Pratik Fincan Tatlısı

Pratik Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata yada 7 dilim fındıklı kuvartur çikolata
Üzeri için :
  • Çikolata sosu

Pratik Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebinin tüm malzemeleri (tereyağı vanilya ve çikolata hariç) derin bir tencereye alınır.
  2. Kaynayana kadar puding misali pişirilir.
  3. Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
  4. 8 tane ıslatılmış yada streç filmle kaplanmış türk kahvesi fincanının 2/3 üne kadar beyaz olan muhallebiden koyulur.
  5. Kalan muhallebiye fındıklı çikolata yada damla çikolata eklenip, çikolatalar yedirilir.
  6. Fincanın boş kalan 1/3 lük kısmına çikolatalı muhallebi konulur.
  7. Dolapta 2 saat dinlenince servis edilir ister fincanda sunumlayın ister servis tabağında servis edin 

Yorumlar