Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 5-6 adet orta boy patates
İçi için:
- 3 adet patlıcan
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 1 diş sarımsak
- 1. 5 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
- Biraz ince kıyılmış maydanoz
- Zeytinyağ
Beşamel sosu için:
- 2 yemek tereyağ veya margarin
- 1. 5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz veya tavuk bulyon
- Karabiber
Üzerine:
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı
Merhaba herkese
Yedikçe yediren güzel fırın yemeği tarifimi paylaşmak istiyorum bugün sevgili arkadaşlar. Mutlaka deneyip keşfedin diyorum ve hemen yapılışına geçiyorum .
- Öncelikle patlıcanlar alaca soyulur, ufak küp küp doğranır tuzlu suda 20 dakika acısı çıkması için bekletilir.
- Süzülür mutfak havlusuyla veya beziyle nemi alınır. Az sıvı yağ da kızartılır mutfak havlusuna alınır, kenarda bekletilir.
- Patatesler soyulur rendenin ince dilim kısmıyla rendelenir.
- Bıçak yardımıyla ince incede doğrayabilirsiniz.
- Soğuk suyla nişastası üzerlerinden alınır.
- Tavuklar ufak küp küp, soğan, sarımsak, biberler yemeklik doğranılır.
- Geniş bir tavaya biraz zeytinyağ dökülür soğan ve biber kısık ateşe sotelenir.
- Sarımsak ve tavuk eti eklenir 5-6 dakika çevrilir.
- Salça ilave edilir devam karıştırılır. Salçanın dağılması için sıcak su eklenir.
- Baharatlar ayarlanır en son maydanoz ve patlıcan eklenir yavaşça ezmeden karıştırılır.
- Büyük dört köşe borcam sıvı yağ ile yağlanır.
- Patatesler yanyana 3-4 kat üst üste dizilir.
- Patateslerin büyüklüğüne göre patateslerde artırma yapabilirsiniz ben 6 adet patates kullandım. Üzerine patlıcanlı tavuk harcı yayılır.
- Beşamel sosu hazırlanır. Bunun için tereyağ veya margarin tavaya alınır un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Yavaş yavaş süt ilavesinde bulunarak koyulaşması sağlanır. Karabiber tuzu ayarlanır.
- Ben tavuk çok yakıştığı için bulyon kullandım. Tavukların üzerine dökülür fırında 170 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir.
- Süre sonunda fırından alınır kenardan patatesler piştiği kontrol edilir. Kaşar peyniri rendelenir ve tekrar eriyip hafif renk alana kadar pişirilir.
Harika yemeğimiz servise hazır .
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder