Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı tavuk göğsü
- 4 adet patlıcan
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 büyük soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- Sıvı yağ
SOSU İÇİN:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
ÜZERİ İÇİN:
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kuşbaşı tavuk göğüslerini suyu çekene kadar pişirin suyu çektikten sonrada 2-3 dakika kavurun.
- Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave ederek biraz soteleyin.
- Biberler ve soğanlar piştikten sonra domatesi ve baharatları ilave edin domateslerde piştikten sonra ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanozları katıp karıştırın böylelikle sotemiz hazır oldu.
- Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı soyarak kızgın sıvı yağda kızartın kızaran patlıcanlarımızı isterseniz benim gibi porsiyonluk güveçlere yerleştirin eğer yoksa tepsiye de yapabilirsiniz.
- Patlıcanlarımızı yerleştirdikten sonra üzerine tavuk sotemizden yerleştirin 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı suyla yaptığımız sosumuz dan her porsiyonumuza iki kaşık dökün.
- Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ederek 200 derece Fırında peynirlerimiz eriyip hafif kızarana kadar pişirin enfes kebabımız hazır Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder