30 Haziran 2023 Cuma

Nantes (Fransız) Kurabiyesi Tarifi

 

Nantes (Fransız) Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr yumuşamış margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı süt

Üzerine ;

  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kakao

    Nantes (Fransız) Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri uygun bir kaba koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra merdane yardımıyla hamuru açıp şekil verelim.
  • Üzerine sürmek için süt ,yumurta sarısı ve kakou karıştırıp üzerine sürün.
  • Çatal da şekil verelim daha sonra önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya (varsa isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • 6 adet patates

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt

    Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarifimize öncelikle kıymamızı kavurmakla başlayalım. Daha sonra üzerine soğanı ekleyelim güzelce kavuralım doğradığımız biberleri de ekleyelim tekrardan kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak üzerine salça ve baharatları ekleyelim tamamen pişirelim.
  • Bu sırada kızartmak için doğradığımız patateslerimizi ayrı bir tencerede kızartalım.
  • Derin bir kasede yoğurdumuzu çırpalım, tamamen hazır olan yemeğimizi servis tabağına öncelikle patateslerini alalım.
  • Daha sonra üzerine yoğurdumuzu dökelim, yoğurdun üzerine kıymalı kebabımızdan ekleyelim muhteşem çökertme kebabımız servise hazır hem kolay hem lezzetli yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Kolay Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedidili bisküvisi

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için:

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı granül kahve
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • Kakao

Su bardağı ölçüm:200 ml 

Kolay Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede sütü ,yumurta sarısını, toz şekeri ,unu karıştırıp orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz .
  2. Muhallebinin çabuk soğuması için başka çukur bir kaseye aktarıyoruz .
  3. Oda ısısına gelince içine labne peynirini ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpıyoruz.
  4. Ayrı bir kapta sıcak suyu kahveyi ve şekeri karıştırıyoruz.
  5. Kedidillerini kahveli karışıma batırıp büyük bir borcama tek sıra olacak şekilde yan yana diziyoruz.
  6. Üzerine kremadan döküp her yerine eşit şekilde yayıyoruz.
  7. Kremanın üzerine tekrar kahveli karışımda ıslatılmış kedidillerini tek sıra olacak şeklinde diziyoruz.
  8. En üste tekrar kremayı ekleyip düzgünce yayıyoruz.
  9. Üzerine bolca kakao eliyoruz buzdolabında bir gece bekletip ertesi gün servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Not:

Kedidillerini kahveli karışımın içinde çok bekletmiyoruz batırıp hemen çıkartıyoruz.

Tiramisu’yu bir gece buzdolabında bekletecek vaktimiz yoksa en az 4 saat bekletiyoruz.

Ben görseli değişik olsun diye kakaoyu şeritler şeklinde serptim sizler her yerine gelecek şekilde serpebilirsiniz.

Benim kare şeklinde ayarlanabilir çemberim vardı tiramisuyu onun içinde yaptım.

Kremalı Cupcake Tarifi

 

Kremalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı + yarım su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2,5 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 3 bardak süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 bardaktan yarım parmak eksik mısır nişastası

Kremaya piştikten sonra eklenecekler;

  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti

    Kremalı Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz.
  • Köpük kıvamına gelene kadar ve rengi açılana kadar çırpıyoruz.
  • Diğer malzemelerimizi de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Minik kek kalıplarının yarısına kadar doldurup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. (Fırınlarda pişirme süresi değişebilir. Kek kabarıp, üzeri kızarınca dek pişiriyoruz. ).
  • Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip fırından alıyoruz.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Cupcakemiz servise hazır. Afiyet olsun :).

28 Haziran 2023 Çarşamba

Pizza Poğaça (Hamuru Yoğurtlu Çok Pofidik) Tarifi

 

Pizza Poğaça (Hamuru Yoğurtlu Çok Pofidik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp yaş maya
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
  • 7-7,5 su bardağına yakın un

Üzeri için;

  • Kaşar
  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Kapya biber

    Pizza Poğaça (Hamuru Yoğurtlu Çok Pofidik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurt , ılık süt, maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika mayalandıralım.
  • Sıvıyağı, tuz ve unu ilave edelim. Unu kontrollü eklemeyi unutmayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamuru yarım saat mayalandırıp bezelere ayırıp tekrar 10 dakika tepsi mayası verelim.
  • Çay bardağın tabanı ile boşluklar açalım, bu işlemi yaparken bardağın tabanını sıvıyağlamayı unutmayın.
  • Yumurta sarısı sürelim.
  • Sucuk, peynir, kapya biber ,yeşil biberi koyalım.Sizler istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
  • 180° fırında pişirelim.

Muhammara Nasıl Yapılır?

 

Muhammara Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Muhammara Nasıl Yapılır?

  • Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.
  • Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.
  • Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.
  • Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.
  • Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Oklavasız Kat Kat Kıyır Kıyır Pratik Midye Baklava Tarifi

 

Oklavasız Kat Kat Kıyır Kıyır Pratik Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma veya üzüm sirkesi)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı +iki yemek kaşığı un

Açmak için:

  • Nişasta (Buğday veya mısır nişastası) ben mısır nişastası kullandım.

Üzeri için:

  • 60 gram tereyağ (2 yemek kaşığı )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml 

Oklavasız Kat Kat Kıyır Kıyır Pratik Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
  2. Uygun bir tencereye şeker, su ve bir dilim limonu ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Yoğurma kabına bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur yoğuralım.
  4. Hamuru 12 eşit parçaya bölerek beze haline getirelim.
  5. Bezelerin üzerini örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  6. Her bir bezeyi nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. En üsteki hamur hariç aralarına nişasta serperek üst üste gelecek şekilde yerleştirelim.
  8. Üzerini streç filmle kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  9. Dinlenen hamuru nişasta kullanmadan fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
  10. Açarken 2-3 kere ters düz çevirelim altı üste getirelim ki eşit açalım.
  11. Açtığımız hamuru sıkıca rulo şeklinde saralım ve 1’er parmak genişliğinde keselim.
  12. Kestiğimiz parçaları parmak uçlarımızla hafif bastırarak açalım daha sonra merdane ile avuç içi kadar açıp, ceviz içi koyalım.
  13. Kenarlarını hafif bastırarak kapatalım.
  14. Hamur bitinceye kadar bu işlemi devam edelim.
  15. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz tatlıların üzerine eritip üzerinin köpüğü alınmış tereyağ sıvı yağ karışımını sürelim.
  16. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kızarana kadar pişirelim.
  17. Fırından çıkarttığımız ilk sıcağı çıkan tatlımıza soğuk şerbeti heryerini gelecek şekilde gezdirelim.
  18. 3-4 saat dinlendirelim. Vaktiniz varsa 1 gece beklerse çok daha güzel şerbetini çekiyor. Afiyet olsun🤤