18 Haziran 2023 Pazar

Elmalı Dilim Turta Tarifi

 

Elmalı Dilim Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta (mısır)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 su bardağı kavrulmuş un
  • 2 su bardağı normal un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzeme için;

  • 4 tane iri kırmızı elma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

    Elmalı Dilim Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz tavamıza tereyağımızı alıyoruz eridikten sonra şekerimizi ilave ediyoruz.
  • Şekerimizi eridikten sonra rendelediğimiz elmalarımızı ilave ediyoruz elmalarımız suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • En son tarçınını ve cevizini ilave ederek altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz 2 su bardağı unumuzu teflon tavamıza alıyoruz unumuzu kısık ateşte veya orta ateşte karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
  • Unumuzun kokusu çıkıp rengi hafif sarımtırak olunca tamamdır altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra eliyoruz geçiyoruz hamuruna karıştırma kabına tereyağı tozşekeri yumurtamızı nişastayı toz tarçını, sıvı yağı alın pürüzsüz bir kıvam alana kadar elimizle karıştırıyoruz.
  • Ardından vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin elediğiniz kavrulmuş unu ilave edin hamur toparlanana kadar normal un ilave ederek yumuşak kıvamda hamur elde edinceye kadar ilave edin.
  • Daha sonra toparlanan hamuru 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından 3 bezeye bölüyoruz bir bezemizi hamur matının veya hafif unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile açıyoruz.
  • Daha rahat açmak isterseniz üzerine buzdolabı poşeti veya yağlı kağıt koyarak açabilirsiniz.
  • Açtığımız bezemizin kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla kesin kare şekil elde ediyoruz, elmalı harcın bir kısmını yaptığımız kare hamurun enli kısmına iç harçtan kaşıkla koyun ve rolo şeklinde sarın.
  • Sonra elimizle hamurun üzerine hafifçe basarak biraz düzleştirin ve bıçakla üçgenler keserek dilimliyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer bezemize de aynı işlemi uyguluyoruz afiyet olsun sağlıkla kalın.

17 Haziran 2023 Cumartesi

İnanılmaz Lezzetli Sebzeli Pratik Çörek Tarifi

 

İnanılmaz Lezzetli Sebzeli Pratik Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Daha sonra;

  • 200 gram kaşar peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 3 dal taze soğan (yeşil kısımları)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam

    İnanılmaz Lezzetli Sebzeli Pratik Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve tuz dışındaki diğer malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılıp kontrollü un ve tuz eklenip, yoğurularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip üzeri kapalı 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamura ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenip hamur tekrar yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur yağlı kağıt serili tepsiye alınıp elimize yapışmaması için hamurun üzerine iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirilip elimizle hafif bastırılarak açılır.
  • 20 dk üzeri kapalı tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısına bir tatlı kaşığı yoğurt ekleyip çarptığımız karışım sürülüp, parmak uçlarımızla dilediğiniz büyüklükte dilimler yapılıp, üzerine susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarıncaya kadar pişirilir.

Elmalı Dilim Turta Tarifi

 

Elmalı Dilim Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta (mısır)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 su bardağı kavrulmuş un
  • 2 su bardağı normal un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzeme için;

  • 4 tane iri kırmızı elma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

    Elmalı Dilim Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz tavamıza tereyağımızı alıyoruz eridikten sonra şekerimizi ilave ediyoruz.
  • Şekerimizi eridikten sonra rendelediğimiz elmalarımızı ilave ediyoruz elmalarımız suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • En son tarçınını ve cevizini ilave ederek altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz 2 su bardağı unumuzu teflon tavamıza alıyoruz unumuzu kısık ateşte veya orta ateşte karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
  • Unumuzun kokusu çıkıp rengi hafif sarımtırak olunca tamamdır altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra eliyoruz geçiyoruz hamuruna karıştırma kabına tereyağı tozşekeri yumurtamızı nişastayı toz tarçını, sıvı yağı alın pürüzsüz bir kıvam alana kadar elimizle karıştırıyoruz.
  • Ardından vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin elediğiniz kavrulmuş unu ilave edin hamur toparlanana kadar normal un ilave ederek yumuşak kıvamda hamur elde edinceye kadar ilave edin.
  • Daha sonra toparlanan hamuru 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından 3 bezeye bölüyoruz bir bezemizi hamur matının veya hafif unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile açıyoruz.
  • Daha rahat açmak isterseniz üzerine buzdolabı poşeti veya yağlı kağıt koyarak açabilirsiniz.
  • Açtığımız bezemizin kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla kesin kare şekil elde ediyoruz, elmalı harcın bir kısmını yaptığımız kare hamurun enli kısmına iç harçtan kaşıkla koyun ve rolo şeklinde sarın.
  • Sonra elimizle hamurun üzerine hafifçe basarak biraz düzleştirin ve bıçakla üçgenler keserek dilimliyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi

 

Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12adet hazır baklava yufkası
  • 100 gram eritilmiş soğumuş tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker (yarım bardak artırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krema soğuduktan sonra içine;

  • 1 paket kremşanti
  • Yarım çay bardağı soğuk süt (ihtiyaç olursa

    Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlayalım tencereye un nişasta tozşekeri yumurta sarısı ve sütü alalım orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin karıştırın, ocaktan alın.
  • Streç kremaya değecek şekilde üstünü kapatın soğuyunca mikserle çırpın sonra toz kremşantiyi ilave edin ve mikserle yine çırpın çok koyu olursa azar azar soğuk süt ilave edip çırpın.
  • Kıvamını ayarlanınca baklava yufkası elinizle parçalara bölün eritilmiş tereyağı üzerine dökün her tarafına eşit şekilde yağ değmesi için elinize karıştırın tepsiye yayın.
  • Isıtılmış 180-190 derecede yufkalar kızarana kadar kızartın fırından alıp soğuduktan sonra elinizle veya çatalla ufalayın çekilmiş ceviz ve 1 paket vanilya ilave edin (vanilya yufkaların kokusunu alsın diye ekledim)
  • Dilediğiniz orta boy tepsiye ufalanmış yufkanın yarısını yayın kremayı yufkaların üzeri yavaşça dökün ve düzleyin kalan ufalanmış yufkaları kremanın üzerini kaplayın.
  • Üzerini streçle örtmeden buzdolabında 3-4 saat veya 1 gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su küçük tencereye koyun 10 dk kaynasın şerbeti soğuk ve servis ederken kullanın 

Metabolizma Hızlandırıcı -anne Sütü Arttırıcı Çay Tarifi

 

Metabolizma Hızlandırıcı -anne Sütü Arttırıcı Çay Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane karabiber
  • 5 karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 parça  zencefil
  • 1 tutam rezene
  • 1 litre su

    Metabolizma Hızlandırıcı -anne Sütü Arttırıcı Çay Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zencefilden 1 parça kesin ve soyun.
  • Karabiber, karanfil ve çubuk tarçın ile küçük bir tencereye alın.
  • Üstüne suyu ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın.
  • Kaynayan çayı ocaktan alıp, rezeneyi ekleyin ve 5 dakika demleyerek servis yapın.

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • Yeşil biber
  • Domates
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü küp küp orta büyüklükte doğrayalım.
  • Yoğurt, salça,baharatlardan ve yağdan oluşan karışımı hazırlayalım.
  • Doğradığımız tavuk göğsünü bu karışıma dökelim.
  • Karışımı 30 dakika dolapta dinlendirelim.
  • Daha sonra çöp sise biber tavuk domates üçgeninde birlikte dizelim.
  • 200 derecede 25-30 dakika pişirelim.

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

 

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre artı bir su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket toz şanti
  • Yarım paket petibör bisküvi (isteğe göre)

Çilekli sos için;

  • 15,20 adet çilek
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir un ve nişasta eklenip 5 dakika kadar kavrulur. Toz şeker eklenir ve hızlıca karıştırılır. 1 litre süt eklenir ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
  • İlk sıcaklığının gitmesi beklenir ve şanti ile 1 bardak süt muhallebiye direk karıştırılır ve mikserle 10 dakika kadar iyice çırpılır.
  • Baya akışkan bir kıvamda olması lazım gerekirse biraz daha extra süt ekleyebilirsiniz çırparken.
  • Ilık haldeki krema kaplara pay edilir, üzeri biraz kabuklanınca ılıyan çilekli sos dökülür.
  • Sosu için; çilekler su ve şeker ile yumuşayana kadar pişirilir, blendırdan geçirilir.
  • Nişastayı yarım çay bardağı su ile seyreltip yavaşça ve bir yandan da karıştırarak çileklere yedirilir.
  • Bir kaç dakika kaynadıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • Dolapta iyice soğuyan tatlınızı istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz,

Krep Börek (Zahmetsiz Kolay Börek) Tarifi

 

Krep Börek (Zahmetsiz Kolay Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dilerseniz karabiber, pul biber

Arası için;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk

    Krep Börek (Zahmetsiz Kolay Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve sütü çırpalım daha sonra yağ, tuz ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım krep tavasını ısıtalım bir kepçe krep hamurumuzdan tavaya alıp, yayalım arkalı önlü hafif pişirelim iyice pişmesin.
  • Krepin ortasına bir dilim kaşar peyniri koyalım üzerine kızarttığımız sucuklardan koyalım ve tekrar üzerine bir dilim kaşar peyniri koyalım ve krepi içe doğru katlayalım (fotoğraflarda var nasıl katladığım)
  • Tavaya çok az yağ koyalım katladığımız krepleri arkalı önlü kızartalım. Krep böreklerimiz hazır 👍🏻 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
  • Not:Su bardağım 200 ml. İçine isterseniz sucuk yerine beyaz peynir kaşar peyniride koyabilirsiniz. Bu ölçüden 8 adet krep börek çıktı.

Pratik Patates Tava Tarifi

 

Pratik Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Arası için;

  • 1 su b rendelenmiş kasar peyniri
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peyniri

    Pratik Patates Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler soyulur ince uzun şeritler halinde dilimlenir.
  • Sonra kabın içerisine alınır üzerine kapatacak kadar su eklenir. Sonra iyice süzülür tekrar kabın içerisine alınır.
  • Üzerine yumurta ve baharatlar eklenir ve karıştırılır.
  • Sıvıyağ ile yağlanmıs tavaya yarısını ekleyip üzerine peynirleri serpiştirelim diğer kalan patates harcımızı da üzerine ekleyip, hertarafına yayalım.
  • Orta ateşte kapalı şeklinde pişirelim.
  • Daha sonra alttan kontrol edin, piştiyse ters çevirin. Diğer tarafı da kapalı şeklinde pişirelim. Servis tabağına alınır ve dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.