Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinci
- 1. 5 su bardağı kaynar su veya tavuk suyu
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi Yapılışı
Pilav yapımındaki önemli püf noktalardan bir tanesi pirinçi çok iyi yıkamaktır.
- Derin bir kaba pirinci alın ve bol suda yıkayın.
- Bulanık nişastalı suyunu akıtıp tekrar yıkayın.
- Ben bu işlemi suyun berrak olana kadar tekrar ediyorum. Pirinci süzgeçe alın ve suyunu iyice akıtın.
- Yayvan bir pilav tenceresine zeytin yağını alın ve ısıtın.
- Sonrasında tereyağı ilavesi yapın.
- Tereyağı eridiğinde şehriyeyi ilave edin ve devamlı karıştırarak renk aldırın.
- Pirinci ekleyip 3-4 dk kavurun.
- Bu aşamada tuz ekleyin. Kaynar suyu ilave edin.
- Ben 1e 1 buçuk ölçü su kullanıyorum. Kapağı kapalı kısık ateşte hazır olana kadar pişirin. Kapağın altına peçete koyup dinlendirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder