25 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri / Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı

Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 5-6 adet orta boy patates
İçi için:
  • 3 adet patlıcan
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1. 5 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Biraz ince kıyılmış maydanoz
  • Zeytinyağ
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek tereyağ veya margarin
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz veya tavuk bulyon
  • Karabiber
Üzerine:
  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba herkese 🤗😍
Yedikçe yediren güzel fırın yemeği tarifimi paylaşmak istiyorum bugün sevgili arkadaşlar. Mutlaka deneyip keşfedin diyorum ve hemen yapılışına geçiyorum 👍😋.
  1. 🍆🍆Öncelikle patlıcanlar alaca soyulur, ufak küp küp doğranır tuzlu suda 20 dakika acısı çıkması için bekletilir.
  2. Süzülür mutfak havlusuyla veya beziyle nemi alınır. Az sıvı yağ da kızartılır mutfak havlusuna alınır, kenarda bekletilir.
  3. 🥔🥔 Patatesler soyulur rendenin ince dilim kısmıyla rendelenir.
  4. Bıçak yardımıyla ince incede doğrayabilirsiniz.
  5. Soğuk suyla nişastası üzerlerinden alınır.
  6. 🍗🍗 Tavuklar ufak küp küp, soğan, sarımsak, biberler yemeklik doğranılır.
  7. Geniş bir tavaya biraz zeytinyağ dökülür soğan ve biber kısık ateşe sotelenir.
  8. Sarımsak ve tavuk eti eklenir 5-6 dakika çevrilir.
  9. Salça ilave edilir devam karıştırılır. Salçanın dağılması için sıcak su eklenir.
  10. Baharatlar ayarlanır en son maydanoz ve patlıcan eklenir yavaşça ezmeden karıştırılır.
  11. Büyük dört köşe borcam sıvı yağ ile yağlanır.
  12. Patatesler yanyana 3-4 kat üst üste dizilir.
  13. Patateslerin büyüklüğüne göre patateslerde artırma yapabilirsiniz ben 6 adet patates kullandım. Üzerine patlıcanlı tavuk harcı yayılır.
  14. Beşamel sosu hazırlanır. Bunun için tereyağ veya margarin tavaya alınır un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  15. Yavaş yavaş süt ilavesinde bulunarak koyulaşması sağlanır. Karabiber tuzu ayarlanır.
  16. Ben tavuk çok yakıştığı için bulyon kullandım. Tavukların üzerine dökülür fırında 170 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir.
  17. Süre sonunda fırından alınır kenardan patatesler piştiği kontrol edilir. Kaşar peyniri rendelenir ve tekrar eriyip hafif renk alana kadar pişirilir🧀✔.
Harika yemeğimiz servise hazır 😍🙆‍♀️🎉.
Afiyet olsun 😚👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder