1 paket krema (200 ml)
  • yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini ikiye yada üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ilave ederek karıştırın. Kızgın bir tavada tavukları arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızartmış olduğunuz tavukları fırın tepsisine koyun. Aynı tavanın içerisinde tereyağını atıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun.
  • Mantarları da ekleyerek hafif diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak yarım çay bardağı suya nişastayı karıştırın ve ilave edin.
  • Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tepsiye düzdüğümüz tavukların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Kağıtta Tavuk Tarifi

 

Kağıtta Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet göğüs fileto
  • 2 adet soğan
  • 4 adet patates (Patatesleri tuz ve baharat ile tatlandırın)
  • 100 gr kaşar peyniri

Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 dış rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Köri

Üzeri için

  • Dereotu

    Kağıtta Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini yıkayıp,videodaki göründüğü gibi kesin.
  • Yağlı kağıttan bir kayık şekli oluşturun.
  • İlk olarak tuzlayıp baharatladığınız patatesleri,ardından yarım ay şeklinde doğranmış soğanları,son olarak ta tavuğu yerleştirin.
  • Bir kaseye sos için tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra tavukların üzerine fırça yardımı ile bolca sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Pişen yemeğinizi fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar 5 dakika kadar fırına gönderin.
  • Servis ederken üzerlerine dereotu ilave edin.

Dilimleme Kızartma Yok! Çıtır Patates Cips Tarifi

 

Dilimleme Kızartma Yok! Çıtır Patates Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 küçük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 kahve fincanı su
  • Tuz

    Dilimleme Kızartma Yok! Çıtır Patates Cips Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesi küp küp doğrayıp, tencereye alalım. Üzerini geçecek miktarda su ekleyip ocağa alalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri mutfak robotuna alalım. Üzerine 1 küçük soğan ekleyelim. 1 fincan suyu da ekleyip püre kıvamını alana kadar çekelim.
  • Eğer kıvamı çok katı gibiyse 1 fincan daha su ekleyip tekrar çekelim (ben ekleme yaptım) bu karışımı geniş bir kaba alıp üzerine nişasta, tuz ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
  • Bu karışımı sıkma torbasına alalım. Ucunu küçücük kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde aralıklı olacak şekilde sıkalım.
  • Üzerine bir yağlı kağıt daha kapatıp bardağın alt kısmıyla hafifçe bastırarak inceltelim ve bu şekilde fırına verelim.
  • Aynı anda iki tepsiyi de fırına koyabilirsiniz. 140 derece fanlı fırında 45 dk pişirilir. Ya da 140 derece fanlı fırında 15 dakika sonrasında fırını 110 dereceye düşürüp, 30 dakika da o şekilde pişirebilirsiniz iki türlü de aynı sonucu alıyorsunuz.
  • Pişme süresi tamamlandığında üzerindeki yağlı kağıdın kolayca ayrıldığını göreceksiniz. Mis gibi sağlıklı, kızartmadan çıtır çıtır pringles tadında incecik cipslerimiz hazır. Azıcık malzeme ile 5-6 tepsi elde ediliyor. 

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

 

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 4 su bardağı kadar un (kontrollü)

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

    Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine unu döküp, havuz oluşturun.
  • İçerisine margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, toz şeker, kabartma tozu, tuz un ilave edip,güzelce yoğurun.
  • 16 bezeye ayırın,bezelere elinizle bastırıp ortalarına çukur oluşturun.
  • Çukurlara peynirli harcı yerleştirip kapatın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin

Tahinli Tavuk Göğsü Tatlısı (Favoriniz Olacak Lezzet) Tarifi

 

Tahinli Tavuk Göğsü Tatlısı (Favoriniz Olacak Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt

Piştikten sonra;

  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı tahin

Üzeri için;

  • Tarçın
  • Çilek
  • File badem (kullandım sevdiğiniz gibi yapabilirsiniz)

    Tahinli Tavuk Göğsü Tatlısı (Favoriniz Olacak Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağı tencerede eritiyoruz üzerine un ve toz şeker ekleyip, 2 dakika kısık ateşte kavuruyoruz, sütü yavaş yavaş devamlı karıştırarak ilave edip, topak olmadan fokurdayana kadar pişiriyoruz.
  • Kıvam alınca ocaktan alıp, vanilya ve tahin ilave ediyoruz iyice karıştırıyoruz.
  • Ocakta 2 dakika daha pişirip kaselere pay ediyoruz, üzerine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
  • Not:tahini yoğun sevenlerdenseniz 1 çay bardağı da kullanılabilir.

Rokalı Kaşık Salatası Tarifi

 

Rokalı Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 avuç dolusu roka
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet uzun boy veya adet adet küçük boy salatalık
  • 4 adet domates
  • 1 avuç dolusu ceviz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı sumak

    Rokalı Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemelerimizi güzelce yıkayalım.
  • Salata malzemelerini minik minik doğrayalım.
  • Karıştırma kabına alalım ve diğer malzemeleride ekleyip güzelce karıştıralım.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş kuru soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet büyük domates
  • Yarım limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Dolmalık biber

Sos için

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Sıcak su
  • Tuz

    Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ ve soğanı kavurup salçayı ekliyoruz.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip bir iki tur karıştırıyoruz.
  • Baharatlar ,domates,maydonoz ve limon suyunu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Dolmalık biberlerin saplı kısımları çıkarın ve iç çekirdeklerini boşaltın.
  • Kürdan ile delikler açın (suyun birbirinin içerisine girip pirinçlilerin güzel pişirmesi için )
  • İç pilavı biberlerin yarısına biraz geçecek kadar doldurun çok bastırmayın pirinçler rahatça şişe bilsin.
  • Üzerine bir domates ile kapatın ve fırın kabına dizin.
  • Sos için ;salça ,tuz,yağ ve sıcak suyu karıştırıp sosu biberlerin yarısını biraz geçecek şekilde dökün.
  • Fırın kabının büyüklüğüne göre bir miktar az bir şey değişebilir.
  • Yağlı kağıdı ıslatın ve biberleri üzerini kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200° alt üst ayar fırına verin ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Arada fırını açıp suyunda biberin üzerine gezdirin.
  • Son olarak üzerindeki yağlı kağıdı alın ve biberler kızarana kadar 15- 20 dakika daha pişirin.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuksuyu
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağını alıyoruz ,üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz.
  • Üzerine ince küçük dilimlenmiş kabakları ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz üzerine unu ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra üzerine tavuk suyu, suyu ve tuzu ekliyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Blenderdan pürüzsüz olana kadar geçiriyoruz. Üzerine baharatları suyu az geldiyse biraz suyu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • Tereyağda kızdırdığımız kırmızı toz biber ve pulbiberi üzerine gezdirip servis ediyoruz.

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi

 

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr kuşbaşı dana eti
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 litre sıcak su

    All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye yapmak için öncelikle All-in-One-Cooker’ı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
  • Bu sırada haznesine sıvı yağı kuş başı doğranmış dana etini alarak etlerin rengi değişene kadar karıştırarak soteleyelim.
  • Üzerine doğranmış soğan, kırmızı biber, domates salçası, biber salçası, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından üzerine 1 gece öncesinden ıslattığımız ve suyunu süzdüğümüz fasulyeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyerek kapağını kapatalım ve 20 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
  • Sürenin sonunda kuru fasulyemiz servise hazır.