Pratik Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı damla çikolata yada 7 dilim fındıklı kuvartur çikolata
Üzeri için :
- Çikolata sosu
Pratik Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Muhallebinin tüm malzemeleri (tereyağı vanilya ve çikolata hariç) derin bir tencereye alınır.
- Kaynayana kadar puding misali pişirilir.
- Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
- 8 tane ıslatılmış yada streç filmle kaplanmış türk kahvesi fincanının 2/3 üne kadar beyaz olan muhallebiden koyulur.
- Kalan muhallebiye fındıklı çikolata yada damla çikolata eklenip, çikolatalar yedirilir.
- Fincanın boş kalan 1/3 lük kısmına çikolatalı muhallebi konulur.
- Dolapta 2 saat dinlenince servis edilir ister fincanda sunumlayın ister servis tabağında servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder