9 Kasım 2024 Cumartesi

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti 

    Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 🌸
  • daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
  • Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. 🌸
  • kek hamurunu pişiriyoruz. Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır. 🌸
  • İerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür. 🌸
  • Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır. Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder