Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 🌸
- daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
- Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. 🌸
- kek hamurunu pişiriyoruz. Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır. 🌸
- İerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür. 🌸
- Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır. Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. A