9 Kasım 2024 Cumartesi

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek)

 

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su (hamur kıvam alana kadar ekleyin veya azaltın hamur kulak memesi kıvamında olcak)
  • Tuz

İçi için:

  • 650 gram kadar kıyma
  • 4-5 tane soğan rendelencek
  • Tuz
  • Karabiber

    Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak içimizi hazırlayalım. Soğanı rendeleyelim, kıymamızı koyalım ,tuzumuzu ,karabiberimizi ekleyelim, iyice karıştıralım karıştırdıktan sonra beklemeye alalım.
  • Hamurumuzu yapalım. Unu ve tuzu yoğurma kabına alalım suyumuzu azar azar yoğurarak ekleyelim.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurumuz olmuştur.
  • Hamuru 34 eşit parçaya bölelim (bezeler gram olarak 60 gram ağırlığında olacak) yuvarlak pazılar yapalım .
  • Temiz sofra bezinin içine dizelim.Üstünü kapatalım .
  • Bir tane hamur alalım servis tabağından biraz küçük açalım ,yarısını kıyma harcından koyalım.
  • Harcımız biraz cıvık olsun, diğer yarısını kıymanın üzerine kapatalım .
  • Bütün hamuru bu şekilde yapalım biraz dinlendirdikten sonra hepsini sırasıyla arkalı önlü kızartalım ,servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder