21 Mart 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri / Nefis Köfteli Ali Paşa Pilavı

Nefis Köfteli Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Sosu için;
  • Tereyağ ve salça (Yarım yemek kaşığı)
Pilav için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye (Arpa yada tel şehriye)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, 5 – 4 su bardağı su (Pirinçe göre değişir suyunu siz ayarlayın)
  • Tuz
  • 1 kaç damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker

Nefis Köfteli Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı

Tadı ve görselliğiyle harika bir yemek😋 💢Bu nefis yemeğimiz için öncelikle köfteyi yapmakla başlayalım.
  1. 💢Kıymayı bir kaba koyalım.
  2. Soğanı rendeleyip galeta ununu, yumurtayı, tuz ve baharatları koyup hepsini güzelce yoğuralım sonra 3-4 saat dinlendirip yada akşamdan yoğurup ertesi gün pişirebiliriz.
  3. 💢Pirinçimizi güzelce yıkayıp nişastasından arındırılım.
  4. Suyunu süzüp biraz dinlendikten sonra tencereye sıvı yağ dökelim ve sehriyeleri biraz kavuralım rengi değişene kadar.
  5. Sonra tereyağı koyalım pirincimizi ve tuzu da ilave edip biraz daha kavuralım.
  6. Kavrulan pirince sıcak suyu dökelim limon suyunu ve şekeri de ilave edip karıştıralım kapağını kapatıp kaynayınca altını kısarak o şekilde pişirelim ve pişince iyice dinlendirelim.
  7. 💢 Dinlenen köftelerimizi yuvarlak yaptıktan sonra biraz unlayıp ( yaptığımız köftelerin yapışmaması için çok az un koyuyoruz tepsiye )sonra 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ da kızartıyoruz.
  8. Kızartırken tavayı sallayarak kaşık değirmeden kızartalım.
  9. Daha sonra üzerine tereyağ ve salçayı ekleyip biraz suyla pişirelim. (1 su bardağı kadar su)
  10. Birlikte 5 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
  11. Sonra derin bir kabın içine köftelerimizi yerleştirdikten sonra pişirip demlendirdiğimiz pilavı bastırarak her yerine eşit olarak yerleştiriyoruz.
  12. Servis tabağına yavaşça ters çeviriyoruz. isterseniz kek kalıbına pilavı bastırarak yayın ve servis tabağına ters çevirip köfteleri de yerleştirerek sunuma hazırlayabilirsiniz. sunumu nasıl yapacağız size kalmış 💫
  13. 💢Ben iki şekilde sunum gösterdim biri küçük kaselere ben küçük güvecin altına köfteleri dizip üzerine pilavı biraz bastırarak tek porsiyonluk tabağa ters çevirip yaptım.
  14. Birini de kek kalıbının altına köfteleri dizip üzerine pilav koyup ters çevirdim değişik sunumlar yapabilirsiniz. Size kalmış.
💢Not; 1 su bardağı pirince 1, 5 su bardağı su koyuyoruz, 2 su bardağına 3 olacak ama ben şehriyeye de yarım su fazladan ekliyorum. Pirince göre değişir siz suyunu ayarlayın.
Pilavda şeker lezzeti için limonda beyaz olması içindir.
Yağda tereyağ ve sıvı yağ karışık olmalıdır tereyağ lezzet verir.
Sunumu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ister büyük bir sunum tabağına yada porsiyonluk olarak yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 💢

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder