Fırında Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr tavuk bonfile
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı maden suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mantolama malzemeleri;
- 1 su bardağı galeta unu
Üzeri için;
- Zeytinyağı
Fırında Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları jülyen ince şeklinde doğrayın.
- Ardından karıştırma kasenin içine yumurta, sütü, maden suyu ilave ederek birlikte karıştırın.
- Ardından un ve nişasta baharatları ince dövülmüş sarımsak ilave ederek birlikte karıştırın.
- Son olarak içine tavukları ilave ederek tüm harcı birlikte karıştırın ve kapağını kapatın.
- Mümkünse bir gece dolapta yada en erken 2 saat buzdolabında bekletin.
- Ardından dinlenmiş tavukları birer birer galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- En son tavukların fırça yardımıyla zeytinyağı sürün .
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fanlı fırında 20 dakika tavukların üzerleri kızarana kontrollü pişirin ,ardından sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun 🌼.
Not ;arzuya göre malzemedeki baharatlar yerine 1 çay kaşığı kajun baharatı kullanabilirsiniz.