Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su (hamur kıvam alana kadar ekleyin veya azaltın hamur kulak memesi kıvamında olcak)
- Tuz
İçi için:
- 650 gram kadar kıyma
- 4-5 tane soğan rendelencek
- Tuz
- Karabiber
Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak içimizi hazırlayalım. Soğanı rendeleyelim, kıymamızı koyalım ,tuzumuzu ,karabiberimizi ekleyelim, iyice karıştıralım karıştırdıktan sonra beklemeye alalım.
- Hamurumuzu yapalım. Unu ve tuzu yoğurma kabına alalım suyumuzu azar azar yoğurarak ekleyelim.
- Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurumuz olmuştur.
- Hamuru 34 eşit parçaya bölelim (bezeler gram olarak 60 gram ağırlığında olacak) yuvarlak pazılar yapalım .
- Temiz sofra bezinin içine dizelim.Üstünü kapatalım .
- Bir tane hamur alalım servis tabağından biraz küçük açalım ,yarısını kıyma harcından koyalım.
- Harcımız biraz cıvık olsun, diğer yarısını kıymanın üzerine kapatalım .
- Bütün hamuru bu şekilde yapalım biraz dinlendirdikten sonra hepsini sırasıyla arkalı önlü kızartalım ,servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder