Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı tavuk göğsü
 - 4 adet patlıcan
 - 5 adet yeşil biber
 - 1 adet kırmızı biber
 - 1 büyük soğan
 - 5-6 diş sarımsak
 - 2 adet domates
 - 1 avuç kıyılmış maydanoz
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı toz biber
 - Sıvı yağ
 
SOSU İÇİN:
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1 su bardağı ılık su
 
ÜZERİ İÇİN:
- Kaşar peyniri rendesi
 
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kuşbaşı tavuk göğüslerini suyu çekene kadar pişirin suyu çektikten sonrada 2-3 dakika kavurun.
 - Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave ederek biraz soteleyin.
 - Biberler ve soğanlar piştikten sonra domatesi ve baharatları ilave edin domateslerde piştikten sonra ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanozları katıp karıştırın böylelikle sotemiz hazır oldu.
 - Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı soyarak kızgın sıvı yağda kızartın kızaran patlıcanlarımızı isterseniz benim gibi porsiyonluk güveçlere yerleştirin eğer yoksa tepsiye de yapabilirsiniz.
 - Patlıcanlarımızı yerleştirdikten sonra üzerine tavuk sotemizden yerleştirin 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı suyla yaptığımız sosumuz dan her porsiyonumuza iki kaşık dökün.
 - Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ederek 200 derece Fırında peynirlerimiz eriyip hafif kızarana kadar pişirin enfes kebabımız hazır Afiyet Olsun :)
 
Yorumlar
Yorum Gönder