6 Haziran 2024 Perşembe

Borcamda Magnolia Tarifi

 

Borcamda Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Sosu için

  • 200 gram krema
  • 3 paket sütlü çikolata
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arası için

  • Cicibebe
  • Muz

    Borcamda Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce muhallebisini yapıyoruz.
  • Bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz ve ocağın altını açıyoruz. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Kıvam alınca ocaktan alıp üzerine strec film kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Cicibebeleri rondodan geçiriyoruz ve muzları dilimliyoruz.
  • Diğer yandan çikolata sosunu yapıyoruz.
  • Tencereye kremayı döküyoruz ve çikolataları ekliyoruz.
  • Krema ısınınca ocaktan alalım ve karıştıralım.
  • Kremanın sıcağıyla çikolata eriyecektir ve en son sıvı yağı ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Borcamımıza önce cicibebeyi döküyoruz ve üzerine muz diziyoruz.
  • daha sonra muhallebi döküyoruz ve tekrar cicibebe muz ve muhallebi döküyoruz.
  • üzerine çikolata sosumuzu döküp dolaba kaldırıyoruz.
  • 3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi

 

Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı ılık su (200 ml bardak)
  • 1 adet yas maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg un (Kontrollü ekleyin)

İç harcı için

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
  • Hamuru biraz sıvı yağ ile toparlayıp üzerini streçleyip 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Ayrı bir kap içerisine küçük küp seklinde doğranmış tavuk göğsünü koyalım.
  • Tüm diğer malzemeleri aynı minik bir şekilde doğrayın ve baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
  • Mayalanan hamuru 8-10 eşit beze yapalım ve tekrar 15 dakika dinlendirelim.
  • Video daki olduğu gibi hamuru merdane ile uzunlamasına açalım.
  • Harçtan koyup kenarlarını kapatın sonra kenarlarını bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  • 250 derece fırında tavuklar pişmeye yakın pişirelim.
  • 10-15 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar rendesini ekleyip peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim.

Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi

 

Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arası için

  • Peynir
  • Zeytin

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alalım ve karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini streçle kapatıp 20 dk dinlendirelim.
  • Daha sonra hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak açıp içine peynir veya zeytin koyup d şeklinde kapatalım ve uçlarına çatalla bastıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu susam dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 190 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kinoa Salatası Tarifi

 

Kinoa Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 6 adet kuru domates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

Kinoayı haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kinoa Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kinoa salatası için öncelikle kinoaları bir kaba alalım. Üzerine geçecek kadar su dökelim ve yıkayalım.
  • Süzgeç yardımı ile suyunu süzelim ve bol su ile durulayalım.
  • Ardından kinoalarımızı kaynayan tuzlu suyun içerisine alalım ve 12 dakika haşlayalım.
  • Kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayalım. Kornişon turşuyu da küp küp olacak şekilde doğrayalım.
  • Maydanoz ve taze soğanı da ince ince kıyalım.
  • Haşladığımız kinoaların suyunu süzdükten sonra karıştırma kabına alalım. Bu aşamada kinoaların hızlı soğuması için soğuk sudan geçirebilirsiniz.
  • Üzerine doğradığımız sebzeleri ve konserve mısırı alalım.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzunu da ekledikten sonra salatamızı güzelce karıştıralım. Diyet yapanların bayılacağı kinoalı salatamız servise hazır. 

Viral Olan Yoğurtlu Salatalık Tarifi

 

Viral Olan Yoğurtlu Salatalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 a salatalık
  • 3 yemek kaşık yoğurt
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

    Viral Olan Yoğurtlu Salatalık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalıkların kabuklarını soyup ince uzun dilimliyoruz. Kabuk soyma aracıyla yapabilirsiniz incecik olur.
  • Salatalığın üzerine limon ve tuzu ekleyip ovuyoruz.
  • Yoğurdu ve karabiberi ekliyoruz.
  • Az zeytinyağında isteğinize göre pulbiberi biraz kızartıp üzerine ekliyoruz.
  • Hepsini iyice karıştırıyoruz ve afiyet olsun.

Limonlu Muhallebi Tarifi

 

Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 iri boy limon kabuğu
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • Yarım limonun suyu (Küçükse 1 limon)
  • 1 paket vanilya

    Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limon suyu ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alınca altını kapatıp ılımaya bırakın.
  • Ilıyan muhallebiye limon suyu ve vanilini de ekleyip karıştırın kaselere doldurun.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendikten sonra 

Meksika Salatası Nefis Tarifi

 

Meksika Salatası Nefis Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı meksika fasülyesi
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 8-9 adet cherry domates
  • 5 dal taze soğan
  • 2 adet salatalık
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biberi
  • VARSA; 4 yemek kaşığı kapari (KAPERN)
  • Arzuya bağlı; yarım bardak dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı doğranmış kornişon turşu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Meksika Salatası Nefis Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzelerimizi orta irilikte küplere doğrayalım ve hepsini bir kapta güzelce karıştıralım.
  • Meksika fasulyesi konservemimizi süzgeçe döküp soğuk su ile güzelce yıkayıp süzdürelim
  • Salata karışımının üzerine ekleyip yağını tuzunu limonunu nar ekşisini katıp karıştıralım.

Tavuklu Taco (Böyle Bir Lezzet Yok) Tarifi

 

Tavuklu Taco (Böyle Bir Lezzet Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Mısır
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tavuk baharatı
  • Sarımsak tozu
  • Lavaş

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Taco (Böyle Bir Lezzet Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ocağa alalım, içine tavuğu alalım ,suyunu salıp çekince biberleri ekleyelim.
  • Biberler piştikten sonra domates ekleyelim.
  • Daha sonra salça ve baharatları ekleyelim.
  • Piştikten sonra mısırı ekleyip ocaktan alalım.
  • Lavaş ekmeğini bir bardak yardımıyla şekil verelim.
  • Harcı taco ekmeğinin içine koyup borcama dizelim.
  • Üzerine kaşar peyniri rendeyelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kaşarlar erine kadar pişirelim.

Sebzeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 demet kuşkonmaz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı süt
  • Su (dilerseniz bir miktar tavuk suyu ekleyebilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber

    Sebzeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    • 10-15 demet kuşkonmaz
    • 1 adet havuç
    • 1 adet patates
    • 1 adet soğan
    • 1 adet kırmızı kapya biber
    • 2 çorba kaşığı un
    • Yarım çay bardağı tel şehriye
    • 1 su bardağı süt
    • Su (dilerseniz bir miktar tavuk suyu ekleyebilirsiniz)
    • Tuz
    • Karabiber

      Sebzeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle yağımızı tencereye alıp minik minik doğradığınız biber ve soğanları kavurun.
    • Ardından küçük küp küp doğradığınız diğer sebzelerinizi ve kuşkonmazı da ekleyip bir kaç dakika kadar kavurun.
    • Unu da tencereye ekleyip bir kaç dakika çevirin ardından arzunuz kadar su(yaklaşık 1. 5 lt ben ılık su kullandim) ve 1 su bardağı sütü ekleyerek bir süre sebzelerin pişmesini bekleyin.
    • Yaklaşık 10 dakika sonra tel şehriyelerinizi tuz ekleyip şehriyeler pişene kadar ocakta kaynatın.
    • Ocaktan aldıktan sonra karabiber ekleyip sunum yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun