26 Aralık 2023 Salı

Hayvan Yemi Olarak Satılan Çin Kestanesi Nasıl Ayırt Edilir? Zararları Nelerdir?

 

Geçtiğimiz günlerde zabıtaların sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde zabıtaların sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi.

Bireylerin sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere sebebiyet veren Çin kestanelerinden uzak durmak gerekiyor. Ancak Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benzer.

Bireylerin sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere sebebiyet veren Çin kestanelerinden uzak durmak gerekiyor. Ancak Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benzer.

Peki Çin kestanelerini nasıl ayırt edebiliriz?

Peki Çin kestanelerini nasıl ayırt edebiliriz?

Çin kestanesi, bilimsel adıyla Aesculus hippocastanum Avrupa ve Asya'nın yerli bitki örtüsünün bir parçasıdır. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de sıklıkla rastlanılan bu bitki, büyüklüğü ve tohumları ile dikkat çeker.

Bu bitkinin meyveleri, hem büyük boyutları hem de içerisinde barındırdığı tohumları ile bilinir.

Bu bitkinin meyveleri, hem büyük boyutları hem de içerisinde barındırdığı tohumları ile bilinir.

Bu meyveler, olgunlaşma sürecini tamamladığında tüketilebilir hale gelirler fakat çiğ tüketildiklerinde zehirli etkiler gösterebilirler.

Bu meyveler, olgunlaşma sürecini tamamladığında tüketilebilir hale gelirler fakat çiğ tüketildiklerinde zehirli etkiler gösterebilirler.

Çin kestanesi meyvelerinde yer alan hemaglutinin adlı madde, insan sağlığı üzerinde toksik etkiler yaratabilir.

Geçtiğimiz günlerde zabıtaların sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde zabıtaların sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi.

Bireylerin sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere sebebiyet veren Çin kestanelerinden uzak durmak gerekiyor. Ancak Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benzer.

Bireylerin sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere sebebiyet veren Çin kestanelerinden uzak durmak gerekiyor. Ancak Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benzer.

Peki Çin kestanelerini nasıl ayırt edebiliriz?

Peki Çin kestanelerini nasıl ayırt edebiliriz?

Çin kestanesi, bilimsel adıyla Aesculus hippocastanum Avrupa ve Asya'nın yerli bitki örtüsünün bir parçasıdır. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de sıklıkla rastlanılan bu bitki, büyüklüğü ve tohumları ile dikkat çeker.

Bu bitkinin meyveleri, hem büyük boyutları hem de içerisinde barındırdığı tohumları ile bilinir.

Bu bitkinin meyveleri, hem büyük boyutları hem de içerisinde barındırdığı tohumları ile bilinir.

Bu meyveler, olgunlaşma sürecini tamamladığında tüketilebilir hale gelirler fakat çiğ tüketildiklerinde zehirli etkiler gösterebilirler.

Bu meyveler, olgunlaşma sürecini tamamladığında tüketilebilir hale gelirler fakat çiğ tüketildiklerinde zehirli etkiler gösterebilirler.

Çin kestanesi meyvelerinde yer alan hemaglutinin adlı madde, insan sağlığı üzerinde toksik etkiler yaratabilir.

Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi (150 g)

Üzeri için;

  • Tahin
  • Ceviz
  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su

    Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabağımızı soyup, küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerine şeker, su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve ocakta yumuşayıncaya kadar  yaklaşık 50 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuduktan sonra robottan geçiriyoruz.
  • Muhallebi için; tereyağı hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz.
  • Ardından ocağa alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız.
  • Daha sonra koyulaşıp kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp tereyağı ekliyoruz.
  • Yağ eriyene kadar tekrar karıştırıyoruz.
  • Bisküvimizi robottan geçiriyoruz.
  • Kuplarımızın tabanına bir yemek kaşığı bisküviden koyup, muhallebimizi bölüştürüyoruz.
  • Muhallebimiz soğuduktan, sonra üzerine pasta sıkma torbasıyla kabağı sıkıyoruz.
  • Tatlımızı oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  • Sonra, arzuya göre tahin ve cevizle servis yapıyoruz