16 Şubat 2018 Cuma

Yemek tarifleri - Ispanak Borani

Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Üzerine gelecek kadar su
  • Tuz.
Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Ispanak Borani Tarifi Yapılışı

  1. Ispanağı yıkayıp doğrayın. Sirkeli suda bekletirseniz daha iyi arınır. Tencereye alın.
  2. 1 çay bardağı pirinci yıkayıp, ıspanağın üzerine ekleyin.
  3. Tuzunu da ekleyip, üzerine gelecek su ekleyip, ağzını kapatın.
  4. Ispanakta suyunu salacağı için çok su eklemenize gerek yok.
  5. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Pirinçleri kontrol. edin. Pirinçler pişince yemek pişmiş sayılır:)))
  7. Daha sonra soğuması için servis tabağına alın.
  8. Üzeri için yoğurt, un, içine sarımsak rendeleyin.
  9. Karıştırıp, ıspanağın üzerine dökün.
  10. Tereyağını eritip, üzerine sıvı yağ ve pul biber ekleyin.
  11. 2-3 dakika kızdırıp, altını kapatın ve ıspanakla yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder