24 Mayıs 2023 Çarşamba

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 dal taze soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

    Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnayı tuzla birlikte haşlayalım. Haşlanan makarnayı süzelim. Karıştırma kabının içine makarnayı dökelim.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ince ince kıyıp, makarnanın üzerine ekleyelim sıvı yağ nar ekşisi ve tuz da ekleyip salatamızı harmanlayalım.
  • Servis tabağına döküp servis edelim.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi (262 gr)
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Üzerinin sosu için:

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Frambuazlı cheesecake’in tabanı için rondoya yulaflı bisküvilerimizi ve fındığı alarak çalıştıralım.
  • Un formuna gelen bisküvilerimizi uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  • 24 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim ve fazlalıklarını makasla keselim.
  • Hazırladığımız bisküvili harcı kalıbın tabanına yayalım ve kaşığın arkası ile bastırarak sıkışmasını sağlayalım.Ardından kremayı hazırlayana kadar buzdolabına kaldıralım.
  • Kreması için uygun bir kap içerisine labne peyniri alalım ve mikser ile güzelce çırpalım.
  • Üzerine çırpılmış sıvı kremayı ve toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Ardından bir yandan kremayı çırparken diğer taraftan sırayla yumurtaları ilave edelim. Eğer yumurtalarınız küçükse içerisine 1 yumurta sarısı daha ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak un ve vanilyayı da ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Kelepçeli kalıbımızın dıştan kenarlarını alümünyum folyo ile kapladıktan sonra bisküvilerin üzerine hazırladığımız kremayı boşaltalım.
  • Ardından önceden ısıtılmış 160° C fırında 60 dakika pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kapta su koyarsanız üzerinin çatlamasını engellemiş olursunuz.
  • Frambuaz sosu için uygun bir sos tenceresine frambuazları alalım.
  • Üzerine şeker ve suyu ekleyerek pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırarak nişastanın çözünmesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız nişastayı sosumuzun üzerine dökerek karıştıralım.
  • Sosumuz kıvam alıp koyulaştıktan sonra üzerine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Pişen ve 1 saat kadar dinlendirdiğimiz cheesecake’imizin üzerine hazırladığımız frambuaz sosunu gezdirelim.
  • Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Çilekli Cocostar Topları (Hafif Atıştırmalık) Tarifi

 

Çilekli Cocostar Topları (Hafif Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram hindistan cevizi
  • 4,5 adet çilek
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için

  • Beyaz çikolata

    Çilekli Cocostar Topları (Hafif Atıştırmalık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hindistan cevizini kaba alıyoruz.
  • Üzerine bal, eritilmiş tereyağ ve ezilmiş çilekleri alıp hepsini karıştırıyoruz.
  • Elimize alıp hafif hafif bastırarak şekil veriyoruz.
  • Yuvarlakken çok hızlı yapmayalım yoksa dağılır.
  • Hepsine şekil verdikten sonra buzlukta yarım saat bekletiyoruz.
  • Çıkarıp benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz.
  • Buzdolabının normal bölümünde yarım saat dinlendirip, servis ediyoruz 

Soya Soslu Tavuk Tarifi

 

Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kemiksiz tavuk pirzola
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acısız)
  • yarım çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı soya sosu

    Soya Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soya soslu tavuk için öncelikle tavuk pirzolayı iri iri doğrayalım ve geniş bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce sosa bulanan tavukların üzerini kapatalım ve yaklaşık 2 saat kadar marine olması için dinlendirelim. Eğer zamanınız yoksa marine etmeden de devam edebilirsiniz.
  • Diğer taraftan soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri de iri iri doğrayalım.
  • Uygun bir yapışmaz tavayı ocağa alalım ve kızdıralım. Daha sonra marine ettiğimiz tavukları tavaya aktaralım.
  • Tavukları tavanın tabanına eşit bir şekilde yaydıktan sonra yüksek ateşte pişirelim. Tavukları yüksek ateşte pişirdiğinizde sulanmayacak ve lokum gibi pişecektir.
  • Bir yüzeyi kızaran tavukları maşa yardımıyla çevirelim ve diğer yüzeyinin de kızarmasını sağlayalım.
  • Tavuklarımız güzelce kızardıktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ve soğanı ilave edelim.
  • Karıştıralım ve bir kaç dakika daha birlikte kavuralım.
  • Biberler ve soğanlar hafifçe diriliğini kaybettiğinde soya sosunu tavukların üzerine gezdirelim.
  • Ocağı kısık ateşe alalım ve 1-2 dakika daha pişirelim. Soya sosu tuzlu olduğu için ben bu tarifte ekstra tuz kullanmadım ancak siz tuzu azaltılmış soya sosu kullanacaksanız damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
  • Güzelce pişen soya soslu tavuğumuz servise hazır. 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi

 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

    Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföyleri ortadan keselim.
  • Ardından her milföyün ortasına sürülebilir çikolatadan koyalım. Milföylerin iki kenarını ortada birleştirelim.
  • Uç kısımlarının açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine bıçakla verev şeklinde kesikler atalım.
  • Airfryer ızgarasının üzerine aldığımız milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akından sürelim.
  • Son olarak şeker serpelim ve 180 °C’de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzerleri güzelce kızaran çikolatalı milföyler servise hazır.

23 Mayıs 2023 Salı

Mangal Tadında Köfte Tarifi

 

Mangal Tadında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı soda (isteğe bağlı 1 diş sarımsak da eklenebilir.)

    Mangal Tadında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma derin bir kaba kıyma alınır.
  • İçerisine sırasıyla rendelenmiş soğan, galeta unu, ve baharatlar eklenir.
  • En son soda suyu ve kabartma tozu da ilave edilerek güzelce yoğurulur.
  • Güzel yoğrulan köfte en az 2 saat dinlendirilir. ( ne kadar çok dinlendirirseniz köfteniz o kadar lezzetli olacaktır. ).
  • Dinlenen köfteler şekil verilir.
  • Tavaya bir miktar yağ eklenir ve köfteler arkalı önlü kızarana kadar pişirilir

Kabak Mücver (Mısır Unlu) Tarifi

 

Kabak Mücver (Mısır Unlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 4 dal taze soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu (İsteğe bağlı)
  • 1 tutam taze nane (Yoksa kuru nane)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı (Tepeleme) karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

️Kabakların suyuna göre alacağı un miktarı artabilir. Kıvamını ayarlarken ilaveyi un olarak yapın. 

Kabak Mücver (Mısır Unlu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar rendelenir ve iyice suyu sıkılır.
  2. İnce kıyılmış soğan ve yeşillikler eklenir.
  3. Yumurta ,tuz ve baharatlar eklenir.
  4. Mısır unu ,un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. Kıvam görsellerde mevcuttur. Un miktarını yavaş yavaş ekleyerek ilerleyin.
  5. İlk etapta fazlaymış gibi görünse de birkaç dakika içinde sulanıp kıvam alıyor. Hatta bazen fazlaca sulanma yapabilir. Kontrolü un ekleyerek kıvam ayarlayabilirsiniz.
  6. Orta ateşte kızgın yağda kızartılarak servis edilir. 

Kağıtta Tavuk Tarifi

 

Kağıtta Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet göğüs fileto
  • 2 adet soğan
  • 4 adet patates (Patatesleri tuz ve baharat ile tatlandırın)
  • 100 gr kaşar peyniri

Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 dış rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Köri

Üzeri için

  • Dereotu

    Kağıtta Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini yıkayıp,videodaki göründüğü gibi kesin.
  • Yağlı kağıttan bir kayık şekli oluşturun.
  • İlk olarak tuzlayıp baharatladığınız patatesleri,ardından yarım ay şeklinde doğranmış soğanları,son olarak ta tavuğu yerleştirin.
  • Bir kaseye sos için tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra tavukların üzerine fırça yardımı ile bolca sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Pişen yemeğinizi fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar 5 dakika kadar fırına gönderin.
  • Servis ederken üzerlerine dereotu ilave edin.

Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi

 

Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Büyükse 3 adet kullanın)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 poşet çilekli creme ole
  • 1,5-2 su bardağı soğuk süt
  • 1 küçük kase doğranmış çilek

    Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
  • Beyazlarına bir fiske tuz ekleyerek çırpmaya başliyoruz.
  • Yumurta beyazları kabarmaya başladığında şekerin yarısını üzerine ilave edip iyice kabarana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Diğer tarafta yumurta sarılarına kalan şekeri ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
  • Sıcak suyu azar azar ilave ederek bir yandan çırpma işlemini sürdürüyoruz.
  • Şeker iyice eridiğinde sıvı yağı unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak yumurta beyazlarını sarılı olan karışıma üç seferde ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırıyoruz. Hazır olan kek harcını tepsiye döküp yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz. Üzeri çok hafif pembeleşince olmuş demektir.
  • Kreması için krem şantiyi ve creme ole’yi bir buçuk su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.
  • Ardından küçük doğranmış çilekleri kremaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Pişen keki başta bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip sıcakken rulo yapıyoruz.
  • Kek soğuduğunda açıp kremayı sürerek tekrar rulo yapıyoruz.
  • Üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Pastayı en az 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır