Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 60 gram bitter çikolata
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce sosumuzu hazırlayalım.
- Kek sıcak, sos soğuk olacak.
- Süt, su, kakao, şeker, ve sıvı yağı sos tenceremize alıp kısık ateşte karıştırarak ısıtalım. Sosumuz kaynamayacak.
- Üzerinde köpükler belirince altını kapatalım.
- İçerisine bitter çikolatayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karışımın üzerine eleyip spatula yardımı ile homojen bir kek karışımı elde edelim.
- Yağladığımız kek kalıbına harcımızı döküp 185 derecelik fırında 20-25 dk kontrollü pişirelim.
- Süre sonunda kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edip kekimizi fırından alalım.
- İlk sıcağı çıkınca kekimizi dilimleyelim.
- Soğuyan sosu üzerine döküp en az 2 saat sonra servis edelim.
Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İç harç için:
- Peynir varsa kaşar peyniri de ekleyin
- Maydanoz
Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kalıbına alın, tüm malzemeyi ekleyin güzelce yoğurun.
- Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.
- Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yoğurup toparlayın, ikiye kesin.
- 1. bezeyi tezgahta un yardımıyla hazır yufkadan az küçük olacak şekilde açın ama kalınlığı hazır yufkadan daha kalın olacak.
- Yarım santim gibi yufkanın yarısına harcını koyup diğer yarısını üzerine kapatıp kenarı ince bir çay tabağı ile kesin ❗
- Çay tabağı ile kesmemizin amacı hamuru birbirine yapıştırır bıçakla kesersek hamur birbirine yapışmaz pişerken iç harcı dağılır.
- Kızgın yağa atın ocağımız çok açık olmasın çokta kısık olmasın orta ateş olsun.
- Ben diğer bezeyi yine un yardımıyla yarım santim kalınlığında açtım iç koymadan boş kestim kızarttım, kaygana deriz hemen üzerine pudra şekeri serptim çok güzel oluyor dilerseniz diğer bezeyi bu şekilde yapabilirsiniz.
Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Mayası için;
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 5,5 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Diğer malzemeler;
- 1 bağ ıspanak (300 gr)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
Üzeri için;
- Çörek otu ve susam
Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce 1 adet yas mayayı ılık süt ve ılık su ile karıştıralım ve kabın içerisine alalım.
- Daha sonra toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
- En sonunda unu ve baharatlarını ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hamuru karıştırdıktan sonra 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurun üzerine doğranmış sebzeleri ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcımızı dökelim ve eşit bir şekilde düzleyelim.
- En son üzerine çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.❗fırından fırına farklılık gösterebilir ❗.
- Dilimleyerek servis edebilirsiniz
Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı normal süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Arası için:
- Baklava nişastası
- Dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- Limon damlası
Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeleri koyup en son unu azar azar koyup güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak güzel hamur yoğurun. Toplam 48 adet minik bezeler yapın. Üzerini bez kapatın kurumasın.
- 12 şer bezeleri bol nişastayla tek tek açıp üzerine üst üste konur.
- 12 şer açılanlar toplam 4 büyük tepsi büyüklüğünde açıyoruz ben davul fırında pişirmiştim en büyük tepsiye göre yaptım tam geldi. 12 li açtığımızı merdaneyle büyük açıp yağsız tepsiye seriyoruz ardından ceviz serpelim aynı işlemi tekrar yapıyoruz en son yufkanın üzerini güzelce kesiyoruz ve üzerine eritilmiş köpüğü süzülmüş olarak yufkanın üzerine güzelce döküp yayalım.
- Davul fırına atıp ağır pişirelim yani hafif kızarınca fırını kapatın ısısında dinlenmeye bırakın.
- Fırın biraz soğuyunca tekrar fırını çalıştırın az daha kızarınca fırını tekrar kapatın iyice dinlensin sonra fırından alın.
- Tatlı iyice soğumuş olsun üzerini streçleyip ertesi gün şerbetini yapın.
- Şerbet için şekeri suyu koyup karıştırın kaynamaya başlayınca kısın kısık şekilde 20-25 dakika kaynatıp sıcak şekilde baklavayı ıslatın.
- Soğuk baklavaya sıcak şerbet olacak ve sakın üzerini kapatmayın iyice soğuduğunda üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Tam kıvamında olan baklavamız hazır afiyet olsun
Çikolata Soslu Kek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Çilek
Çikolata Soslu Kek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri iyice köpürsene kadar çarpalım.
- Sonra süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Son olarak unumuzu kabartma tozu, vanilya ekleyip kekimizi karıştıralım.
- Yağladığımız fırın kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında pişirelim.
- Kekimiz pişince soğuması için bir kenara bırakalım.
- O sırada çikolata sosumuzu hazırlayalım.
- Soğuyan kekimizi 1 çay bardağı süt ile ıslatalım.
- Üzerine de çikolata sosu dökelim buzdolabında 1 saat bekletelim. Sonra üzerini süsleyip servis edebiliriz.
Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı normal süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Arası için:
- Baklava nişastası
- Dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- Limon damlası
Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeleri koyup en son unu azar azar koyup güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak güzel hamur yoğurun. Toplam 48 adet minik bezeler yapın. Üzerini bez kapatın kurumasın.
- 12 şer bezeleri bol nişastayla tek tek açıp üzerine üst üste konur.
- 12 şer açılanlar toplam 4 büyük tepsi büyüklüğünde açıyoruz ben davul fırında pişirmiştim en büyük tepsiye göre yaptım tam geldi. 12 li açtığımızı merdaneyle büyük açıp yağsız tepsiye seriyoruz ardından ceviz serpelim aynı işlemi tekrar yapıyoruz en son yufkanın üzerini güzelce kesiyoruz ve üzerine eritilmiş köpüğü süzülmüş olarak yufkanın üzerine güzelce döküp yayalım.
- Davul fırına atıp ağır pişirelim yani hafif kızarınca fırını kapatın ısısında dinlenmeye bırakın.
- Fırın biraz soğuyunca tekrar fırını çalıştırın az daha kızarınca fırını tekrar kapatın iyice dinlensin sonra fırından alın.
- Tatlı iyice soğumuş olsun üzerini streçleyip ertesi gün şerbetini yapın.
- Şerbet için şekeri suyu koyup karıştırın kaynamaya başlayınca kısın kısık şekilde 20-25 dakika kaynatıp sıcak şekilde baklavayı ıslatın.
- Soğuk baklavaya sıcak şerbet olacak ve sakın üzerini kapatmayın iyice soğuduğunda üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Tam kıvamında olan baklavamız hazır
Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Mayası için;
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 5,5 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Diğer malzemeler;
- 1 bağ ıspanak (300 gr)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
Üzeri için;
- Çörek otu ve susam
Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce 1 adet yas mayayı ılık süt ve ılık su ile karıştıralım ve kabın içerisine alalım.
- Daha sonra toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
- En sonunda unu ve baharatlarını ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hamuru karıştırdıktan sonra 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurun üzerine doğranmış sebzeleri ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcımızı dökelim ve eşit bir şekilde düzleyelim.
- En son üzerine çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.❗fırından fırına farklılık gösterebilir ❗.
- Dilimleyerek servis edebilirsiniz