Pratik Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
 - 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı nişasta
 - 1 paket vanilya
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Yarım çay bardağı damla çikolata yada 7 dilim fındıklı kuvartur çikolata
 
Üzeri için :
- Çikolata sosu
 
Pratik Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Muhallebinin tüm malzemeleri (tereyağı vanilya ve çikolata hariç) derin bir tencereye alınır.
 - Kaynayana kadar puding misali pişirilir.
 - Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
 - 8 tane ıslatılmış yada streç filmle kaplanmış türk kahvesi fincanının 2/3 üne kadar beyaz olan muhallebiden koyulur.
 - Kalan muhallebiye fındıklı çikolata yada damla çikolata eklenip, çikolatalar yedirilir.
 - Fincanın boş kalan 1/3 lük kısmına çikolatalı muhallebi konulur.
 - Dolapta 2 saat dinlenince servis edilir ister fincanda sunumlayın ister servis tabağında servis edin
 
Yorumlar
Yorum Gönder