Kahveli Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi

  Kahveli Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 1 su bardağı şeker 1.5 su bardağı süt 1.5 yemek kaşığı çözülebilir kahve Üzeri için; Antep fıstık yada fındık Kahveli Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle şerbetini yapalım ,süt, şeker kahve karıştırıp ocakta şeker eriyene kadar bekletelim ,kaynamadan altını kapatıp soğumaya bırakalım. Geniş bir kaba sırası ile tereyağı ,sıvı yağ ,yumurta karıştırıp kuru malzemeleri koyalım ,burda 3,5 su bardak un ilave yaptım. Yoğurmuş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim. Önceden ısıtılmış 200derecelik fırında fansız ayar da üzerleri çatlayana kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıkınca başka bir tepsiye dizip soğuk şerbet üz...

Yemek tarifleri / Havuçlu Biberli Arpa Şehriye Pilavı

Havuçlu Biberli Arpa Şehriye Pilavı (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3-4 tane köy biberi
  • 1 orta boy havuç
  • 1 ufak kurutulmuş acı biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 2 bardak sıcak su

Havuçlu Biberli Arpa Şehriye Pilavı (Nefis) Tarifi Yapılışı

Sizlere şapşahane bir pilav tarifim var. :))) Alternatif tamamlayıcı yemek aradığınızda hem kolaylığı hem de enfes lezzetiyle kurtarıcı olabilir. Biz çok beğendik bu yüzden paylaşmak istedim.
Tarif Memet Özer’den. O, programında tavuk suyu kullandı ben tercih etmedim. Bu şekliyle bile harika oldu 👌👌👌 hazırlaması kolay tarifime buyurun.
  1. Öncelikle havucu yıkayıp rendeleyin. Biberleri de yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve halka halka doğrayın.
  2. Pilav tencerenizde tereyağ ve zeytin yağını ısıtıp biberleri hafif kavurun. Acı biberinizi de ufalayıp ekleyin.
  3. Rendelenmiş havuçları ekleyip işleme devam edin. Salçaları ekleyin kokusu çıkana dek kavurun. Bu aşamada çok azıcık sıcak su ekleyebilirsiniz.
  4. Ardından şehriyeleri ekleyin. Onlar da biraz kavrulsunlar. Tuz ekleyin. Ben yarım tatlı kaşığı koydum. Salçalarım tuzlu olduğu için fazla koymadım.
  5. Siz elinizdeki malzemeye göre ayarlayın. Ardından 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Sonra kağıt havluyla demlendirip, et yemeklerinin yanında sıcak servis edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?